Loading...
 Start Page
Θα προσκαλούσα σε δείπνο την κυρία Σακελλαροπούλου, για να της μεταφέρω τους πόθους του Ελληνισμού
Αν και τη θεωρεί «κακή πολιτική επιλογή», εντούτοις θα την καλούσε ευχαρίστως, σε δείπνο. Η πρόσκληση θα ερχόταν από τον Νίκο Νικολόπουλο, τον πρώην υφυπουργό Εργασίας και πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, και θα απευθυνόταν στην εκλεγμένη Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Ο Νίκος Νικολόπουλος ανοίγει τα χαρτιά του στην «Espresso» και αποκαλύπτει ότι ο Βρετανός πολιτικός και αρχηγός του Kόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου Νάιτζελ, Πολ Φάρατζ, έχει ήδη κλείσει εισιτήριο για να έρθει στην Ελλάδα.

Πιστεύει ότι «μπασταρδεύεται» ο πληθυσμός της χώρας με την αθρόα έλευση των μεταναστών, των «ισλαμοεποίκων», όπως λέει ο ίδιος. Όσοι μιλούν για συνεκμετάλλευση και Χάγη είναι για τον Νίκο Νικολόπουλο «ψοφοδεείς και απάτριδες», αφού η Ελλάδα, κατ’ εκείνον, δεν είναι… σαλάμι να την τεμαχίσεις!

Θεωρεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προεδρεύει σε ένα «ευνουχισμένο» κυβερνητικό σχήμα, ενώ, μιλώντας για τον Αλέξη Τσίπρα, επιμένει πως, εάν διώξει από τα πόδια του τα αριστερά «βαρίδια»… «θα ξαναβάλει γκολ».

Ο ίδιος, αν και Πατρινός, απεχθάνεται τα μασκαριλίκια. Όμως, εάν ντυνόταν, θα προτιμούσε να μεταμφιεστεί σε Δον Κιχώτη και Ζορό, και, φυσικά, θα έτρωγε τα αγαπημένα του σαρακοστιανά, την ταραμοσαλάτα και τους ταραμοκεφτέδες.

Πώς είναι για εσάς αυτό το τελευταίο επτάμηνο; Σας κοστίζει συναισθηματικά η αποχή από τη Βουλή;

Ύστερα από μια κοινοβουλευτική διαδρομή 30 χρόνων, ασφαλώς και με έχει επηρεάσει η απουσία. Ανθρώπινο είναι. Αλλά δεν με πτοεί. Και το 2007 είχα μια παύση δύο χρόνων. Απλώς, τώρα διαχειρίζομαι αλλιώς τον χρόνο μου, αναστοχάζομαι και προχωρώ. Δεν με πήραν άλλωστε τα χρόνια…

Έχετε χαρακτηρίσει πολιτική κωμωδία «μυστικοί μάρτυρες», αυτό που συμβαίνει με την Προανακριτική και το σκάνδαλο Novartis. Τι άλλο θα μπορούσε να γίνει;

Αναντίρρητα πρόκειται για σκάνδαλο. Και πολιτικό και οικονομικό, και είναι χιλιάδες οι εμπλεκόμενοι. Ήταν άπειρη η κυβέρνηση Τσίπρα και δεν το αντιμετώπισε αποτελεσματικά προς τη σωστή κατεύθυνση. Λυπάμαι που το προεξοφλώ. Θα δείτε πώς θα καταλήξει το σκάνδαλο Novartis στις ΗΠΑ και θα δούμε τον τραγέλαφο… made in Greece. Εν Ελλάδι ισχύει το «φασκελοκουκούλωστα».

Μεταναστευτικό. Το χειρίζεται σωστά η κυβέρνηση; Κι αν όχι, τι θα μπορούσε να γίνει;

Η κυβέρνηση θεωρώ ότι, αρχικά, υποτίμησε το πρόβλημα, γι’ αυτό και κατάργησε το αρμόδιο υπουργείο. Σήμερα τρέχει και δεν φτάνει. Ούτε θα φτάσει ποτέ σε μία ανεκτή, έστω, αντιμετώπιση και λύση, γιατί είναι δέσμια των εξαρτήσεών της. Προστάζει η Ε.Ε. ότι πρέπει να χτίσουμε… αποθήκες ψυχών στην ελληνική επικράτεια και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνει πρόθυμα μπουλντόζες και ΜΑΤ, για να υλοποιήσουν τον σχεδιασμό της Μέρκελ. Ο πρωθυπουργός υποτιμά το γεγονός ότι «μπασταρδεύεται» ο πληθυσμός της χώρας. Με τους ισλαμοεποίκους φοβάμαι ότι δεν θα έχουμε καλά ξεμπερδέματα. Και εκείνο που με θλίβει και με οργίζει, είναι ότι, ενώ πρόκειται για αφελληνισμό, το κράτος ξεπερνάει τις γραφειοκρατίες, επιτάσσει εκτάσεις και θέτει τα ΑΤΜ της χώρας στη διάθεση των λαθρομεταναστών. Με ρωτάτε τι πρέπει να γίνει. Μα, δεν θα γίνει, αλλά θα πω. Να πατήσουμε πόδι. Να κρατήσουμε τους πραγματικούς πρόσφυγες στην Ελλάδα, να δείξουμε σε αυτούς όλη μας την αλληλεγγύη και να στείλουμε τους λαθρομετανάστες στην «ευχή του Θεού».

Έχετε μιλήσει για «σχέδιο κατοχής εκμουσουλμανισμού της Ελλάδας». Το πιστεύετε αυτό; Δηλαδή, τους στέλνουν από απέναντι για το λόγο αυτό;

Ναι, το πιστεύω. Αυτοί που έρχονται από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν δεν είναι… επενδυτές. Απλοί, ανέστιοι, απελπισμένοι άνθρωποι είναι, που βλέπουν τη διαφορά, ερχόμενοι στην Ελλάδα και πολλαπλασιάζεται ο φανατισμός τους. Δέχομαι ότι ζουν με την ελπίδα ενός καλύτερου αύριο, αλλά είναι κόσμος που εύκολα χειραγωγείται.

Θα του κοστίσει, πιστεύετε, του Μητσοτάκη το Μεταναστευτικό;

Μα, ήδη του κοστίζει. Και αυτό το κόστος έχει πολλαπλασιαστική ισχύ. Είναι ολοφάνερη μπροστά μου η εξέλιξη των πραγμάτων, αν δεν σταματήσει η εισροή λαθρομεταναστών. Τώρα προσπαθεί ο πρωθυπουργός να «γκετοποιήσει» το πρόβλημα στα νησιά και να περιορίσει στα όριά τους την κοινωνική δυσαρέσκεια. Αλλά, τα νησιά ήδη φράκαραν. Ο Ερντογάν, όσο εμείς είμαστε άβουλοι και μαλθακοί, θα ανοιγοκλείνει την «κάνουλα» με βάση την «πρόοδο» του δικού του σχεδιασμού. Ε, θα έρθει η στιγμή που και η ενδοχώρα θα κατακλυστεί από λαθρομετανάστες. Άρα και η κυβέρνηση θα κατακλυσθεί από δυσαρέσκεια.

Φουντώνουν γύρω μας τα εθνικά θέματα. Το ενδεχόμενο της Χάγης ίσως φαίνεται ορατό. Τι γνώμη έχετε γι’ αυτό, αλλά και για τις δηλώσεις κυβερνητικών περί συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο;

Όσοι μιλούν για συνεκμετάλλευση και Χάγη είναι ψοφοδεείς και απάτριδες. Δεν είναι… σαλάμι η Ελλάδα και δεν έχουν εξουσιοδότηση να την τεμαχίσουν. Θα πήγαινε ποτέ ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στη Χάγη; Αν δεν είναι πρόθυμοι τούτοι που μας κυβερνούν να «στεγνώσουν» την ψυχή τους, όπως ο Εθνάρχης και ο Κώστας Καραμανλής που αντιτάχθηκε στο σχέδιο Ανάν και έθεσε βέτο στο Βουκουρέστι, ας αφήσουν τον χειρισμό των εθνικών μας θεμάτων σε μια πατριωτική κυβέρνηση εθνικού σκοπού.

Ποιος είναι ο καλύτερος και ποιος ο χειρότερος υπουργός του Μητσοτάκη;

Μα, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Δεν έχετε αντιληφθεί ότι προεδρεύει σε ένα «ευνουχισμένο» κυβερνητικό σχήμα, καθότι υπάγεται στο «επιτελικό κράτος» μιας στενής παρέας του Μεγάρου Μαξίμου;

Για την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, τη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έχετε άποψη; Καλή επιλογή ή όχι;

Εύχομαι να κάνω λάθος. Δεν είναι, όμως, καλή επιλογή. Είναι μια βολική επιλογή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η νέα Πρόεδρος εμφορείται από αντιλήψεις που δεν βρίσκονται σε ευθέως ανάλογη θέση με τις πλειοψηφούσες πεποιθήσεις της ελληνικής κοινωνίας. Τι σχέση μπορεί να έχει η εν λόγω επιλογή με το ανάστημα του Κωνσταντίνου Καραμανλή ή με τους Κωστή Στεφανόπουλο, Κάρολο Παπούλια και Προκόπη Παυλόπουλο;

Ο Αλέξης Τσίπρας καλά το πάει το… καράβι του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα ή όχι ;

Εκεί που θέλει να το πάει είναι μεγάλες οι «δεξαμενές», άρα μπορεί να προσβλέπει σε επανάκαμψη στην εξουσία. Ο ίδιος φαντάζεται τον εαυτό του σαν σοσιαλδημοκράτη του 21ου αιώνα, αλλά έχει στα πόδια του αριστερά «βαρίδια» με ιδεοληψίες και αγκυλώσεις. Αν τα «κλοτσήσει», θα βάλει πάλι… γκολ.

Γνωρίζεστε με τον Φάρατζ; Θα έρθει στην Ελλάδα;

Γνωρίζω ότι επικοινωνεί με αρκετούς Έλληνες. Ναι, έχω πληροφόρηση ότι θα έρθει στη χώρα μας. Βρισκόμαστε σε μια περίοδο ανταλλαγής ανησυχιών και απόψεων. Και οι ζυμώσεις έχουν θετικό πρόσημο. Επί του παρόντος, όμως, δεσμεύομαι και δεν θα πω κάτι περισσότερο…

Ποιο είναι το άμεσο πολιτικό μέλλον σας; Τι θα κάνετε; Με ποια πολιτική πρόταση βρίσκεστε σήμερα πιο κοντά;

Η πολιτική πρόταση του παρόντος και του μέλλοντος είναι αποτυπωμένη στην ιδρυτική διακήρυξη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, έτσι όπως έχει κατατεθεί στον Άρειο Πάγο και αποτελεί πιστή αντιγραφή των ιδρυτικών αρχών και αξιών του συνεδρίου της Ν.Δ. στη Χαλκιδική το 1974. Πρεσβεύω διαχρονικά και αταλάντευτα ό,τι μας δίδαξε ο Εθνάρχης, Κωνσταντίνος Καραμανλής. Να είμαστε απλοί και λαϊκοί στη συμπεριφορά μας, να έχουμε κοινωνικές έγνοιες και ευαισθησίες, και να υπερασπιζόμαστε τα πατριωτικά συμφέροντα. Σε αυτές, λοιπόν, τις αρχές είναι το πολιτικό μου μέλλον, μέσα από έναν πολιτικό φορέα ουσιαστικής έκφρασης αυτών των αρχών. Είτε νέος φορέας, είτε μέσα από τη Ν.Δ., αν πάψει να εμφορείται μόνο τυπικά από αυτές τις αντιλήψεις και επανακάμψει ουσιαστικά στον πατριωτικό, κοινωνικό φιλελευθερισμό.

Ποια είναι η μεγαλύτερη απογοήτευση που πήρατε από την πολιτική;

Τα Μνημόνια της ντροπής, της υποτέλειας και της εξαθλίωσης πολλών κοινωνικών ομάδων του τόπου. Δεν παραδοθήκαμε το ’40 στους Γερμανούς και «κιοτέψαμε» σε περίοδο ειρήνης.

Ποια κυρία της πολιτικής θα προσκαλούσατε σε δείπνο;

Θα εκπλαγείτε. Θα προσκαλούσα τη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Θα ήθελα να της μεταφέρω τον παλμό της ελληνικής κοινωνίας και τους πόθους του Ελληνισμού. Που δεν συμφωνούν με απόψεις που κατά καιρούς έχουν διατυπώσει οι αποφάσεις του ΣτΕ, στις οποίες έχει συμπράξει.

Τι θυμάστε από τα παιδικά ή νεανικά σας χρόνια, σε σχέση με το καρναβάλι; Ντυνόσασταν;

Τι να πρωτοθυμηθώ και τι να ξεχάσω; Καλό είναι να ανατρέξετε στο τελευταίο μου βιβλίο, που έχει πολλά αυτοβιογραφικά χαρακτηριστικά. Λοιπόν, ναι, μετείχα σε… ήπια δρώμενα. Πήγαινα σε χορούς, στην παρέλαση, αλλά, μην ξεχνάτε, ότι είμαι βαθιά θρησκευόμενος και… μασκαριλίκια δεν επέτρεπα στον εαυτό μου. Χαριτολογώντας, βέβαια, κάνω την αναφορά, γιατί η καρναβαλική περίοδος έχει και πτυχές που προάγουν την κοινωνικότητα και δίνουν την ευκαιρία να έλθουν οι άνθρωποι πιο κοντά.

Σήμερα θα βάζατε αποκριάτικη στολή; Κι αν ναι, ποιον ήρωα θα προτιμούσατε;

Όπως θα γνωρίζετε, πριν από περίπου τέσσερα χρόνια χάσαμε την κορούλα μας, τη Νικούλα μας. Έκτοτε απέχω. Θεωρητικά, βέβαια, θα έλεγα ότι κάτι μεταξύ Δον Κιχώτη και Ζορό θα με εξέφραζε, αν έπρεπε να μεταμφιεστώ.

Πού περνάτε την Καθαρά Δευτέρα; Ποιο νηστίσιμο έδεσμα είναι το αγαπημένο σας;

Πάντα οικογενειακά και τα τελευταία χρόνια στη Μάνη με φίλους. Δεν είναι ένα το έδεσμα, είναι δύο. Η ταραμοσαλάτα και η οι ταραμοκεφτέδες. Και, φυσικά, όχι μόνο την περίοδο των Απόκρεω…Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος