Loading...
 Start Page
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

 Ο κ. Φούρας μας έχει παρουσιάσει πολυμελή ομάδα εργασίας και είχε  αναγγείλει τη σύσταση 15μελούς Γραφείου Τύπου, απαρτιζόμενου από επαγγελματίες. Θα περίμενε κανείς ότι με τέτοια υποδομή, που για τους άλλους υποψήφιους Δημάρχους αποτελεί όνειρο, η ενημέρωσή του και τουλάχιστον η επικοινωνιακή του πολιτική θα ήταν άψογη. Ατυχώς όμως με τις δηλώσεις του για το Δ΄ΚΠΣ απέδειξε ότι η λογική του και οι ενέργειές του τον ωθούν  προς το θεαθήναι και όχι στην ουσία.

 

Ο κ. Φούρας είναι  έμπειρος πολιτικός, πρώην μέλος κυβέρνησης, προβάλει δε την εμπειρία και τη γνώση του στα κοινά ως το βασικό χαρακτηριστικό που τον νομιμοποιεί να διοικήσει την πόλη της Πάτρας, που όπως λέει είναι η αγαπημένη του πόλη. Για να την κάνει δε, ακόμα πιο αγαπημένη θέλει να την κάνει και πρωτεύουσα, γιατί έτσι του ταιριάζει περισσότερο και γιατί δεν θέλει να  φύγει και από τις συνήθειές του. Οι  πρόσφατες δηλώσεις του όμως προσθέτουν ακόμα μία αντίφαση στην δημόσια εικόνα που επιχειρεί να εδραιώσει. Παρά την εμπειρία και τη γνώση του, παρά το πολυπληθές επιτελείο του, παρά τις διαφημιζόμενες ικανότητές του, ανέδειξε τον εαυτό του ως προσωπικότητα που πρώτα ενεργεί και μετά σκέφτεται. Δεν μπορούμε να του αναγνωρίσουμε το ελαφρυντικό της ελλιπούς ενημέρωσης. Πολιτικός που υπηρετεί τα κοινά σε εθνικό επίπεδο, από τους μακροβιότερους βουλευτές της γενιάς του, δεν νομιμοποιείται να μην γνωρίζει, ούτε να υποπίπτει τόσο εύκολα σε παρόμοια σφάλματα. Δεν νομιμοποιείται να μην είναι ικανός να οργανώσει τους συνεργάτες του έτσι ώστε να διαφυλάξει τον εαυτό του από ατοπήματα. Επιδιώκει να διοικήσει μία πόλη αποδεικνύοντας την ίδια στιγμή ότι στερείται της ικανότητας να  συντονίσει παραγωγικά τον εαυτό του και τους στενούς προσωπικούς του συνεργάτες. Δεν αφιερώνει  χρόνο για την αποστολή  που ο ίδιος επέλεξε, παραβλέποντας την απαραίτητη προσωπική του ενημέρωση και παρασύρεται από τις εντυπώσεις που προφανώς άλλοι του δημιούργησαν.

 

Το κορυφαίο ερωτηματικό που αναδεικνύεται, όχι από τις δηλώσεις του κ. Φούρα αυτές καθ’ εαυτές, αλλά από την φιλοσοφία και την πρακτική του ανδρός, όπως  αποκαλύπτονται μέσα από τις δηλώσεις, αφορά όλους τους πολίτες της Πάτρας. Τι μπορούμε να προσδοκούμε από έναν πολιτικό που διακυβεύει ακόμα και την προσωπική του σοβαρότητα στο βωμό μια παροδικής μικροπολιτικής αντιπολιτευτικής δράσης; Ο πολιτικός που η τακτική του εξαντλείται στην πεντάλεπτη δημοσιότητα των δελτίων, τι όραμα έχει και τι μπορεί να προσφέρει ; 

 

Καλώ όλους τους συνδημότες μας να αξιολογήσουν την πολιτική που πρεσβεύει ο κ. Φούρας. Τους καλώ να συνεξετάσουν την στάση του στο θέμα της απόδοσης λογαριασμού για τους Μεσογειακούς Αγώνες. Τους καλώ να αποφασίσουν και να επιλέξουν τελικά αυτόν που πιστεύουν ότι η προσωπικότητά του και οι ικανότητές του εκπροσωπούν πραγματικά τους ίδιους. Τους καλώ να αναδείξουν Δήμαρχο της Πάτρας το δικό τους είδωλο στον καθρέπτη.

 

 

Επανερχόμενος στο ειδικό θέλω να επισημάνω ότι, εφόσον ο κ. Φούρας είναι δημόσιο πρόσωπο, οφείλει, μετά τις αναλυτικές πληροφορίες που δόθηκαν δημόσια από τον κ. Καββαδά και εμένα προσωπικά, να αναγνωρίσει το άτοπο των δηλώσεών του. Και οφείλει να το κάνει προσδίδοντας στην επανόρθωση  την ίδια δημοσιότητα με την αρχική. Για να συμπληρώσω δε, την ενημέρωσή του τον  πληροφορώ ότι ο υποφαινόμενος, πιστός στην πάγια φιλοσοφία του να διεκδικεί το καλύτερο, κατέθεσε την υπ’ αρ. 11999/1570/20.6.06 Ερώτηση και ΑΚΕ προς τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών επιδιώκοντας  την διαμόρφωση κριτηρίων κατανομής των κονδυλίων του Δ΄ΠΕΠ  που να ευνοούν ακόμα περισσότερο την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Εφόσον όμως ο κ. Φούρας επιθυμεί  να προσφέρει κάτι ουσιαστικό στην Πάτρα ας συνεχίσει αυτό στο οποίο απέτυχε την πρώτη φορά και φαίνεται ότι έμεινε ατελές την δεύτερη. Η πόλη σύσσωμη ολοκλήρωσε και κατέθεσε πλήρη επικαιροποιημένο φάκελο για τους Μεσογειακούς Αγώνες. Ο κ. Φούρας υπερήφανα μας ανακοίνωσε ότι ο ίδιος κινητοποίησε τις υψηλές του γνωριμίες για την υποστήριξη της υποψηφιότητας της Πάτρας και ότι θα συνεχίζει άοκνα προς την κατεύθυνση αυτή.  Ο καιρός για την τελική απόφαση έφθασε. Ολόψυχα ευχόμαστε οι προσπάθειες που λέει ότι έκανε, όπως και οι δικές μας, να έχουν ευτυχές τέλος. Επειδή όμως διαρρέουν έντονες φήμες ότι κάποιοι από τους συντρόφους και φίλους του κ. Φούρα, άλλα σκέπτονται να πράξουν, μερικοί δε εξ αυτών, πολύ βολικά προγραμματίζουν ταξίδι την επίμαχη ημερομηνία, ενώ άλλοι έχουν αποφασίσει να δηλώσουν απόντες στην κρίσιμη ψηφοφορία,  τον παρακαλούμε να αναλάβει δράση. Το χρωστάει στο λαό της Αχαΐας που τον τιμά τόσα χρόνια με την προτίμησή του. Του ζητάμε να παρέμβει και να ολοκληρώσει επιτέλους κάτι από αυτά που ο ίδιος αναφέρει ως έργα του.      

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος