Loading...
 Start Page
Τοποθέτηση ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Εκδήλωση Τομέα Εργασίας στην Πάτρα Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011  Αίθουσα Αγορά Αργύρη

Κυρίες και κύριοι,

Αφού σας καλησπερίσω και σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας εδώ, θα ήθελα προκαταβολικά να πω ότι η τριήμερη εξόρμηση του Τομέα Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα, δεν γίνεται μόνο για να ακουστούν και να καταγραφούν τα προβλήματα ή για να αναπτυχθεί ένας διάλογος μεταξύ φορέων και πολιτών με το κόμμα που δεσμεύεται για μια νέα, ελπιδοφόρα πορεία αυτού του τόπου μετά τη νέα «λαίλαπα ΠΑΣΟΚ» που τον τελευταίο 1,5 χρόνο γνωρίζουμε.

Τόσο η καταγραφή των προβλημάτων όσο και η συζήτηση με την κοινωνία, αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής που η Νέα Δημοκρατία και προσωπικά, ο Αντώνης Σαμαράς, υποστηρίζουν. Ουδόλως υποτιμούμε αυτές τις πλευρές της τριήμερης εξόρμησης, λοιπόν. Αλλά θέλω να σας πω, πως αυτή η εξόρμηση έχει και μία άλλη πτυχή. Εξίσου σημαντική.
Είναι μια εξόρμηση ελπίδας και νέας προοπτικής. Αν θέλετε, επιτρέψτε μου να πω, ότι είμαστε οι αγγελιοφόροι της αναγέννησης που με απολύτως ουσιαστικό και ρεαλιστικό τρόπο ευαγγελίζεται ο Αντώνης Σαμαράς και η νέα Νέα Δημοκρατία.

Γιατί εμείς πιστεύουμε πως αυτός ο λαός έχει τεράστια αποθέματα ψυχής και τεράστιο πλούτο καρδιάς και μυαλού. Γιατί εμείς εμπιστευόμαστε την Ελληνίδα και τον Έλληνα και του λέμε πως ακόμα και τώρα, που όλα μοιάζει να «τα σκιάζει η φοβέρα και να τα πλακώνει η σκλαβιά της τρόικας», μπορούμε να σηκώσουμε το κεφάλι και να οδηγήσουμε την χώρα μας σε έξοδο από την κρίση και από το μνημόνιο.

Ναι, αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι. Υπάρχει ελπίδα, υπάρχει λύση, υπάρχει τρόπος να σπάσουμε τα αδιέξοδα!
Το ΠΑΣΟΚ, αφού προεκλογικά επέλεξε τη γνωστή του μέθοδο της παραπλάνησης του λαού, ερχόμενο στην εξουσία επένδυσε στην καταστροφολογία και στη κατασυκοφάντηση της πατρίδας για να πετύχει τον στόχο του, που όπως αποδεικνύεται, ήταν, να βάλει το ΔΝΤ στην Ευρώπη και την Ελλάδα υπό τη κηδεμονία των «μεγάλων αφεντικών».

Για να επιτευχθεί αυτό μετέτρεψε την κρίση ελλείμματος που αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες του πλανήτη, ακόμα και οι πιο ισχυρές, σε κρίση δανεισμού. Αφότου χαρακτήρισε «Τιτανικό» την ελληνική οικονομία και «πιο διεφθαρμένη χώρα» την Ελλάδα, έτρεξε να υπαχθεί στους σκληρούς και άδικους όρους ενός μνημονίου, χωρίς ουσιαστική διαπραγμάτευση και χωρίς την παραμικρή φροντίδα για κοινωνική δικαιοσύνη.

Αντίθετα, επιμελώς και συνεχώς, φρόντισε να βομβαρδίζει το ηθικό των Ελλήνων με σκληρά και άδικα μέτρα, που πρωτίστως χτυπάνε τους μικρομεσαίους και τους ανθρώπους του μόχθου και του μεροκάματου. Και τους χτυπάνε ποικιλοτρόπως και όχι μόνο μέσω της περικοπής των μισθών και των επιδομάτων. Γιατί παράλληλα γνωρίζουμε την μεγαλύτερη καρατόμηση του κοινωνικού κράτους και την πιο βαθιά ύφεση στην αγορά, στη σύγχρονη ιστορία μας.

Τα αποτελέσματα είναι πλέον οφθαλμοφανή: Οι μικρομεσαίοι, έμποροι, βιοτέχνες και επιχειρηματίες συντρίβονται και τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται και ο απλός λαός, όλοι εκείνοι που... ΔΕΝ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, πολλαπλασιάζει τις ουρές της ανεργίας!
Θα απαιτούσε πολύ χρόνο και θα ήταν ιδιαιτέρως κουραστικό για όλους μας, να αναφερθούμε, σημείο - σημείο, σε όλα τα αίτια και τα εγκληματικά λάθη που έκανε, κατά λάθος ή επίτηδες, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ώστε να έχουν πειστεί σήμερα ακόμα και οι πλέον δύσπιστοι πως το μνημόνιο δεν θεραπεύει κανένα πρόβλημα, αλλά αντιθέτως οδηγεί τη χώρα στον γκρεμό.

Αξίζει όμως να το πούμε και να το φωνάξουμε πως υπήρξαν δυνάμεις σε αυτό τον τόπο που από την πρώτη στιγμή αντιτάχθηκαν σε αυτό το μνημόνιο. Και μεταξύ αυτών, πρώτη - πρώτη, η Νέα Δημοκρατία. Ένα μεγάλο κόμμα εξουσίας κι όχι μια πολιτική φωνή απλής διαμαρτυρίας, που από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε το μνημόνιο, προέβλεψε όλα όσα ζούμε σήμερα και παράλληλα, πρότεινε έναν άλλο δρόμο, ελπίδας και προοπτικής.

Ο Αντώνης Σαμαράς, δεκάδες φορές και σε όλους τους τόνους, κάλεσε τη κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική. Της έδωσε προτάσεις και της ζήτησε να τις υιοθετήσει. Όχι για να κάνει καλό στη Νέα Δημοκρατία, αλλά για να κάνει καλό στην Ελλάδα! Όμως, αυτή η κυβέρνηση είχε ένα στόχο και προσηλωμένη σε αυτόν παραμένει μέχρι σήμερα: Να μετατρέψει την χώρα σε αποικία!

Ε, όχι λοιπόν! Η Νέα Δημοκρατία, στην οποία μπορεί κάποιος να καταλογίσει και λάθη και ελλείψεις για το κυβερνητικό παρελθόν της, πρωτίστως παραμένει ένα κόμμα που ως κυρίαρχη ιδεολογία του έχει την Ελλάδα! Και γι' αυτό είναι ένα κόμμα, βαθιά και ουσιαστικά λαϊκό. Και όχι «γιαλαντζί σοσιαλιστικό» όπως το κόμμα που κυβερνάει σήμερα τον τόπο, έχοντας υφαρπάξει με ψέματα την ψήφο του ελληνικού λαού.

Ο λαός όμως, ξέρει να τιμωρεί και να εκδικείται. Και η Ελλάδα είναι πολύ σκληρή για να την... μασήσουν κάποιοι! Γι' αυτό και έρχεται σύντομα η ώρα που τα σχέδια όσων πολεμάνε τον λαό θα καταλήξουν στον βόρβορο της ιστορίας, όπως και οι ίδιοι.

Γι' αυτό και εμείς, στη Νέα Δημοκρατία, κατ' εντολή του Αντώνη Σαμαρά, είπαμε πως το 2011 είναι έτος απασχόλησης και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Και αισθάνομαι, πολύ βαριά την ευθύνη που μου ανέθεσε ο πρόεδρός μας, να προΐσταμαι του Τομέα Εργασίας, συνεπικουρούμενος από εκλεκτούς συναδέλφους και μπαρουτοκαπνισμένα, έμπειρα πολιτικά στελέχη. Γιατί σε αυτόν τον Τομέα χτυπάει ο παλμός μιας κοινωνίας που βάλλεται ανελέητα, αλλά και μιας κοινωνίας που αν της δείξεις εμπιστοσύνη και ελπίδα, μπορεί να βγάλει το «θηρίο» που έχει μέσα της και να παρασύρει τα πάντα, οδηγώντας την Ελλάδα σε μια νέα εποχή ανάπτυξης και προκοπής για όλους.

Φίλες και φίλοι,
Η παρουσία του Τομέα Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα, στα πλαίσια μιας σειράς εξορμήσεων που έχουν προγραμματιστεί σε όλη την χώρα, απευθύνεται σε όλους. Στον επαγγελματία που ασφυκτιά μεταξύ των συμπληγάδων της ύφεσης και της ανύπαρκτης ρευστότητας. Στο νέο και τη νέα, που αισθάνονται ότι δεν έχουν μέλλον στον τόπο των γονιών τους. Στον δημόσιο υπάλληλο που κατηγορήθηκε και λοιδωρήθηκε φρικτά από την μαύρη κυβερνητική προπαγάνδα, ενώ παράλληλα γνωρίζει πρωτοφανή μείωση του εισοδήματός του. Στον ασφαλισμένο που περιμένει μάταια στην ουρά του ΙΚΑ τον γιατρό που θα τον κάνει καλά. Στον συνταξιούχο που καλείται να επιβιώσει με... αέρα κοπανιστό.

Σε όλους αυτούς, λέμε πως υπάρχει ελπίδα! Τους λέμε: μην σκύβετε το κεφάλι! Πυκνώστε τις τάξεις και τις γραμμές της Νέας Δημοκρατίας! Της μόνης δύναμης που μπορεί να αντισταθεί στην λαίλαπα που ζούμε και να δημιουργήσει τη νέα ελληνική δύναμη!

Η Ελλάδα της κρίσης και του μνημονίου είναι μία χώρα που ούτε μας ταιριάζει, ούτε μας αξίζει. Ναι, χρειάζονται αλλαγές. Ναι, πρέπει να οικοδομήσουμε ένα σοβαρόι και σφριγηλό κράτος που δεν θα ταλαιπωρεί τους πολίτες του, που δεν θα ναρκοθετεί τις επενδύσεις, που δεν θα βάζει εμπόδια στην προκοπή. Ναι, πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπίες και βεβαίως, να συγκρουστούμε με εκείνα τα συμφέροντα που αιχμαλωτίζουν κάθε προσπάθεια προόδου και εκσυγχρονισμού.
Αλλά αυτά, δεν μπορεί παρά να γίνουν με κοινωνική δικαιοσύνη και φροντίδα για τους αδύναμους. Με στοχευμένες ενέργειες που δεν θα βάζουν τους πάντες στο ίδιο τσουβάλι. Και με έναν κυρίαρχο στόχο: Την παραγωγή νέου πλούτου, από τον οποίο θα ωφεληθεί τόσο το κράτος, όσο και οι πολίτες.

Πιστεύουμε ακράδαντα πως χρειαζόμαστε πολιτικές απασχόλησης που στοχεύουν στην ενεργοποίηση του συνόλου του εργατικού δυναμικού, στην κινητοποίηση και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού και στην μείωση της ανεργίας. Οι πολιτικές απασχόλησης πρέπει να στηρίζουν άμεσα την αναπτυξιακή διαδικασία και οι αναπτυξιακές πολιτικές να συνεισφέρουν άμεσα στην αύξηση της απασχόλησης.

Με άλλα λόγια, στοχεύουμε να ξαναδώσουμε στην Ελληνίδα και τον Έλληνα την χαμένη αισιοδοξία. Να τον καλέσουμε να γίνει πρωταγωνιστής της αναγέννησης του τόπου μας και να εμπιστευτούμε τον λαό μας.

Σε λίγες μέρες, ο πρόεδρός μας, Αντώνης Σαμαράς, θα παρουσιάσει ένα πλήρες, δομημένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Πιστεύω πως η Νέα Δημοκρατία θα κληθεί να το εφαρμόσει ως η επόμενη κυβέρνηση του τόπου. Και πιστεύω επίσης, ότι θα το πράξει, αποδεικνύοντας και πάλι πως αποτελεί μια πολιτική δύναμη με επίγνωση της ιστορικής και εθνικής της ευθύνης.

Κλείνοντας αυτή τη σύντομη τοποθέτηση θέλω να προσθέσω: Χθες, σήμερα και αύριο, ο Τομέας Εργασίας γυρνάει παντού στην Αχαΐα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους που συναντήσαμε και μας συνάντησαν. Όλους όσους μας κατέθεσαν τις αγωνίες, τα προβλήματα και τις προτάσεις τους. Θέλω να τους διαβεβαιώσω πως όχι μόνο κρατάμε όσα ακούσαμε και μάθαμε, αλλά θα τα αξιοποιήσουμε σε απόλυτο βαθμό. Θέλω να τους πω - και με γνωρίζετε καλά εσείς, οι συμπολίτες μου - πως η φωνή του λαού είναι το δικό μου «ευαγγέλιο», με το οποίο στα χέρια, θα δώσουμε τον αγώνα για την Ελλάδα της ελπίδας.

Σας ευχαριστώ και πάλι για την παρουσία σας. Και σας καλώ να είστε διαρκώς δίπλα μας. Να γίνετε κι εσείς αγγελιοφόροι του μηνύματος αισιοδοξίας που η Νέα Δημοκρατία μεταφέρει σε ολόκληρη την χώρα, αλλά και συμμέτοχοι σε μια νέα νικηφόρα πορεία. Νικηφόρα, όχι μόνο για τη Νέα Δημοκρατία, αλλά για την Ελλάδα.
Γιατί η δική μας Ελλάδα, είναι αυτή που ξέρει να νικάει! Η Ελλάδα των περήφανων ανθρώπων, των χρυσών μυαλών και των μεγάλων καρδιών!

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος