Loading...
 Start Page
Χαιρετισμός του ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΙΑΣ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ  στην Παμπατραική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την μη συρρίκνωση  του Πανεπιστημίου Πατρών

«Ήρθα σήμερα εδώ να ενώσω τις δυνάμεις του «ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ» και να δηλώσω ότι και προσωπικά θα σταθώ στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο το Πανεπιστήμιο μας και όχι να συρρικνωθεί.

Αυτόν τον αγώνα όπως και την παραίτηση μου από την θέση του Υφυπουργού νιώθω  ότι τον χρωστάω σε όλους όσους έζησαν την διάψευση των προσδοκιών τους και σε όλους  όσους πιστεύουν στο καινούριο που ανατέλλει: Στην Αχαΐα και στους πολίτες της» είπε ο Αχαιός Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ στην  αίθουσα του εμπορικού συλλόγου Πάτρας παρουσία εκατοντάδων φοιτητών»

Ο Νίκος Νικολόπουλος στην αρχή της τοποθέτησης του εξέφρασε την απογοήτευση του για την απουσία της πλειοψηφίας των εκπροσώπων της Αχαΐας : «Σε αυτή την πόλη, ελάχιστα έμειναν πλέον «όρθια» και μας κάνουν περήφανους. Ένα από αυτά, είναι τα μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν την έδρα τους στην Πάτρα. Με «κορωνίδα» φυσικά, το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, το οποίο δεν πρέπει και δεν μπορεί να αποψιλωθεί!

Αντίθετα, πρέπει να ενισχυθεί, ειδικά ως προς την κατεύθυνση των αποκαλούμενων «θεωρητικών» σχολών, αφού η Πάτρα, στο κέντρο του τριγώνου μεταξύ Αρχαίας Ολυμπίας, Δελφών και Αθήνας, μπορεί να καταστεί πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο κέντρο εκπαίδευσης σε τομείς όπως η αρχαιολογία, η φιλοσοφία, οι ελληνικές σπουδές, προσελκύοντας φοιτητές από όλο τον κόσμο!

Αυτό είναι ένα όραμα ανάπτυξης για την Πάτρα, την Αχαΐα και όλη την Ελλάδα. Και αυτό το όραμα αισθάνομαι πως πρέπει και αξίζει να υπηρετήσουμε, ο καθένας από την σκοπιά του», υπογράμμισε και συνέχισε:

«Η συλλογική στήριξη και προώθηση λύσεων αποτελεί τον χημικό καταλύτη που ενεργοποιεί και σε τελική ανάλυση πραγματώνει την όποια πολιτική πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση.

Στον χώρο της εκπαίδευσης απαιτείται η αναβάθμιση του ρόλου της Αχαΐας στην παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης και κατάρτισης,, όσο με την ενίσχυση και επέκταση των δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου Πατρών, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και των ΑΤΕΙ Πάτρας, όσο και με την υποστήριξη των υπαρχουσών και την δημιουργία νέων δομών, που θα καλύπτουν τις παρουσιαζόμενες ανάγκες ή και θα   διευρύνουν το πεδίο δημιουργώντας νέες οικονομικές δραστηριότητες.

Μετά από μισό αιώνα λειτουργίας το Πανεπιστήμιο μας απέκτησε εκπαιδευτική ταυτότητα υψηλού επιπέδου με διεθνή αναγνώριση και απήχηση και με συγκεκριμένα ερευνητικά επιτεύγματα»

Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ Βουλευτής υπογράμμισε επίσης:

«Με αυτές τις παρεμβάσεις και δράσεις η Αχαία μπορεί να αναδειχθεί σε ένα σύγχρονο και πρότυπο κέντρο εκπαίδευσης διεθνούς εμβέλειας καθιστώντας την παροχή υψηλών προδιαγραφών εκπαιδευτικών υπηρεσιών σε πλουτοφόρα παραγωγική δραστηριότητα και ταυτόχρονα επιτυγχάνοντας την αναβάθμιση του μορφωτικού – εκπαιδευτικού επιπέδου των κατοίκων της, εναρμονίζοντας το με τις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής.

Τις οικονομικές, κοινωνικές, πολιτισμικές αλλά και εθνικές ευρύτερα θετικές επιπτώσεις ενός τέτοιου εγχειρήματος μπορεί κανείς να τις κατανοήσει χωρίς καμιά περαιτέρω ανάλυση»

Ο τ. Υφυπουργός κατέληξε : «Για να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της αναπτυξιακής μάχης και της εξόδου από την ύφεση που δημιουργεί η πολιτική των μνημονίων η Ελλάδα και η Αχαΐα πρέπει να είναι εξοπλισμένη με όλα τα αναγκαία εφόδια που θα επιτρέψουν να συμμετάσχουμε δυναμικά στον ανταγωνισμό αποκτώντας στο νέο πλαίσιο της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας του 21ου  αιώνα την θέση που πραγματικά μας αξίζει.

Στην διαδρομή αυτή, το Πανεπιστήμιο Πατρών συνδέθηκε στενά και απέδειξε ότι μπορεί τα μέγιστα να προσφέρει στην εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών, την πολιτισμική και οικονομική ανάπτυξη της Αχαΐας, της ευρείας γεωγραφικής περιφέρειας, αλλά και γενικότερα της χώρας». 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος