Loading...
 Start Page
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Οφείλουν οι νεόκοποι και οι μουσαφιραίοι στην παράταξη να πάρουν δημόσια ξεκάθαρη θέση για την Θεία Κοινωνία…

Ο κ. Ιερώνυμος είναι καιρός να παραιτηθεί και να αποσυρθεί στη μονή της μετανοίας του… 

Για τις σφραγισμένες Εκκλησιές μας την Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου μας καθώς και την ημέρα της Αναστάσεώς Του, την επιδιωκόμενη “κατάργηση” της Θείας Κοινωνίας, τη δημόσια διαβούλευση σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και για άλλα καυτά θέματα επικαιρότητας, μας απαντά παρακάτω ο πρώην Βουλευτής και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος…

Ποια είναι η γνώμη σας κ Νικολόπουλε για όσα λέει  ή  δεν λέει για το μυστήριο της Θείας Μεταλήψεως, ο ομότεχνος στη ιεοψαλτική τέχνη κ. Σωτήρης Τσιόδρας;

Καταρχήν να σας πω ότι δεν γνωρίζω προσωπικά τον κ. Τσιόδρα. Ακόμα και τότε που κατείχε την ίδια θέση που έχει σήμερα, δίπλα στον Υπουργό  Δ. Αβραμόπουλο, τότε που το Υπουργείο αγόρασε 17.000.000 εμβόλια για την γρίπη και χρησιμοποιήθηκαν μόνον τα 300.000 εγώ δεν τον συνάντησα στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  ποτέ. Άρα δεν μπορώ να σας απαντήσω Αξίζει όμως να γνωρίσουν οι αναγνώστες σας το εξής συγκλονιστικό περιστατικό.

Ο Δημοσιογράφος από τη Κατερίνη, Ανδρέας Γαλανός, πρόσφατα ζήτησε από τον κ. Τσιόδρα να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΑΤΡΙΣ», σύμφωνα με το οποίο ο κ. καθηγητής θεωρεί ότι “μεταδίδεται ο ιός με τη Θεία Κοινωνία”. Συγκεκριμένα, αυτολεξεί, έγραψε ο δημοσιογράφος:

«Εγώ ως δημοσιογράφος, ζήτησα από τον κ. Τσιόδρα να μου επιβεβαιώσει ή να μου διαψεύσει ένα δημοσίευμα της εφημερίδας “ΠΑΤΡΙΣ”.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα πρέπει να σημειώσω πως αναφέρει  ότι ο καθηγητής κ. Τσιόδρας, ως επικεφαλής λοιμωξιολόγος της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας, απέστειλε επιστολή προς την Ιερά Σύνοδο υποστηρίζοντας ότι “μεταδίδεται ο ιός (κορωνοϊός) με τη Θεία Κοινωνία”. Το ερώτημα εύλογο λοιπόν και το έθεσε στον κ. Τσιόδρα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) και συγκεκριμένα, στην ηλεκτρονική του διεύθυνση (sotirios.tsiodras@gmail.com). Το ερώτημα το έθεσε τη Μεγάλη Δευτέρα, 13/4/2020, ώρα 2.20 μ.μ. με ταυτόχρονο αίτημα την επιβεβαίωση ή τη διάψευση δημοσιεύματος της εφημερίδας «ΠΑΤΡΙΣ», επειδή άλλωστε ξαναλέω  τον αφορούσε προσωπικά.

Ο κ. Τσιόδρας, με απάντησή του δια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την ίδια μέρα, Μ. Δευτέρα 13/4/2020, (ώρα 2.34’ μ.μ.), δεν θέλησε ούτε να επιβεβαιώσει αλλά ούτε και να διαψεύσει αυτό το δημοσίευμα. Να, τι του απάντησε:

«Παρακαλώ για θέματα πίστης να αναφέρεστε στην Ιερά Σύνοδο. Εγώ δεν μιλώ για αυτά»!

Για ποιο λόγο κ. Νικολόπουλε νομίζετε ότι απέφυγε ο κ. Τσιόδρας να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση;

Ο δημοσιογράφος επανήλθε και για δεύτερη φορά του έθεσε ακόμα πιο επιτακτικά και καθαρά το ερώτημα. Μέσα όμως και από τις δύο απαντήσεις που έδωσε ο κ. καθηγητής στον πτυχιούχο Θεολογίας και δημοσιογράφο Ανδρέα Γαλανό, φαίνεται ότι ίσως ο κ. Τσιόδρας εκτός από το να θέλει να πατήσει σε …δύο βάρκες, ίσως να θέλει να τα έχει καλά τόσο με την κυβέρνηση όσο και με την Εκκλησία.

Γιατί νομίζετε αποφεύγει να απαντήσει ξεφεύγοντας επιδέξια;

Ακόμα και ο ρεπόρτερ από την Κατερίνη δεν μπορεί να δώσει μιαν εξήγηση. Έτσι λοιπόν και εγώ το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι έχω τους ίδιους  προβληματισμούς ακριβώς του ευπατρίδη δημοσιογράφου. Ποιοι είναι οι στόχοι του; Τι θέλει να κερδίσει; Δημοσιότητα; Δόξα; Κι άλλες θέσεις; Τι; Στα ανωτέρω ερωτήματα ο κ. Τσιόδρας ποιεί την νήσσαν …

Και τώρα που βγήκαμε από το σπίτι μπαίνει το ερώτημα, “θα έχω δουλειά”;

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οδεύει ακάθεκτη με δόγμα του σοκ στα εργασιακά και με άλλοθι την πανδημία. Ο Αρμαγεδδών έρχεται ολοταχώς στην αγορά εργασίας. Χαρακτηριστικά λοιπόν σας λέγω: Μόνον 1 στους 4 εργαζομένους εργάζεται κανονικά, το 26,2% εργάζεται με τηλε-εργασία και οι υπόλοιποι είτε εργάζονται με μειωμένο ωράριο, είτε βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης, είτε δεν εργάζονται καθόλου. Επίσης, το 41% δηλώνει ότι το εισόδημά του έχει μειωθεί με την έναρξη των μέτρων και το 11,4%, πως έχασε οριστικά την δουλειά του μέσα στον Μάρτιο (στοιχεία έρευνας «διαΝΕΟσις»).

Θα τεθούν σε λειτουργία 26.167 επιχειρήσεις από τις 260.000 που έκλεισαν (μόνον το 10%) των επιχειρήσεων που έκλεισαν αναγκαστικά λόγω της πανδημίας. Θα επιστρέψουν, δηλαδή, στη δουλειά τους μόνον 68.528 εργαζόμενοι από τους συνολικά 690.000 που τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης. Στις 11 Μαΐου θα επαναλειτουργήσουν και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις μόνον του λιανεμπορίου, η εστίαση παραπέμπεται στον Ιούνιο και ο τουρισμός, ουσιαστικά, στον Ιούλιο.

Υπάρχουν όμως και χειρότερα όπως για παράδειγμα. Από τις 7 επιχειρήσεις, που έκλεισαν αναγκαστικά τον Μάρτιο, τόσο από τον χώρο του λιανικού εμπορίου όσο και από τον χώρο της εστίασης, η 1 δεν θα καταφέρει να επαναλειτουργήσει (στοιχεία της ΓΕΣΕΒΕ). “Άνθηση” όμως θα γνωρίσει μόνον ο τομέας των ενοικιαζόμενων εργαζομένων, κατά κόρον από τις Τράπεζες, τα ΕΛΠΕ, τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και κούριερ και που θα υιοθετήσουν προσεχώς βιομηχανίες και πολυεθνικές με την απειλή της απόλυσης χιλιάδων εργαζομένων.

Εσείς μείνατε μέσα κ. Νικολοπουλε;

Ναι. Ευτυχώς όμως δεν έχασα τις ακολουθίες του Θείου Πάθους και του Λαμπροφόρου Πάσχα.

Πως ξεφύγατε από τον “σερίφη Χαρδαλιά”; 

Κατέχοντας την τέχνη του ιεροψάλτη, είχα το προνόμιο την Μεγάλη Βδομάδα και την Ανάσταση, εκκλησιάστηκα  και μετάλαβα των τίμιων δώρων, γιατί αποδέχτηκα να αντικαταστήσω στο ψαλτήρι έναν ηλικιωμένο που έμεινε σπίτι του. Έτσι ως αναγκαίο προσωπικό… “νόμιμα” και με την άδεια Μητσοτάκη –  Χαρδαλιά ήμουν στον ιερό ναό.

Κατά τα άλλα μέσα όλο το διάστημα;

Ναι, ακριβώς σαν να ζούσα τον καιρό που διηγείται ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, κάπου στα 1890.

“Μένουμε διαιτώμενοι εἰς τήν οἰκίαν μας στραβοπατούντες ἀπό δωματίου εἰς δωμάτιον ὡς ποταμιαία καβούρια, ἀλιβάνιστοι, ἀλειτούργητοι καί ἀκοινώνητοι, μέ τήν ἐλπίδα ὅτι σύντομα θά ἀνθρωπέψουμε καί πάλιν”.

Θα ανθρωπέψουμε κ. Νικολόπουλε;

Αδερφέ  μου έλεγε ο Μακαριστός Χριστόδουλος μας , μόνον όταν αποφασίσουμε να πάμε ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΙΣΩ! Πίσω στις Ελληνοχριστιανικές παραδόσεις μας και  να αποκηρύξουμε την ΝΕΑ ΤΑΞΗ και να καταδιώξουμε τα όργανα της που καταδυναστεύουν την ανθρωπότητα και σκορπίζουν φτώχεια, δυστυχία, ανελευθερία, πόνο και δάκρυ. Δυστυχώς όμως βαδίζουμε ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΣΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ!

Θα πω ένα πρόσφατο γεγονός. Πριν λίγες μέρες η Ι. Σύνοδος ευχαριστούσε τη κυβέρνηση Μητσοτάκη για την “καλή συνεργασία”… και ακριβώς την ίδια μέρα ο Κ. Μητσοτάκης έβαζε σε διαβούλευση το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που εντάσσει από την ερχόμενη σχολική χρονιά την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία και μάλιστα από το νηπιαγωγείο! Και όμως γονείς – κηδεμόνες και ιερατείο ΣΙΩΠΟΥΝ;

Πώς λοιπόν θα ανθρωπεύσουμε που λέει ο κυρ Αλέξανδρος; Μόνον αν δούμε οι γονείς ΟΛΟΙ να συμμετέχουν ενεργά ΤΩΡΑ στην δημόσια διαβούλευση η οποία λήγει στις 6 Μαΐου 2020, 8 π.μ.! Ας μην πούμε: Τι να προταποκρούσεις; Την ομοφυλοφιλία, την παιδεραστία, την ταπείνωση που υπέστη το Μυστήριο των Μυστηρίων και οι πιστοί; Την υιοθεσία παιδιών τού ίδιου φύλου πού θέλουν και να παντρεύονται; Την αδιαφορία των υπευθύνων;

Τι επιδιώκει η κ. Κεραμέως, ο κ. Μητσοτάκης και οι δήθεν θεοσεβούμενοι κυβερνώντες;

Να μάθουν τα παιδιά τα νιάτα της Ελλάδας την σεξουαλική τέχνη!!! Αντί της πνευματικής τέχνης πού οδηγεί στην αγκαλιά τού Θεού. Ντροπηηηηηη, αίσχος…

Ένοχες συνειδήσεις, ένοχες σιωπές. Δεν χωράνε δικαιολογίες! Τα παιδιά μας όπως από δημιουργίας του κόσμου γνωρίζουν δεν χρειάζονται ούτε μαστροπούς, ούτε  νταβατζήδες, ούτε προαγωγούς στον πανσεξουαλισμό … Τι να πω…

Θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα;

Σας παρακαλώ να αναλάβετε πρωτοβουλίες ενημέρωσης για το πολυνομοσχεδιο – έκτρωμα. Καταληκτική ημερομηνία επαναλαμβάνω πως είναι η 6η Μαΐου. Συγκεκριμένα διαβιβάστε το μήνυμα σε πρόσωπα της Εκκλησίας. Μήπως δυναμώσει η φωνή διαμαρτυρίας!  Μήπως προλάβουμε να σωθούν ψυχούλες τρυφερές και γλυτώσουν την …κόλαση που έζησαν τα παιδιά σε διάφορα κράτη ανά τον κόσμο. Εκεί όπου εφαρμόστηκαν από μικρές ηλικίες προγράμματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, όπως αυτό που θέλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη να ξεκινήσει και στην Χριστιανική Ελλάδα.

Πάμε σε κάτι άλλο. Ο σύμβουλος της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του Covid-19 σε συνέντευξή του στο “Έθνος της Κυριακής” παίρνει αντιχριστιανική θέση για την αποφυγή της Θείας Κοινωνίας!

Ερωτηθείς σχετικά απαντά: “Η γνώμη μου είναι πως θα πρέπει να αποφευχθεί (σ.σ. η Θεία Κοινωνία) με τη σημερινή της μορφή, μέχρι να έχουμε ασφαλές εμβόλιο. Αυτός ο ίδιος λίγες βδομάδες πριν καλούσε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να εκδώσει οδηγία απαγόρευσης της Θείας μετάληψης…

Το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας θεωρήθηκε λοιπόν – από τον πρώην εκπρόσωπο του Γ. Παπανδρέου και νυν του Κ. Μητσοτάκη – αιτία του κακού, η μετάληψη του σώματος και του αίματος του Χριστού!

Οφείλουν επομένως οι νεόκοποι και οι μουσαφιραίοι στην παράταξη να πάρουν δημόσια μια ξεκάθαρη θέση. Συμφωνούν ότι η Θεία Κοινωνία εγκυμονεί κινδύνους μετάδοσης του κορωνοϊού; ‪Συμφωνεί ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του ότι ‪ο κορωνοϊός μεταδίδεται με τη Θεία Κοινωνία;

Κύριε Νικολόπουλε, την Πρωτομαγιά ο Δ. Κουτσούμπας κατένειμε χωροταξικά κατά τέτοιο τρόπο τους απεργούς του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα και σε άλλες πόλεις της χώρας, ωστόσο η κυβέρνηση δεν διέλυσε τους απεργούς, ούτε ο “σερίφης Χαρδαλιάς” και οι Εισαγγελείς παρενέβησαν, ούτε φυσικά πρόστιμα κόπηκαν, ούτε λειτούργησαν τα αυτόφωρα!  

Πράγματι η πρωτομαγιάτικη επίδειξη του ΚΚΕ κάνει πολύ πιο οδυνηρή και πολύ πιο ταπεινωτική την ήττα της Εκκλησίας μας και προσωπικά του “άλαλου” Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, τις μέρες της πανδημίας και της καραντίνας. Ο κ. Ιερώνυμος είναι καιρός να παραιτηθεί και να αποσυρθεί στη μονή της μετανοίας του.

Πως τεκμηριώνεται η ταπεινωτική ήττα που μπορεί να είναι και η αρχή του τέλους της πιο άχρωμης  και ασήμαντης από πλευράς έργου αρχιερατικής περιόδου;

Ιδού κατωτέρω τα πολλαπλά τραύματα της, τα οποία προκλήθηκαν από την αλαζονική – και “ύποπτη” ασφαλώς – συμπεριφορά του κρατικού ετσιθελισμού.
Δεν εισακούστηκε καθόλου η όποια φωνή της.

Υποβαθμίστηκε ο ρόλος της, δίνοντας την εντύπωση ότι αποτελεί μια απλή διεύθυνση κάποιου υπουργείου που απλά δέχεται εντολές και τις εκτελεί.
Θεωρήθηκε ανίκανη να μπορέσει να βάλει τάξη στους ιερούς ναούς και να γίνονται οι ακολουθίες με την λήψη των απαραίτητων μέτρων.

Πολεμήθηκε η Θεία Κοινωνία, με τις διάφορες θεωρίες περί μετάδοσης του ιού και ουσιαστικά ποινικοποιήθηκε!

Συνελήφθησαν ιερείς και ιεράρχες από τις αστυνομικές αρχές και σύρθηκαν στα αστυνομικά τμήματα ως παραβάτες του κοινού ποινικού δικαίου.

Εγκαταλείφθηκαν και φιμώθηκαν οι αγωνιστές του τακτικού επιπέδου (ιερείς) από την Ιεραρχία.

Επετράπη να ηχούν τα μεγάφωνα στη διαπασών για το εζάν (προσευχή) και οι οργανοπαίκτες χαλάνε τον κόσμο στους δρόμους της Κομοτηνής και της Ξάνθης για το ραμαζάνι των Μουσουλμάνων. Μα, πιο πολύ παράκουσαν  και αγνόησαν την ψυχή των ιερέων και των πιστών.

Γιατί δεν υπολογίζουν την δύναμη τους και όπως είπε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου την κατατάσσουν με τα κομμωτήρια;

Δυστυχώς, η Ελλαδική Εκκλησία δεν έχει την ισχύ της αρχιερατείας του Μακαριστού Χριστοδούλου. Τότε που καλώς ταρακούναγε την Κυβέρνηση Σημίτη για τις ταυτότητες, τότε που γέμιζαν οι ναοί και οι πλατείες σε όποια πόλη, όπου εμφανίζονταν βούλιαζαν, τότε που κάλλιστα έπραττε όταν έκανε εξωτερική πολιτική στα Ιεροσόλυμα και έστηνε ένα ρωμαλέο Ορθόδοξο τόξο.

Και τώρα που δεν έχουμε Ηγέτες μας λείπει ακόμα περισσότερο!
Θέλουμε, όμως, να επιστρέψει η Εκκλησία μας και να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις ψυχές μας.

Τι προτείνετε κύριε Νικολόπουλε;

Οι στιγμές επιβάλλουν γενναίες συμπεριφορές και αποφάσεις. Και γενναία στάση είναι η διευκόλυνση των εξελίξεων ώστε να αναδειχθεί ένας νέος ηγέτης, ένας φωτισμένος Αρχιεπίσκοπος που θα βάλει τα πράγματα στην θέση τους, θα ξεκαθαρίσει με την όποια κυβέρνηση την θέση που αρμόζει στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία για να αναβιώσει το χαμένο μεγαλείο της ώστε να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Διαφορετικά θα αναζητούμε οσονούπω την χαμένη ταυτότητα της Εκκλησίας και της Πατρίδας μας και δεν θα την βρίσκουμε!

Και μια τελευταία ερώτηση. Οι πολλές διασπασμένες πατριωτικές, Χριστιανικές πολιτικές δυνάμεις θα μπορέσουν από κοινού να αντιμετωπίσουν την λαίλαπα της ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ και την πανδημία της οικονομίας, που απειλεί κάθε Ελληνική οικογένεια;

Στην Ελλάδα ζητείται ΝΕΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ φορέας, μιας και η απολύτως ταυτισμένη με την παγκοσμιοποίηση αντιπολίτευση έχει πάθει καθίζηση λόγω “ανήκεστης βλάβης”. ΤΩΡΑ στην Ελλάδα, δοκιμάζονται όπως όλοι γνωρίζουμε η “οικονομία της εξωστρέφειας”, ο διεθνοποιημένος τουρισμός, η βιομηχανία του ελεύθερου χρόνου και της διασκέδασης, η μαζική στηριγμένη στις εισαγωγές κατανάλωση κ.α., γιατί η κρίση και η ανασφάλεια αλλάζει όχι μόνο το οικονομικό περιβάλλον αλλά και τις ίδιες τις επιλογές του καταναλωτικού κοινού και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων.
Το ζήτημα είναι η μετάβαση. Εκεί θα παιχτεί όλη η υπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης. Οι νεοφιλελεύθεροι και οι νεομητσοτακικοί ΠΑΣΟΚΟΙ και ΚΚΕδες, θα αποδειχθούν στην  μετά ΚΟΡΟΝΟΙΟ εποχή οι χειρότεροι δήμιοι… Η εποχή των μνημονίων θα μοιάζει με υγιεινό ανοιξιάτικο περίπατο! Ας μην καθυστερούμε κι’ άλλο… Ο δημόσιος διάλογος άνοιξε και για την επερχόμενη από-παγκοσμιοποίηση!
Ας τοποθετηθούμε και ας αναλάβουμε δράσεις… Αυτό είναι ζήτημα συνεννόησης  και συνένωσης  όλων των ασυμβίβαστων δεξιών και κεντροδεξιών πολιτικών, όμως με εντελώς ξεκάθαρες εθνικές κοινωνικές Χριστιανικές θέσεις!

Κύριε Νικολόπουλε σας ευχαριστούμε πολύ…

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος