Loading...
 Start Page
 ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Προσυνέδριο ΑΝΕΛ Περιστέρι (Σάββατο 09 Μαρτίου 2013) Δικαιοσύνη-Διαφάνεια-Συνταγματική Αναθεώρηση-Εργασιακά-Κοινωνική Πολιτική-Γυναίκα και Οικογένεια

Κυρίες και κύριοι,

Εκφράζω την χαρά μου που βρίσκομαι κι εγώ, εδώ, ανάμεσά σας σήμερα, χαιρετίζοντας τη σημερινή προσυνεδριακή συνάντηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Αττική, εκ μέρους των Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών.

Και επειδή, φίλες και φίλοι, τα σύννεφα αρχίζουν να μαυρίζουν και πάλι πάνω από την Ελλάδα, παρά τις μεγάλες προσπάθειες της τρικομματικής κυβέρνησης και όλου του συστήματος που τη στηρίζει να  εξωραΐσει την ζοφερή πραγματικότητα, νομίζω πως είναι περισσότερο ωφέλιμο και αναγκαίο από ποτέ, να μπορούμε να βρισκόμαστε όσο πιο κοντά γίνεται, όλες οι δημοκρατικές και πατριωτικές εκείνες δυνάμεις που δεν πείστηκαν από τις υποσχέσεις της σωτηρίας μέσω του μνημονίου, ούτε λύγισαν από τους διαρκείς εκφοβισμούς ή και τις απειλές, ντόπιων και ξένων δυναστών.

Ίσως γνωρίζετε άλλωστε, ότι πριν μερικούς μήνες, βίωσα σε πρώτο πρόσωπο και τους εκφοβισμούς και τις απειλές…

Και αυτό, επειδή ούτε στιγμή δεν έκανα πίσω στον αγώνα μου για ανατροπή της αιμοσταγούς λιτότητας και δεν υπέστειλα τη σημαία της «άλλης συνταγής», που όπως καλά θυμάστε, προεκλογικά υπερασπιζόταν και ο κ. Σαμαράς, αλλά τα ξέχασε όλα αμέσως όταν εκλέχτηκε πρωθυπουργός.

Είναι αλήθεια…

Γελάστηκα, κυρίες και κύριοι, από έναν πολιτικό που γέλασε τον ίδιο τον λαό που τον πίστεψε και τον έκανε πρωθυπουργό.

Αλλά και πάλι είπα:

Καλύτερα γελασμένος παρά προσκυνημένος!

Και άφησα το υπουργείο, στο οποίο θα έπρεπε να βάζω υπογραφές καταδίκης του λαού, βγαίνοντας και πάλι στον δρόμο.

Εκεί που με ξέρουν τόσα χρόνια οι πολίτες και εκεί που μετριούνται πάντοτε τα πολλά, τα δύσκολα και τα μεγάλα.

Στο κάτω – κάτω της γραφής, όταν λέμε πως η κάθε καρέκλα εξουσίας πρέπει να υπηρετεί τη κοινωνία και όχι… αυτόν που κάθεται σε αυτή, πρέπει να το εννοούμε.

Και όταν καταλαβαίνουμε πως αυτό δεν γίνεται, πρέπει να σηκωνόμαστε από την καρέκλα και να στεκόμαστε δίπλα στον λαό.

Αυτό είναι πολιτική για μένα και για τους φίλους και συνοδοιπόρους με τους οποίους δημιουργήσαμε τους τελευταίους μήνες το Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα.

Και πρέπει να πω ότι είμαι ευτυχής γιατί κατάλαβα ότι την ίδια αντίληψη περί πολιτικής την έχουν και πολλοί άλλοι.

Γι’ αυτό, άλλωστε, από την πρώτη στιγμή, χωρίς εγωισμούς και μικροπολιτικές αντιλήψεις, απλώσαμε τα χέρια σε όλους και τονίσαμε πως η σωτηρία στον τόπο μας δεν θα έρθει ούτε από εξ ουρανού σωτήρες, ούτε φυσικά από αυτούς που μας πρόδωσαν. Θα έρθει μέσα από μία νέα μεγάλη συμμαχία ελληνικών δημοκρατικών δυνάμεων.

Το νέο «εθνικό απελευθερωτικό μέτωπο» που λέει και ο φίλος μου, Πάνος Καμμένος, ο οποίος επίσης χωρίς μικροεγωϊσμούς, απλώνει τα χέρια σε όλους τους πολίτες και σε όλες τις πατριωτικές δυνάμεις.

Και πραγματικά, τον ευχαριστώ γι’ αυτό…

Για την προσπάθεια που κάνει να μετατρέψει σε θάλασσα το ορμητικό ποτάμι που έχει ξεκινήσει και πιστεύω ακράδαντα, στο τέλος θα πνίξει την πολιτική της υποτέλειας, του ενδοτισμού και της υπανάπτυξης που τροφοδοτεί ο νέος γερμανικός επεκτατισμός.   

Κοντά του στεκόμαστε και οι Χριστιανοδημοκράτες, στρατευμένοι στον μεγάλο εθνικό στόχο.

Και νομίζω πως σε λίγο, κοντά μας θα βρεθούν πάρα – πάρα πολλοί.

Πολιτικές δυνάμεις από όλο το ιδεολογικό φάσμα, που θα βάλουμε στην άκρη αυτά που μας χωρίζουν και θα προτάξουμε αυτά που μας ενώνουν.

Και αυτά που μας ενώνουν, είναι στην ουσία ένα πράγμα:

Μια ελεύθερη και περήφανη Ελλάδα της προκοπής!

Κυρίες και κύριοι,

Δεν θέλω να σας κουράσω περισσότερο, γνωρίζοντας πως το σημερινό προσυνέδριο είναι πολυθεματικό και θα ασχοληθεί με πολλούς σπουδαίους τομείς της πολιτικής.

Μεταξύ αυτών και τα ζητήματα της εργασίας.

Και τι να πρωτοπεί άραγε κανείς για την εργασία, σε μία χώρα που έχει καταδικάσει στην ανεργία την μεγάλη πλειονότητα της νέας γενιάς της, αλλά οι κυβερνώντες επιμένουν ότι με την ίδια συνταγή θα έρθει η νέα ανάπτυξη;

Το ξέρω και το ξέρετε ότι λένε ψέματα!

Το ξέρω και το ξέρετε ότι η δική τους πολιτική προβλέπει ακόμα χαμηλότερο βασικό μισθό, ακόμα μικρότερες συντάξεις, ακόμα πιο μεγάλη ανεργία.

Το ακούτε παντού τις τελευταίες μέρες…

Δεν θα τους περάσει όμως…

Η Ευρώπη αλλάζει, η Ελλάδα ξυπνάει.

Και όταν οι λαοί ξυπνάνε, οι τύραννοι τρέμουν!

Εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του προσυνεδρίου σας και καλή αντάμωση και πάλι στους δρόμους του αγώνα.

Να ‘στε όλοι καλά.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος