Loading...
 Start Page
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΤΟΓΑΝ Νίκος Νικολόπουλος: «ΑΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΟΝ  κ. ΕΡΝΤΟΓΑΝ Η ΣΥΝΘΗΚΗ  ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ , ΤΟΤΕ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ  ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΩΝ ΣΕΒΡΩΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΟΣΟ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ»

 

 

Να κληθεί ο Πρέσβης της Τουρκίας στο Υπουργείο Εξωτερικών για εξηγήσεις επί των δηλώσεων του Πρωθυπουργού του

Ερώτηση

Ζητάτε από τον πρωθυπουργό πιο σθεναρή στάση απέναντι στην Τουρκία.

 

Απάντηση :

Η ισχύς του Πρωθυπουργού βρίσκεται μέσα στο διεθνές δίκαιο και την εκμετάλλευση των συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου, όπου πολλοί αντίρροποι παίκτες, επηρεάζουν αυτές τις συνθήκες.

Ο Ερντογάν, αμφισβητώντας την Συνθήκη θέτει την Τουρκία ουσιαστικά εκτός Ευρώπης, γεγονός που σημαίνει ότι το πλεόνασμα βρίσκεται στην πλευρά της Ελλάδας και καλείται ο κ. Τσίπρας να το αξιοποιήσει.

Ισχυρίζομαι με όλη την δύναμη της ψυχής και της φωνής μου ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας θα πρέπει, δημόσια, να του υπενθυμίσει ότι από τη Συνθήκη της Λωζάννης έχασε μόνο η Ελλάδα. Κι αυτό γιατί με την προηγούμενη Συνθήκη των Σεβρών, η Ελλάδα ήταν «η χώρα των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών» έχοντας απελευθερώσει μετά από αιώνες κατοχής τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος και την Ανατολική Θράκη μέχρι τη γραμμή της Τσατάλτζας λίγο έξω από τη Κωνσταντινούπολη. Επίσης η περιοχή της Ιωνίας διοικούνταν από Έλληνα Αρμοστή και θα μπορούσε να προσαρτηθεί στην Ελλάδα μετά από πέντε χρόνια, μέσω δημοψηφίσματος.

Οφείλει ο Έλληνας Πρωθυπουργός επίσης να θυμίσει στο κ. Ερντογάν πως αυτή των Σεβρών ήταν μια κακή Συνθήκη για τη χώρα του, ενώ αντιθέτως πέραν των παραπάνω με τη Συνθήκη της Λωζάννης συνέβη και το πιο καταστροφικό γεγονός από όλα όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά γενικότερα για τον Ελληνισμό, αφού ξεριζώθηκε ο εναπομείναντας Ελληνικός πληθυσμός της Μικρασίας, η Ιστορία του οποίου χρονολογούνταν από το 900 π.Χ.

Αυτά πρέπει να κάνει μια αξιοπρεπής Ελληνική Κυβέρνηση έναντι των ψεμάτων, των ανοικτών προκλήσεων και της προπαγάνδας της Τουρκικής Ελίτ. Διότι αν αφεθεί αναπάντητο τότε στο βραχύ μέλλον θα κτισθεί τόσο στην Τουρκία όσο και στη Διεθνή σκηνή μια νέα Αλήθεια, μια ψεύτικη Αλήθεια, μία «Αλήθεια» που θα λέει ότι η Τουρκία αδικήθηκε στο παρελθόν από τις Συνθήκες και τις Μεγάλες Δυνάμεις. Θα είναι μία «Αλήθεια» που αν ταιριάζει με τα συμφέροντα των σημερινών Μεγάλων Δυνάμεων, τότε θα υιοθετηθεί…

Επιτέλους λοιπόν να αποκαλύψουμε το Νταή, αυτόν που επί χρόνια ασκεί Τραμπουκισμό σε Διεθνές επίπεδο. Όταν ένα παιδάκι δέχεται απειλές κι εκφοβισμό (bullying) στο σχολείο όλοι το συμβουλεύουν να μη το κρύβει, να το αποκαλύψει στη δασκάλα, στους γονείς, στα άλλα παιδιά… Γενικά συμβουλεύουμε να χαλάει τον κόσμο, να ΕΚΘΕΤΕΙ το ΔΡΑΣΤΗ, να Ξεσκεπάζει τον ΤΡΑΜΠΟΥΚΟ. Αυτό πρέπει να κάνουμε και εμείς με τον Ερτογάν.

 

Ερώτηση:

Έχει η χώρα μας αυτή τη στιγμή την ισχύ για κάτι τέτοιο;

 

Απάντηση

Εάν υπονοείται ότι είμαστε σαθροί οικονομικά και γι’ αυτό φαντάζει αδύναμος ο κ. Τσίπρας στη διεθνή πολιτική σκηνή. Θα κάνω μια αντιστροφή: Δηλαδή, ο κ. Ερντογάν είναι ανέμελος και πανίσχυρος; Το τοπίο στην Τουρκία, σε σχέση με τον διεθνή περίγυρό της είναι πολύ πιο εύθραυστο. Η πρόσφατη απόπειρα του πραξικοπήματος, η Κεμαλική αντιπολίτευσή του, η φθίνουσα οικονομία της γείτονος, ο αιματηρός εμφύλιος και η εμπλοκή του στον πόλεμο της Συρίας, είναι ένα εκρηκτικό άθροισμα που πιστεύω ότι τελικά θ’ αποδειχθεί μη διαχειρίσιμο από τον Ερντογάν.

Επίσης οι επιχειρήσεις της Δύσης στη Μέση Ανατολή, από το 2003, έχουν δρομολογήσει εξελίξεις, οι οποίες θέτουν σε αμφισβήτηση ακόμα και αυτή την ηγεμονία των Τούρκων στην ίδια την Ανατολία, με τον Κουρδικό παράγοντα να διεκδικεί ήδη πρωταγωνιστικό ρόλο, λόγω ομοιογένειας και ιστορικών ευνοϊκών συγκυριών. Η Τουρκία βρίσκεται σε οικτρή θέση.

Οι επιχειρήσεις στο Ιράκ και τη Συρία, φαίνεται ξεκάθαρα ότι πέρα από τις τραγικές συνέπειες που έχουν για τους λαούς της περιοχής και τη διεθνή νομιμότητα, έχουν και δύο σοβαρότατες συνέπειες για την ίδια την Τουρκία. Την ανάδειξη του Κουρδικού και την άρση της ανεπιφύλακτης εμπιστοσύνης που πρόσφερε στη διάρκεια του 20ου αιώνα, η Δύση προς τους Τούρκους (Κεμαλιστές και Νέο-Οθωμανούς).

Υπό το πρίσμα του ήδη υφιστάμενου Κουρδικού κράτους στο Ιράκ και την προδιαγεγραμμένη δημιουργία Κουρδικού κρατιδίου στη Συρία. Ο Τύραννος Ερντογάν παλεύει ματαίως πια με το αναπόφευκτο: τη δημιουργία του μεγάλου Κουρδικού Κράτους.

 

Ερώτηση

Δηλαδή πιστεύετε πως πρέπει να εγκαταλείψουμε το δόγμα που επέβαλε το ΠΑΣΟΚ : «Δεν διεκδικούμε τίποτα;»

 

Απάντηση:

Εάν η Τουρκική Κυβέρνηση θέτει θέμα αμφισβήτησης της Συνθήκης, τότε έχει εθνικό καθήκον και ιερή υποχρέωση να υπενθυμίσει το Υπουργείο των εξωτερικών στον κ. Ερντογάν ότι στην Ίμβρο και στη Τένεδο οφείλουν να αποκαταστήσουν τους Ελληνικούς πληθυσμούς, όπως προέβλεπε η Συνθήκη και να διασαφηνίσει τι εννοεί ότι από τα παράλια της Μικράς Ασίας αν φωνάξεις ακούγεσαι απέναντι, διότι ένας μέσος άνθρωπος θα έλεγε: «αν γυρίσει ο άνεμος, τότε κι από τα νησιά μας αν φωνάξεις θα ακουστείς στην Μικρά Ασία…»

Θα πρέπει δε σε κάθε επίσημο τόνο από το Υπουργείο Εξωτερικών να τονισθεί στον Τύραννο της Άγκυρας ότι δεν έχει διαβάσει καλά την μόλις 93χρονη ιστορία του κράτους του, αφού μάλλον του διαφεύγει ότι μέσω της Διεθνούς Συνθήκης της Λωζάννης ιδρύθηκε το ίδιο το κράτος της Τουρκίας. Διότι πριν από αυτήν, Ελληνικό κράτος υπήρχε, Τουρκικό όμως όχι. Ποιος δεν γνωρίζει ότι χωρίς αυτή τη Συνθήκη το τούρκικο Κράτος θα βρεθεί στο κενό;

Ακόμη για να φθάσει στο 1923 θα πρέπει πριν από όλα κυρίως να διαβάσει για τις «περίεργες εξαφανίσεις» ολόκληρων λαών όπως οι Αρμένιοι, οι Ασσύριοι, οι Πόντιοι και Μικρασιάτες Έλληνες που ελάμβαναν χώρα από το 1909 έως το 1918 και που ήταν ο βασικός λόγος εμπλοκής του Ελληνικού Στρατού στη Μικρασιατική Εκστρατεία.

Θα πρέπει να υπενθυμισθεί στον Τύραννο αυτό ότι για την Ελλάδα η εμπλοκή της ήταν αναπόφευκτη αφού από το 1909 μέχρι την αποβίβαση του Ελληνικού εκστρατευτικού σώματος είχαν θανατωθεί εκατομμύρια άνθρωποι από τα αιμοσταγή καθάρματα των Ταγμάτων Θανάτου αρχικά με εντολές του Σουλτάνου Αμπντούλ Χαμίτ και κυρίως αργότερα των Νεότουρκων. Το μόνο που έχει να κάνει ο δήθεν θρησκευόμενος Τύραννος είναι να ανατρέξει στα βιβλία απογραφών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και να διαβάσει την πληθυσμιακή σύσταση της Ανατολίας και της Ανατολικής Θράκης, μετά να δει τη σημερινή απογραφή και μετά να αναρωτηθεί: αλήθεια που πήγαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι;

Αλήθεια μπορεί ο άνθρωπος του Θεού, ο Πιστός κ. Ερντογάν να απαντήσει που είναι οι Χριστιανοί της Μικράς Ασίας;

Ο «φιλειρηνιστής και σταθεροποιητής» της περιοχής να διαβάσει από τις επίσημες πηγές τους όρους της Συνθήκης της Λωζάννης και μετά να ελέγξει σήμερα στην «αγαπημένη του Ινσταμπούλ» που είναι οι Ρωμιοί, οι οποίοι προβλέπεται να παρέμεναν εκεί.

 

 

Ερώτηση

Και αν ακόμα έχει την ισχύ, έχει τη διεθνή κάλυψη;

 

Απάντηση

Για την ισχύ μας, σας απάντησα. Ως προς την διεθνή κάλυψη, την έχουμε κατά πρώτον από την Συνθήκη της Λωζάνης. Μια Συνθήκη που είναι αναμφισβήτητη και μη διαπραγματεύσιμη σε καιρούς ειρήνης. Έχουμε, δηλαδή, το δίκαιο με το μέρος μας και η Συνθήκη είναι «επικυρωμένη» από τις μεγάλες δυνάμεις. Συνεπώς, εναπόκεινται σε μας οι κατάλληλοι χειρισμοί σε κλίμα και πνεύμα Εθνικής ομοψυχίας, για να μην υποπέσουμε σε ιστορικά, εγκληματικά λάθη του παρελθόντος….

Ερώτηση

Και μετά από όλα αυτά να υποθέσουμε ότι δεν σας καλύπτει η απάντηση της Κυβέρνησης.

 

Απάντηση

Για ποια απάντηση μιλάτε; Απόλυτη σιωπή υπήρξε !!!

Αλήθεια δεν θα ’πρεπε από την επόμενη στιγμή να έχει απαιτήσει την ανασκευή των δηλώσεων τους, απαιτώντας ταυτόχρονα και τη συμπαράσταση όλων των μέλλων κρατών της Ε.Ε., αφού ο Ερτογάν αμφισβητώντας τα Ελληνικά σύνορα, κατάργησε κυριολεκτικά ακόμα και τα σύνορα της Ευρώπης!!!Μήπως δηλαδή κατά τους Γερμανούς, τα νησιά του Αιγαίου δεν είναι πλέον Ελληνικά και τα σύνορα της Ελλάδος και της Ευρώπης αρχίζουν από την Ηπειρωτική Ελλάδα;

Μήπως προχωρήσαμε επισήμως σε καταγγελία προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ και ενημέρωση προς τις χώρες της ΕΕ για την εχθρική τοποθέτηση του Ρ. Τ. Ερντογάν και του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών οι οποίοι αμφισβητούν την Συνθήκη της Λωζάννης;

Μήπως κινητοποιηθήκαμε -δια της διπλωματικής οδού- ώστε επίσημα και δημόσια να ακουστεί η γνώμη της Αρμενίας, του Ιράν, του Ισραήλ και της Συρίας για τη νέα αυτή τοποθέτηση της Τουρκίας, αφού όλες αυτές οι χώρες προέκυψαν από το «σπάσιμο» της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ας συντονιστούμε λοιπόν, έχοντας κατά νου και τη Συνθήκη των Σεβρών…

Αλλά δεν είναι μόνον η Κυβέρνηση είναι και ο Μητσοτάκης, η Γεννηματά και οι λοιποί συγγενείς, που ενώ θα έπρεπε να ξεσηκώσουν την διεθνή κοινή γνώμη, τα αδελφά ευρωπαικά κόμματα και τον κόσμο ολόκληρο, απλά παρακολουθούν από την ….κερκίδα:

Δυστυχώς αλλά το ίδιο κάνουν και ο Αρχιεπίσκοπος και οι λοιποί Αρχιερείς, καθώς και η

 

Ερώτηση

Ο Απ. Κακλαμάνης κατά την εισήγηση του στην εκδήλωση της εφημερίδας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ μετέφερε στην Πάτρα ανησυχία για τη Θράκη και τις τουρκικές βλέψεις και μεθοδεύσεις;

 

Απάντηση:

Ο Θεός να μας φυλάξει γιατί σωτηρία δεν βλέπω… Ποιος από εμάς δεν βλέπει το οικονομικό και κοινωνικό δράμα που βιώνει η χώρα και ο λαός και ταυτόχρονα ποιος δεν ανησυχεί για την δραματική τροπή που παίρνουν τα Εθνικά θέματα, μετά από αυτές τις αλυτρωτικές δηλώσεις του Ερντογάν! Αν προσθέστε και την επιθετικότητα της τελευταίας περιόδου των Αλβανών που το ‘βαλαν σκοπό να φτάσουν έως την Άρτα και από κοντά τα αλυτρωτικά σχέδια των Σκοπίων και των Βουλγάρων που θέλουν να βγουν στο Αιγαίο! Ε! λοιπόν μετά και από αυτά, βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματα για το τι περιμένει την πατρίδα μας!

Σε όλα αυτά προσθέστε την πέρα κάθε λογικής απάντηση της Γερμανίας στο διάβημα της Ελληνικής κυβέρνησης η οποία επισήμως απάντησε:

“Δεν γνωρίζουμε τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου και δεν θέλουμε να αμφισβητήσουμε τι είπε. Για τη γερμανική κυβέρνηση μπορούμε μόνο να πούμε ότι μας είναι γνωστό πως υπάρχουν διαφορές εδώ και καιρό, εδώ και δεκαετίες, διαφορές απόψεων μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας για την οριοθέτηση των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών”!

Δηλαδή: Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ;

Αφού όπως είπαν: “Η Γερμανία είναι της άποψης, ότι αυτές οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να επιλυθούν ειρηνικά ”!!! Στην επισήμανση ότι ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε σε νησιά και όχι σε σύνορα, απάντησαν χλευάζοντας: “Δεν γνωρίζουμε τη δήλωση του κ. Ερντογάν και δυστυχώς δεν είναι δυνατόν να αντιδράσουμε σ’ αυτό”!

Ερωτηθείς δε, εάν η Λέσβος, η Χίος και η Λήμνος είναι ελληνικά νησιά, απάντησε: “Επαναλαμβάνω αυτό που είπα”!

Για αυτούς τους λόγους προτρέπω την πολιτική ηγεσία:

Άμεσα η Ελλάδα να βάλει στο χρονοντούλαπο την πολιτική αυταπάτη περί «Ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας». Ας μην πληρώσουμε με εδάφη κι αίμα.

 

Ερώτηση

Πιστεύετε ότι η Κυβέρνηση έχει χάσει το παιχνίδι;

 

Απάντηση:

Η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Γνωρίζουμε όλοι πως οι διακρατικές συμμαχίες εδράζονται στην σύμπτωση συμφερόντων. Ειδικότερα οι μικροί έχουν τη στήριξη των μεγάλων στο βαθμό που τα συμφέροντά τους ταυτίζονται με εκείνων.

Η Αθήνα δυστυχώς όλα τελευταία χρόνια τηρεί εκ του μακρόθεν τα γιγνόμενα.

Δεν συγκρότησε ποτέ σοβαρό λόμπι.

Δεν καθοδήγησε, δεν συνειδητοποίησε πόσο εμπροσθοβαρή δύναμη αποτελεί παρόμοιο όργανο για τα μείζονα εθνικά μας θέματα.

Επίσης μας βαρύνει απουσία στρατηγικής σκέψης.

Θα σας αναφέρω ένα πρόσφατο γεγονός: Μόλις πριν λίγες μέρες οι Αμερικανοί δώρισαν στους Ισραηλινούς 38 δις δολ.!! Ξέρετε γιατί; Επειδή το Ισραήλ διαθέτει στις ΗΠΑ το πανίσχυρο αμερικανοεβραϊκό λόμπι, ενώ εμείς το ανίσχυρο ελληνοαμερικανικό.

Πικρή αλήθεια. Αλλά η ευθύνη βαρύνει τις Ελλαδικές ελίτ και όλες τις πολιτικές ηγεσίες.

Και κάτι ακόμα θεωρώ εξαιρετικά κρίσιμο θέλω να σας πω.

Επιτέλους το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών να πάψει να «αυταπατάται» συνεχώς, ότι η Ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας θα λύσει ως δια μαγείας τα θέματα και να αποκτήσει ρεαλιστική προσέγγιση, αλλά και να αλλάξει πάραυτα το πλαίσιο πολιτικής έναντι της Τουρκίας του Τυράννου Ερντογάν.

Ας μην ξεχνούμε ότι την πολιτική προσέγγιση με την Τουρκία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής προοπτικής της, είχε οικοδομήσει ως υπουργός των Εξωτερικών ο μετέπειτα κομιστής των Μνημονίων, ο μοιραίος Γιώργος Παπανδρέου.

Πρέπει επιτέλους η Ελληνική πλευρά να αξιολογήσει με σοβαρότητα τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής που επί 17 χρόνια αποτελεί το «ευαγγέλιο» της εξωτερικής πολιτικής της χώρας. Πιστεύω ακράδαντα ότι το αποτέλεσμα είναι ΑΡΝΗΤΙΚΟ σε όλα τα επίπεδα και επέφερε την εξασθένηση της χώρας τόσο διπλωματικά όσο και στρατιωτικά.

Επιτέλους η Ελληνική πλευρά οφείλει να αποκτήσει αντανακλαστικά ανεξάρτητης χώρας και να μη φέρεται με δουλικότητα και αναξιοπρέπεια, συμπεριφορές που οι Τούρκοι -ορθώς- εκλαμβάνουν ως αδυναμία και γίνονται «αχόρταγοι».

 

 

 

 

 

 

 

Ερώτηση

Οι παρεμβάσεις Ερντογάν προκαλούν αύξηση της ανασφάλειας στην κοινωνία. Πιστεύετε ότι θα επιδράσουν δυσμενώς στο ήδη βεβαρημένο για την κυβέρνηση κλίμα;

Απάντηση:

Αν ο Ταγίπ Ερντογάν έκανε τις δηλώσεις αυτές για εσωτερική κατανάλωση ή ως αποδοχή ήττας στο χρονίζον θέμα της υφαλοκρηπίδας και των ΑΟΖ, η ουσία δεν αλλάζει πολύ για την Ελλάδα. Κι αν ισχύει το πρώτο τότε η Τουρκία είναι ακόμη πιο θανάσιμα επικίνδυνη για την ύπαρξη της χώρας μας, αφού πολύ απλά σημαίνει ότι το πολιτικό παιχνίδι μεταξύ των τουρκικών κομμάτων δεν γίνεται με μορφές πολιτικής αντιπαλότητας επί τη βάσει άσκησης οικονομικής, αναπτυξιακής ή άλλων φυσιολογικών, όπως συμβαίνει σε χώρες εν καιρώ ειρήνης, αλλά αντιθέτως διεξάγεται καθαρά σε επίπεδο κομμάτων μιας χώρας, η οποία βρίσκεται ήδη ή πολύ σύντομα ετοιμάζεται να βρεθεί σε συνθήκες ΠΟΛΕΜΟΥ.

Ερώτηση

Τι ακριβώς απεργάζεται η Τουρκία του Ερντογάν;

Απάντηση:

Ο Πρόεδρος-δικτάτωρ (αφού ελέγχει όλες τις εξουσίες) έχοντας τα τελευταία χρόνια συλλάβει περισσότερους δημοσιογράφους από την Κίνα κι έχοντας φυλακίσει χιλιάδες φοιτητές για το «έγκλημα» της ελευθερίας του λόγου, εμφανώς και προκλητικώς διαλαλεί την επεκτατικότητα του κράτους του.

Ο Ερντογάν με τα ωμά λόγια του κατέστησε ξεκάθαρο ότι η γυμνή, απροκάλυπτη επιθετικότητα και εχθρότητα απέναντι στην Ελλάδα βασίζεται στο αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι οι Τούρκοι είτε Κεμαλιστές, είτε Νέο-οθωμανοί επί 93 χρόνια δεν έχουν αποβάλει την ιμπεριαλιστική, κατακτητική, βάρβαρη στόχευση της ύπαρξης τους.

Μετά τις εξελίξεις στη Συρία, ήδη ο Ερντογάν μάλλον «βαρέθηκε» και ψάχνει για καυγά.

 

Ένας τέτοιος «πολιτισμός» μόνο ένα μέσο καταλαβαίνει να είστε σίγουροι και αυτό το διδάσκει η παγκόσμια πανανθρώπινη ιστορία. Το Μέσο αυτό λέγεται ΔΥΝΑΜΙΣ. Τίποτε άλλο. Αν δεν την έχεις, τότε βρες τη. Αν δεν την έχεις εσύ, τότε βρες σύμμαχους που να την έχουν. Πάντως στην περίπτωση μας πρέπει να γίνει γρήγορα διότι μετά τις εξελίξεις στη Συρία, ήδη ο Ερντογάν μάλλον «βαρέθηκε» και ψάχνει για καυγά. Αν ο στοχοποιημένος, του σκύψει το κεφάλι, τότε κερδίζει ο «Τραμπούκος»…

 

Ερώτηση:

Φέρατε το θέμα στην Βουλή, πείτε μας τι προτείνετε στον Πρωθυπουργό ;

Απάντηση:

Ζητάω να καταργηθούν οι «ζειμπεκιές» και «κουμπαριές» από την διπλωματική συμπεριφορά μας.

Να είμαστε κοφτοί και σταράτοι απέναντι σε κάθε πρόκληση της Τουρκίας. Δεν μιλάω για πολιτικούς και διπλωματικούς «εμπρησμούς», αλλά για σαφήνεια και ακαριαίες αντιδράσεις.

Να κοινοποιήσει η Ελλάδα τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου με τις οποίες αμφισβητεί υπογεγραμμένη Συνθήκη σε όλες τις διπλωματικές αποστολές των χωρών μελών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ αναδεικνύοντας ξεκάθαρα για τι είδους Εξουσιαστή-Τυράννου πρόκειται.

Να θέσει θέμα διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας καθόσον όχι μόνο δεν βελτιώνεται αλλά αντιθέτως αποθρασύνεται, φτιάχνοντας μια καινούργια «ιστορία», αναθεωρώντας την αλήθεια;

Έχει εξάλλου ο κ. Τσίπρας ένα τεράστιο «όπλο» στα χέρια του: τη Συνθήκη της Λωζάνης, μια Συνθήκη αδιαμφισβήτητη από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη, τη Ρωσία, από τους πάντες.

Η Κυβέρνηση πρέπει να το θέσει στους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ. Ίσως υπό τις παρούσες συγκυρίες να έχουν αλλάξει πολλά.

Να θέσει η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ το ερώτημα της αποπομπής της Τουρκίας από την Συμμαχία βασιζόμενη όχι μόνο στη συνεχιζόμενη ζημιά, που κάνει ο Ερντογάν με την πολιτική του σε Συρία, μεταναστευτικό, ISIS αλλά και τις εχθρικές πολεμικές δηλώσεις του περί αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάννης.

Αντί για μια ακόμη επίδειξη υποτακτικότητας η χώρα μας επιτέλους να αρχίσει να κάνει κάτι το οποίο καταλαβαίνουν πολύ καλά οι Τούρκοι και να αρχίσει να βάζει εκκρεμή ζητήματα που αφορούν τις αλησμόνητες πατρίδες μας, (αρχικά αναδεικνύοντας τα) στα οποία ζούσαν αμιγείς ελληνικοί πληθυσμοί από την αρχαιότητα έως το 1923.

Τέλος, η Ελλάδα έχει δικαίωμα να κάνει επέκταση της υφαλοκρηπίδας της, από αυτό των 6 ναυτικών μιλίων, που είναι σήμερα σε 12 βάσει του διεθνούς Δικαίου. Ας το κάνει.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2020 Νίκος Ι. Νικολόπουλος Βουλευτής Αχαϊας