Loading...
 Start Page
Συνέντευξη Νίκου Νικολόπουλου στην εφημερίδα Κηφισιά

Για ποιο λόγο κι άλλο κόμμα;


Είναι η ζωή εκείνη που μας υπαγορεύει τι θα κάνουμε ή τι θα αποφύγουμε να κάνουμε. Είμαι σίγουρος ότι εσείς σαν έγκριτός δημοσιογράφος που καταγράφετε καθημερινά, τον παλμό της κοινωνίας,  διακρίνετε ότι υπάρχει ένα τεράστιο κενό. Οι πολίτες όποιο κόμμα και αν ψήφισαν, ειδικά τα δύο μεγάλα έχουν απογοητευτεί. Δεν πιστεύουν ότι κάποιος από τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς είναι ικανός να αντιμετωπίσει την σημερινή κατάσταση αλλά ούτε και την εξέλιξη της. Ανικανότητα από την Κυβέρνηση, Ομφαλοσκόπηση και Εσωστρέφεια από μείζονα και ελάσσονα Αντιπολίτευση. Ο απλός άνθρωπος παρατημένος στην τύχη του. Καμία Πίστη, καμία Προοπτική. Η αποτυχημένη διαχείριση της Πανδημίας και των συνεπειών της, η έλλειψη δυναμικής της Αντιπολίτευσης, η αδυναμία της να κάνει προτάσεις, να διαρρήξει το ακριβοπληρωμένο επικοινωνιακό  κυβερνητικό μονοπώλιο, να διατυπώσει πειστικά αυτό που καθένας μας αντιλαμβάνεται, το ζοφερό παρόν και την επερχόμενη καταιγίδα, ουσιαστικά ακυρώνειτην έννοια της πολιτικής. Ο Μητσοτάκης, εγνωσμένης πλέον ανικανότητας, ενώπιον τεράστιων προβλημάτων κοινωνικών και οικονομικών καθώς και επικίνδυνων εκκρεμών εθνικών ζητημάτων.


Μα έχει εγκριθεί ένα γενναίο χρηματοδοτικο πακετο του Ταμείου Αναπτυξης που με δισεκατομμύρια ευρω θα υπάρξει αναθέρμανση της οικονομιας . Το παραβλέπεται ;


 Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης θα συνοδεύεται με φόρους, λιτότητα, βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή και πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, καθώς προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας από το Ταμείο Ανάκαμψης είναι η ψήφιση των δήθεν μεταρρυθμίσεων που έχουν επιβάλλει οι δανειστές με την απόφαση του Eurogroup της 22ας Ιουνίου 2018.


 Μα θα διατεθούν 32 δις ευρω ;


Ναι σας θυμίζω ομως πως  ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις με δηλώσεις του την 1η Ιουνίου 2020 μιλησε για «ενισχυμένη εποπτεία» που θα υπάρχει  για το «ευρωπαϊκό πακέτο» και οπως ανακοίνωσε η εκταμίευση των κονδυλίων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης θα γίνεται αφου προηγουμενως μετήρηση υλοποιει ο Μητσοτάκης ολες  τις σκληρές  δεσμεύσεις για νέα μείωση των συντάξεων , για κατάργηση του οκταώρου εργασιας και των ασφαλιστικών - υγειονομικών καλύψεων και παροχών που έχει αναλάβει να υλοποιήσει  ηδη η Κυβέρνηση των προθύμων ερωλοιγουριδων της Γερμανικής Ευρώπης στο πλαίσιο της ενισχυμένης οικονομικής και δημοσιονομικής εποπτείας .

  

Που στηρίζεται αυτές τις δυσοίωνες προβλέψεις σας και ποιες είναι οι πηγές σας ; Γιατι να πιστέψει ο λαος αυτά που «προφητευετε» ως κασσανδρες;

Είναι ξεκάθαρο και γνωστό πως το πακέτο του Ταμείου Ανάκαμψης σύμφωνα με τον Κανονισμό 2021/241 που τέθηκε σε εφαρμογή στις 18 Φεβρουαρίου 2021 συνδέθηκε με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις. Υπογραμμίζω ότι προβλέπει απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, ελεύθερες - χωρίς όρους απολύσεις-   «ευελιξία» στην αγορά εργασίας, εκ περιτροπής και μερική απασχόληση, άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, «υγιή δημόσια οικονομικά», μείωση κόκκινων δανείων με γρήγορους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, «μεταρρύθμιση» του συνταξιοδοτικού, καθώς και άλλα απάνθρωπα συνοδευτικά μέτρα. Αυτά που έρχονται θα κάνουν τα προηγούμενα μέτρα -που πήραν οι ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΤΣΙΠΡΑΙΟΙ - τα οποια με ανάγκασαν να παραιτηθώ απο Υπουργος και τα οποια βίωσε στο πετσί του ο Ελληνικός λαός στα πέτρινα μνημονιακά χρόνια , θα μοιάζουν με εαρινό περίπατο...

Και τι μπορει να γίνει , τι μπορει να κάνει ο Γιώργος Τραγκας και το κίνημα ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;

«Ένας άνθρωπος μόνος τίποτα δεν μπορει να κάνει ...» τονίζει καθημερινά ο Πρόεδρος μας Γιώργος Τραγκας και φωνάζει... «ολοι μαζι μπορουμε όλα να τα αλλάξουμε ...» 

 Ένα καράβι που πάει στα βράχια μπορει κανείς μας να μην διορθώνει τη πορεία;


 Αν αυτό που σας αποκάλυψα είναι η σκληρη  κολασμένη πραγματικότητα, κι εγώ πιστεύω ότι είναι, τότε ένας νέος πολιτικός σχηματισμός είναι αναγκαίος και ένας καπετάνιος θαλασσόλυκος ικανός αποφασισμένος για όλα χρειάζεται να πάρει το εθνικο πηδάλιο και να μας «βγάλει στην ακτή»  όπως ρητά και κατηγορηματικά δεσμεύεται ο Γιώργος Τραγκας . Αυτός ο αναγκαίος πολιτικός σχηματισμός είναι το Κίνημα Ελεύθεροι Άνθρωποι και ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ο Πρόεδρος μας. 


Κύριε Νικολόπουλε προσπαθείτε να εκφράσετε το ακραίο πατριωτικό ρεύμα;  
Κοντα τριάντα χρόνια στη Βουλη ποτέ δεν υπήρξα θιασώτης  ακραίων πατριδοκάπηλων κομμάτων . Απο παιδί υπηρετώ την πατριωτικη παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλη. Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν  τις έννοιες για να μην πολεμάμε φαντάσματα. ΕΟι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ και αναμφισβήτητα  ο Γιώργος ΤΡΑΓΚΑΣ είμαστε γνήσιοι και υγιείς  Πατριώτες.


Αυτό σημαίνει ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραχωρήσουμε ούτε το ελάχιστο από αυτό που νόμιμα και με βάση τις διεθνείς συνθήκες είναι Ελληνικό, αυτό που στα βάθη της καρδιάς μας πιστεύουμε ότι είναι Ελληνικό. Αν αυτοί που υπέγραψαν την Συνθήκη της Λωζάννης που οριοθέτησε την σημερινή Ελλάδα, ήταν ακραίοι πατριώτες δεν μπορώ να σας πω. Αν αυτοί που 1940 προτίμησαν να πολεμήσουν με δύο μεγάλες δυνάμεις της εποχής τους, υπερασπιζόμενοι την πατρίδα τους ήταν ακραίοι, δεν μπορώ να το πω.  Διαφωνώ με την Συνθήκη των Πρεσπών. Πιστεύω ότι παραχωρήσαμε Ελληνικότητα. Ευτυχώς όχι έδαφος ελληνικό, αλλά Ελληνικότητα. Διαφώνησα τότε διαφωνώ και τώρα. Η Κύπρος μας πονάει. Από την άλλη πλευρά δεν θεωρώ Πατριωτισμό την ενδοτικότητα. Την ενδοτικότητα που αυτή την στιγμή πλανάται στον αέρα και που μας την πλασάρουν σιγά σιγά σαν κάτι πολιτικά ορθό. Ξεκίνησαν με το να κατηγορούν όσους ρητά δηλώνουν εθνικά ανυποχώρητοι σαν ψεκασμένους ακραίους. Ήδη το έργο παίζεται και το είδαμε. Ο υπεράνω όλων κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε πρόσφατα ως γραφικούς υπερπατριώτες όσους συμμετείχαν στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία. Αυτά τα ίδια συλλαλητήρια που ο ίδιος υπέθαλψε και ενίσχυσε. Το κακό είναι ότι στους ψεκασμένους γραφικούς υπερπατριώτες υπήρχαν και προβεβλήμενοι Υπουργοί και στελέχη της Κυβέρνησής του που συμμετείχαν φανερά και ενεργότατα στα καταδικασμένα σήμερα συλλαλητήρια. Δεν σας φαίνεται παράξενο και παράλογο ένας Πρωθυπουργός να εμπιστεύεται σημαντικούς τομείς της διακυβέρνησης σε άτομα για τα οποία ο ίδιος πιστεύει ότι είναι φαιδρά και στερούνται οποιασδήποτε σοβαρότητας; 


 Εμένα αυτό μου θυμίζει Βασιλική Αυλή με γελωτοποιούς. Είναι Εθνικά ωφέλιμο και λογικό να έχεις Υπουργούς ακραίους γραφικούς υπερπατριώτες που απεχθάνεσαι; Όχι βέβαια. Εκτός αν θέλεις να υπάρχουν για να σε καλύψουν για αυτό που σκέφτεσαι να κάνεις. 


 Πώς διαφοροποιείστε από την ακροδεξιά;
Υπηρξα κρατούμενος στην ασφάλεια Πατρών στο φοιτητικό  ξεσηκωμό κατα της χουντας των Συνταγματαρχών με ακομα κάποιους συμμαθητές μου .


Ας ξεκαθαρίσουμε και ας τελειώνουμε λοιπόν με οποια άθλια προπαγάνδα. Ακροδεξιούς χουντικούς και φασιστες αναζητήστε στο Υπουργικό συμβούλιο του Μητσοτάκη.Οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ δεν είμαστε άκρο-οτιδήποτε. Είμαστε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ που καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα από τη λαϊκή κοινωνικά φιλελεύθερη δεξιά του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας και την Καραμανλική ευρωπαικη  κεντροδεξιά, μέχρι την αριστερά του Πατριωτικού ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ -ΔΙΚΗ και του ΕΠΑΜ του Δημ.Καζάκη.


 Οι ραδιοφωνικές ανακοινώσεις Τράγκα στη πραγματικότητα αποτελούν προγραμματικές διακηρύξεις. Γενικές αλλά σαφείς γραμμές.


Η ιδρυτική ιδεολογική διακήρυξη είναι υμνος την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ την ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.  Σταθερές που δεν μπορούν να παρακαμφθούν ούτε να θεωρηθούν διφορούμενες από εκείνους που θέλουν να παραμείνουν στο σχήμα μιας μεγάλης Πατριωτικής λαϊκής πλειοψηφίας .

Ο Γιώργος Τράγκας είχε επί λέξη επισημάνει : «Διάβασα ότι θα κάνω κόμμα «δεξιότερα» της Νέας Δημοκρατίας. Φυσικά δεν υπάρχει τίποτα πιο δεξιό από τη Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη, πέραν αυτού η όλη πορεία μου δείχνει ότι ήμουν και είμαι μακριά από όσα πρεσβεύουν οι σημερινοί ακραίοι νεοφιλελεύθεροι της Νέας Δημοκρατίας.» Και κατέληξε : «Ως παλαιός Καραμανλικός, Κεντροδεξιός και ως ελευθερόφρων απεχθάνομαι τις ετικέτες και τα κομματικά κλισέ που έριξαν την Ελλάδα στα βράχια.»

Προσωπικα έχω την δική μου πορεία την δικη μου μακρά πολιτικη δημόσια διαδρομή. 

 Επί 30 σχεδόν χρόνια βουλευτής Αχαΐας, σημαιοφόρος της κεντροδεξιάς από τα παιδικά μου χρόνια πολεμώ και μάχομαι μετωπικά «ΤΑ ΑΚΡΑΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ» του μαύρου και κόκκινου φασισμού αλλά και κάθε μορφής δικτατορία.

Και σήμερα με Γιώργο Τράγκα;

Σήμερα αντιστέκομαι στην Υγειονομική Δικτατορία , χθες την Μνημονιακή και παλαιότερα στην Στρατιωτική... κατά την περίοδο της οποίας οπως σας προείπα οδηγήθηκα στην Γενική Ασφάλεια Πατρών. 


Αξίζει πάντως να θυμίσω ότι επί σειρά ετών απέδειξα ότι εκτός από το να συγκρούομαι κατάφερα και να συνεργάζομαι με πρόσωπα και κόμματα αντίθετα με το δικό μου.

 Σας θυμίζω ότι συμμετείχα στη Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας- ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και ανέλαβα υφυπουργός εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων. 

 Επίσης ότι συνυπήρξα κυβερνητικά ως Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ. 

 Η σύμφωνη γνώμη μου για αυτές τις συμπράξεις διατηρήθηκε όσο πίστευα ότι ο πατριωτικός μου προσανατολισμός και οι κοινωνικές μου ευαισθησίες συνυπήρχαν με ένα μεγάλο τμήμα των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ της ΔΗΜΑΡ και αυτονόητα με των ομοϊδεατών μου της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ .

Κατανοω ως παλιά καραβάνα πως κάποιους ενδεχομένως θα τους βόλευε να μας προσδιορίζουν ως ακρο-κάτι για να περιορίσουν το εύρος του κινηματος των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

 Απεδειχθη απο το μέτωπο που ηδη σχηματίσαμε πως μάταια οι ΜΑΞΙΜΟΠΑΙΔΕΣ και οι προθυμοι υποτακτικοί τους να προσπαθούν να οριοθετήσουν και περιορίσουν την απήχηση του ρωμαλαίου κινήματός μας. 

 Επιπλέον τοποθετώντας εμάς εκεί που βρίσκονται αυτοί, πιστεύουν οι καψεροί  ότι θα κερδίσουν πιστοποιητικό γνησιότητας και θα κρύψουν αυτό που πραγματικά είναι. 


Πώς διαφοροποιείστε από τον λαϊκισμό;


Λαϊκισμός σημαίνει δημαγωγία δηλαδή υπερβολή, διαστρέβλωση και εξαπάτηση. Για να δούμε λοιπόν τι κηρύττουμε εμείς και αν αυτά που λέμε εντάσσονται σε κάποια από αυτές τις κατηγορίες. 


Ελευθερία, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Ανεξαρτησία, Εργασία, Κοινωνική Συνοχή κούρεμα και ελαφρύνσεις δανείων είναι οι άμεσες προτεραιότητες που μπαίνουν . Μαζί με την ξεκάθαρη θέση μας στα Εθνικά .


Σ’ αυτούς τους σημαντικούς τομείς όχι μόνο πάσχουμε ως χώρα αλλά αντί να βελτιωνόμαστε φαίνεται να κινούμαστε επί τα χείρω.


Αλήθεια πιστεύετε ότι υπερβάλλω, ότι διαστρεβλώνω, ότι δημαγωγώ ; 


Τι εκφράζεται επιτελους ;

Εκφράζουμε  τις ευρύτατες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που υποστηρίζουν την ίδρυση ενός ΛΑΟΓΕΝΝΗΤΟΥ κόμματος χωρίς ΒΑΡΩΝΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ και ΤΖΑΚΙΑ. Αυτή η τάση είναι πραγματική. Είναι υπερβολή να πιστεύουμε στην ύπαρξη αυτών των δυνάμεων και να συντασσόμαστε μαζί τους ; 


 Άλλωστε αν στην κοινωνία δεν υπάρχουν αυτές οι δυνάμεις που πιστεύουν τα ίδια με μας θα μείνουμε μόνοι μας. 

 Γιατί λοιπόν ανησυχούν οι ανησυχούντες ; 


 Ας ξαναπούμε για το Σχεδιο Αναπτυξης.  Εαν θέλει ο λαος και η συγκυρία επιβαλει να συμμετέχετε σε επόμενη συμμαχική κυβέρνηση τι θα απαιτήσετε ;


Το Σχέδιο Ανάκαμψης πρέπει να ξαναγραφτεί με στόχο ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο και με τομές και ρήξεις στη πρώτη γραμμή (δικαιοσύνη, δημόσια διοίκηση, φορολογία). Πρέπει να χαραχτεί ένας προνομιακός χώρος έρευνας κάτω από την ομπρέλα της δημόσιας υγείας. Επισης να δοθούν οι αναγκαίες πιστώσεις για για την Παιδεία και για την Ανάπτυξη.  

Θα δώσουμε τα πάντα για να έχουν όλοι οι Έλληνες- κυρίως οι αδύναμοι-πρόσβαση στα δημόσια αγαθά. Πρέπει να πάρουμε γρήγορα   τη ζωή μας πίσω. 

 Θελουμε η δημιουργική καθημερινότητα να επανέλθει στη ζωή μας. Προτεραιότητα στις χρηματοδοτήσεις πρέπει να δοθεί  στη ραχοκοκαλιά της οικονομίας, δηλαδή στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Οι πόροι του  να επαναλειτουργήσουν στο φουλ τις μηχανές για την επανεκκίνηση της οικονομιας σε ένα νέο υγιές αναπτυξιακό περιβάλλον. 

 Ασφαλώς γνωρίζουμε ολοι στο κίνημα ότι  η ανάκαμψη δεν θα είναι γρήγορη και θα είναι επίπονη. Δεν τάζουμε τον Παράδεισο. Θα πάρει χρόνο να σταματήσουμε την ολισθηρή πορεία και περισσότερο να την αντιστρέψουμε.


  Θα ελεγε καποιος ότι υποσχεστε κάτι απραγματοποίητο ή κάτι μη ρεαλιστικό και επιτεύξιμο ;  

 Απαντώ ξεκάθαρα  . Το γεγονός ότι καυτηριάζουμε τα στραβά και τις καταστροφικές πολιτικές  της σημερινής Κυβέρνησης δεν είναι λαϊκισμός.


 Προτείνουμε κάτι ρεαλιστικό αλλά και αντιστεκόμαστε σθεναρά σε κάθε διαφαινόμενη προσπάθεια ενδοτισμού σε Εθνικά θέματα, σε κάθε εχθρική ενέργεια προς την κοινωνία.

Εμεις δεν διαστρεβλώνουμε την πραγματικότητα.

Εμείς δεν δημιουργούμε  μαγική εικόνα για να εξυπηρετήσουμε τα κομματικά συμφέροντα μας; 

Πού οδηγεί ο υπερπατριωτικός μαξιμαλισμός; Μήπως σε μια σύρραξη με την Τουρκία;

Μα δεν ζητάμε εμείς τίποτα από την Τουρκία. Το μόνο που ζητάμε είναι να μην διεκδικεί  αυτά που και η ίδια έχει συμφωνήσει ότι είναι δικά μας, υπογράφοντας Διεθνή Συνθήκη ως νικήτρια του μεταξύ μας πολέμου. Είναι υπερπατριωτικός μαξιμαλισμός αυτό ή άμυνα έναντι κάποιου αχόρταγου και κακόβουλου γείτονα ; Δεν απειλήσαμε ποτέ την Τουρκία. Δεν της ζητήσαμε και δεν της ζητάμε τίποτα. Δεν φεύγουν απο τη σκέψη τη καρδιά μας οι ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ μας ...

   Παραμένουμε ψύχραιμοι-αλλα αποφασισμένοι για όλα- παρά το γεγονός ότι καθημερινά μας προκαλεί η Τουρκία σε επιχειρησιακό επίπεδο με τις παραβιάσεις, τις παρενοχλήσεις, τις εμπρηστικές τους δηλώσεις αλλά και σε συμβολικό επίπεδο με την Αγία Σοφία και όλα όσα άλλα γνωρίζουμε. 

Και όμως δεν ακούσατε κάποιον από μας να λέει κάτι πιο πέρα από το ότι δεν υποχωρούμε από αυτό που έχουμε δεν παραχωρούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο αρχιπέλαγος του ΑΙΓΑΙΟΥ . 

Η σκληρή κριτική του προέδρου σας Γιώργου Τράγκα που αποβλέπει σε τι ωφελεί ;

Όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου  είπε στην Βουλή την περίφημη φράση «Βυθίσατε το ΧΌΡΑ» ήταν υπερπατριωτης μαξιμαλιστής; 

 Μας οδήγησε αυτό σε σύρραξη με την Τουρκία ; 

 Αποδείχθηκε μια εξαιρετική κίνηση τακτικής που ανάγκασε τους Τούρκους να αποσυρθούν για πάρα πολλά χρόνια. 

 Είναι τυχαίο ότι επί Κυβέρνησης Μητσοτάκη έχουν αποθρασυνθεί και ζητούν τώρα μέχρι και νησιά, όχι ακατοίκητες βραχονησίδες, νησιά του Αιγαίου ;  


  Ε! λοιπόν αυτά θελουμε να αποτρέψουμε με τον εθνικο συναγερμό που ενεργοποιούμε με τον δημοσιο υπεύθυνο πατριωτικό λόγο μας.


   Τι ακριβως σας φοβίζει απο την εξωτερική πολιτικη Μητσοτακη ;

 Θα απαντήσω με ρητορικές  ερωτήσεις τις θέσεις Μητσοτάκη που άλλαξε την εθνικη γραμμή που ακολούθησαν όλες οι Ελληνικες Κυβερνήσεις . Τι θα πει εμείς θα κρατήσουμε  το μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου; 

Μιλάμε για το 99% , για το 80% για το 51%; Τι θα πει η Τουρκία εγγυάται τα δικαιώματα των μουσουλμάνων στην Ελλάδα; 

  Ποιο κυρίαρχο κράτος δέχεται τέτοια προσβολή χωρίς να αντιδράσει;

 Η Τουρκία θα κρίνει αν παραβιάζονται δικαιώματα των μουσουλμάνων στην χώρα μας; 


  Είμαστε ανεξάρτητο Κράτος και όχι Προτεκτοράτο. Αυτό δυστυχώς η σημερινή Κυβέρνηση αμέλησε να το ξεκαθαρίσει. 


Είναι υπερπατριωτικός μαξιμαλισμός να αγανακτούμε γι αυτό ; 

 Όταν οι Εγγλέζοι έστειλαν σε δεκαπέντε ημερών πλεύση τον στόλο τους στα Φώκλαντ ήταν φυσιολογικό  και όταν εμείς διαφωνούμε με την άποψη ότι το Καστελλόριζο είναι μακριά από την Ελλάδα, άρα μειωμένης σημασίας, είμαστε   μαξιμαλιστές υπερπατριώτες ;

   Τι απαντάτε σε αυτους που σας κατηγορούν ως υπερπατριώτες ;

Φαίνεται ότι αυτοί που μας κατηγορούν, σημειώνω ότι άρχισαν πριν ακόμα μας δώσουν χώρο και χρόνο στα ΜΜΕ για να παρουσιάσουμε τις θεσεις μας και το πρόγραμμα μας . Ξέμειναν από κατηγορίες και από την αγωνία τους διολισθαίνουν στην γελοιότητα.

 Ας θυμούνται πως « το γελειο φονευει...»

Κόβεται οριστικά γέφυρες από ΝΔ ή εκείνη τις έχει κόψει μαζί σας;

Νέα Δημοκρατία είναι ένα όνομα για δύο  διαφορετικά κόμματα. 


  Το ένα είναι το κόμμα που ίδρυσε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής και το άλλο είναι το κόμμα του οποίου ηγείται ο κ. Κ. Μητσοτάκης. 

  Με το πρώτο ουδέποτε διέρρηξα τις ιδεολογικές σχέσεις μου και ουδέποτε διέγραψα τους κοινους ευγενικούς λαϊκούς πατριωτικούς αγώνες μας κατα του διεφθαρμένου ΣΗΜΙΤΙΚΟΥ καθεστώτος και των ΝΤΑΒΑΤΖΙΔΩΝ . Παντως όσο εξαρτάται από μένα δεν πρόκειται να διαρρήξω τις σχέσεις μου με την ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΛΑΙΚΗ ΒΑΣΗ. 

Νιώθω ότι σε αυτη ανήκω ιδεολογικά και συναισθηματικά.  

Με το δεύτερο κόμμα του ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 

δεν έχω καμία σχέση. 


Δεν με εκφράζει, η ακραία νεοφιλελευθερη ακραία  ιδεολογία του Μητσοτακη , η φιλοσοφία του, η πολιτική του, η στόχευσή του, ο τρόπος λειτουργίας του. 


 Πολλά από αυτά τα αντιστρατεύομαι και διαφωνώ ριζικά απέναντί τους. 

Επίσης με πολλά από τα προσφάτως μεταγραφέντα ακροδεξιά φασιστικά στελέχη του δεν θα μπορούσα ποτέ να συνυπάρξω. Μας χωρίζει άβυσσος ιδεολογική και πολιτική. Για μένα λοιπόν δεν μπαίνει θέμα γεφυρών.  Δεν παραγνωρίζω ότι παλαιοί και προσφιλείς σύντροφοι παραμένουν στο κόμμα του κ. Μητσοτάκη ομως δεν έχουν καταφέρει και πολλά πράγματα. Νομίζω ότι και αυτοί πολύ σύντομα θα υποχρεωθούν να αποφασίσουν αν τους αξίζει το κόμμα που διαμορφώνει ο κ. Μητσοτάκης ή θα παραμείνουν εκεί ως θλιβερά δείγματα ενός ένδοξου παρελθόντος.

Ποια ελπίζετε ότι θα είναι η απήχηση του νέου κόμματος


Σημαντική και υπολογίσιμη. Κάθε μέρα που περνάει όλο και περισσότερο πείθομαι ότι θα έχουμε λόγο καθοριστικό στις επερχόμενες εξελίξεις. Ο κόσμος συνειδητοποιεί ότι δεν είμαστε ένα θνησιγενές κίνημα διαμαρτυρίας. Έχουμε προτάσεις θετικές και προσφέρουμε προοπτική. Ήρθαμε στο προσκήνιο και να το θυμάστε  θα μείνουμε για πολλά - πολλά χρόνια ακόμα.


Νίκος Ι. Νικολόπουλος

πρώην Υφυπουργός Εργασίας

 Ιδρυτικο μέλος κινήματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος