Loading...
 Start Page
ΕΙΣΗΓΗΣΗ  ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Προσυνέδριο ΑΝΕΛ Κομοτηνή  (Κυριακή 30 Μαρτίου 2013)

Φίλες και Φίλοι της Κομοτηνής και της Θράκης,

Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα εδώ, κοντά σας, για να σας μεταφέρω από την πλευρά μου τους θερμούς χαιρετισμούς και το μήνυμα αγωνιστικής συμπαράταξης των Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών, στο μεγάλο μέτωπο των πατριωτικών δυνάμεων, το οποίο γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο και σε λίγο θα σαρώσει τους ψεύτες και τους υποταγμένους, τους άβουλους και ανήμπορους υπηρέτες της τρόικας.

Πιστεύω ακράδαντα, ότι σε αυτά εδώ τα χώματα της Θράκης, βρίσκεται ριζωμένη η πιο βαθιά ελληνική ψυχή, που μπορεί να μετατραπεί σε εμπροσθοφυλακή των δυνάμεων ανανέωσης του πολιτικού, οικονομικού και κοινωνικού τοπίου στην Ελλάδα.

Ίσως γιατί πρόκειται για έναν τόπο που παρά τις μεγάλο πλούτο του, παραμένει δέσμιος των πολιτικάντικων επιλογών του παρελθόντος, που τον μετέτρεψαν – όπως όλη σχεδόν την περιφερειακή Ελλάδα – σε μία ξεχασμένη επαρχία.

Ίσως και γιατί πρόκειται για έναν τόπο που σχεδόν καθημερινά αντιλαμβάνεται – περισσότερο από κάθε άλλον – τι πάει να πει Ελλάδα και πατρίδα και τι πάει να πει αγώνας για την διατήρηση της εθνικής μας ταυτότητας.

Νομίζω λοιπόν ότι η Θράκη θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή του αγώνα όλων των Ελλήνων για την μεγάλη αλλαγή ελπίδας που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Μία αλλαγή, που φυσικά δεν μπορούν να κάνουν όσοι κορόϊδεψαν τον λαό και όσοι δεν τόλμησαν να πουν ούτε ένα όχι στην πολιτική της κ. Μέρκελ, η οποία οδηγεί την Ευρώπη σε ολοκαύτωμα.

Και μία αλλαγή, που κανείς δεν πρέπει να περιμένει να έλθει… εξ ουρανού.

Εμείς θα παλέψουμε γι’ αυτό τον τόπο, εμείς θα αλλάξουμε την μοίρα μας, εμείς θα ξαναπάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας! Εμείς και κανένας άλλος!

Και επειδή αυτό το «εμείς» πρέπει να είναι πολύ πλατύ και να αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες, εμείς οι Χριστιανοδημοκράτες, από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε ότι σε αυτό τον μεγάλο αγώνα για την πατρίδα, πρέπει να ενωθούν όλες οι πατριωτικές και ριζοσπαστικές δυνάμεις, αφήνοντας κατά μέρος τις άλλες διαφορές τους.

Αρκεί να συμφωνήσουμε όλοι σε ένα μόνο πράγμα:

Ότι, τούτη η πατρίδα είναι η μόνη που έχουμε και δεν την παραχωρούμε σε κανέναν!

Αυτή τη κοινή πεποίθηση μοιραζόμαστε με τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος, επίσης, χωρίς ιδιοτέλειες και δεύτερες σκέψεις, ανοίγει τις πόρτες και την αγκαλιά του σε όλους όσοι δεν έχουν υπογράψει και δεν χρωστάνε καμία επιταγή στο ντόπιο και ξένο σύστημα διαφθοράς και ενώνονται για να διεκδικήσουν μία Ελλάδα της τίμιας και περήφανης προκοπής.

Ο Πάνος μιλάει για το νέο Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο. Εγώ το αποκαλώ τόξο των δημοκρατικών πατριωτικών δυνάμεων.

Όπως και να το πει κανείς όμως, σημασία έχει πως υπάρχει ήδη και το βλέπουμε κάθε μέρα να μεγαλώνει.

Γιγαντώνεται και σε λίγο θα καταπιεί τα ντόπια και ξένα γεράκια του νεοφιλελευθερισμού, που αφού άφησαν ασύδοτους τους τραπεζίτες και τους μεγαλοκαρχαρίες, έρχονται τώρα, στο όνομα της οικονομικής πειθαρχίας να αφαιμάξουν τους λαούς για να κερδοσκοπήσουν και πάλι οι ίδιοι καρχαρίες.

Και φυσικά, δεν είμαστε μόνο οι Έλληνες.

Ένα μεγάλο κύμα αντίστασης και ανατροπής φουντώνει σε όλο τον ευρωπαϊκό νότο.

Το βλέπουμε στην Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία.

Το βλέπουμε και στην Κύπρο, όπου τώρα τελευταία παίχτηκε ένα ακόμα αισχρό παιχνίδι με την συνενοχή των τρικομματικών υποτακτικών της κ. Μέρκελ.

Αρχίζουμε να το βλέπουμε όμως και σε χώρες που μέχρι πρότινος έμοιαζαν ήσυχες και κοιμισμένες.

Στην Βρετανία, το Βέλγιο, τη Γαλλία. Ακόμα και οι Γερμανοί άρχισαν να ανησυχούν, μήπως και χάσουν τις καταθέσεις τους… Το ακούσατε, ίσως.

Μπαίνουμε μπροστά λοιπόν, για τον νέο αγώνα του ελληνισμού, για το νέο αγώνα των λαών της Ευρώπης ενάντια στη σύγχρονη Ιερά Συμμαχία.

Και θα είμαστε έτοιμοι, όταν έρθει η ώρα, να εφαρμόσουμε το σχέδιο αναγέννησης της ελληνικής οικονομίας.

Θα είμαστε έτοιμοι να εκμεταλλευτούμε τις νέες διεθνείς συμμαχίες προς όφελος της πατρίδας και των πολιτών.

Το σημερινό προσυνέδριό σας ασχολείται με κάποιες πολύ σημαντικές ενότητες, που έχουν άμεση σχέση, τόσο με την οικονομία, όσο και με την διεθνή υπόσταση της Ελλάδος και την σχέση της με τις γειτονικές χώρες, όπως είναι οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες και το Μεταναστευτικό.

Χωρίς να σας κουράσω, θα πω μόνο μία κουβέντα:

Παραγωγή πλούτου χωρίς φροντίδα για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, συνιστά παραγωγή φτώχιας, τελικά.

Και χώρα που δεν διαφυλάσσει τα σύνορα και την εθνική της υπόσταση, είναι καταδικασμένη να πεθάνει.

Εμείς όμως, θέλουμε πλούτο για τους Έλληνες σε μια Ελλάδα που προορίζεται να ζήσει. Και θα τα καταφέρουμε. Ενωμένοι και αποφασισμένοι!

Εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του προσυνεδρίου σας και καλή αντάμωση και πάλι στους δρόμους του αγώνα.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος