Loading...
 Start Page
ΜΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Χ.Κ.

Τόσο ο Πρόεδρος του Κόμματος κ. Νικολόπουλος, όσο και όσοι πιστέψαμε σ’ αυτόν και στρατευθήκαμε μαζί του, ξέραμε πολύ καλά πόσο δύσκολο ήταν αυτό το εγχείρημα. Ξέραμε, ότι απέναντί μας είχαμε ένα παντοδύναμο σύστημα, το οποίο δεν αποτελείται μόνο από τους ξένους δανειστές μας, αλλά και από τους εγχώριους συνεργάτες τους, το σάπιο πολιτικό- οικονομικό σύστημα της διαπλοκής και της διαφθοράς , που ελέγχει τα καθεστωτικά ΜΜΕ και χειραγωγεί τη Δημοκρατία μας. Αυτό ήταν το σύστημα, για το οποίο ο Αντώνης ο Σαμαράς έλεγε ότι «δεν το κρατάει» και με το οποίο έλεγε σε κάθε ευκαιρία, ότι «θα συγκρουστεί» και θα φέρει τη Νέα Μεταπολίτευση. Όμως, συμφωνώντας να στηρίξει την Κυβέρνηση Παπαδήμου συνθηκολόγησε με αυτό το ελεεινό σύστημα και έγινε όμηρός του και υπηρέτης του.

Ο Πρόεδρος μας, ο Νίκος ο Νικολόπουλος, ο οποίος υπήρξε ανέκαθεν πολέμιος αυτού του συστήματος, έγινε από την αρχή στόχος του, ιδιαιτέρως μετά την απήχηση που είχαν οι τηλεοπτικές του  εκπομπές και το «Κίνημα για την Ανατροπή» στην Περιφέρεια Αττικής.

Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες και με τα πενιχρά μέσα που διαθέταμε, ήταν εξαιρετικά δύσκολο να πετύχουμε κάτι περισσότερο στις Ευρωεκλογές του περασμένου Μαΐου. Μας εξαφάνισαν από τα ΜΜΕ, δημιούργησαν ασυμβίβαστα, για να μας αναγκάσουν να παραιτηθούμε και να πάρουν πίσω την έδρα του Βουλευτή και χρησιμοποίησαν κάθε μέσο, για να μην ακουστεί η φωνή μας.. Δεν είδατε, ότι, την ώρα που εμείς δεν διαθέταμε, πέρα από το πενιχρό βαλάντιό μας, καμιά άλλη οικονομική βοήθεια, ο Καρατζαφέρης επιχορηγείτο από τον Κρατικό προϋπολογισμό με 460.000 ευρώ περίπου, δηλαδή  παραπάνω από την Αξιωματική Αντιπολίτευση και σχεδόν διπλάσια από τους Ανεξάρτητους Έλληνες;

   Ο στόχος του συστήματος στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις για το Ευρωκοινοβούλιο και την Αυτοδιοίκηση ήταν πως θα περιορίσει τις απώλειές του προς τα αντί-μνημονιακά κόμματα και πως θα θολώσει το μήνυμα της κάλπης, προκειμένου να διατηρήσει την εξουσία. Έτσι, στη θέση της ΔΗΜΑΡ, που ο ρόλος της σαν δεκανίκι του συστήματος, παρά την αποχώρησή της από την Κυβέρνηση, είχε πλέον γίνει γνωστός και ξεκάθαρος, δημιούργησαν το ΠΟΤΑΜΙ, ενώ το ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε με τον μανδύα της ΕΛΙΑΣ. Όσο αφορά τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, αφού απέκλεισαν το σενάριο Μπαλτάκου για σύμπραξη μαζί της ως αναποτελεσματικό, γιατί στην περίπτωση αυτή η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα είχε την τύχη της ΔΗΜΑΡ,  επέλεξαν το σενάριο της «εγκληματικής οργάνωσης», αφενός για να την ενισχύσουν εκλογικά, όπως και έγινε, και αφετέρου για να φυλακίσουν τον Αρχηγό και Βουλευτές της, μερικοί από τους οποίους ανεξαρτητοποιούμενοι θα αποτελέσουν πολύτιμους συμμάχους για την επίτευξη της αναγκαίας πλειοψηφίας των 180 Βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και την αποφυγή εκλογών.

Ήταν, επίσης, επόμενο ότι, πέρα από την εξαφάνιση των ανεξάρτητων αντί – μνημονιακών, όπως εμείς,  κομμάτων, η εξαφάνιση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων θα ήταν ένας από τους κύριους στόχους του συστήματος. Και εκεί ακριβώς είναι το λάθος του Πάνου του Καμμένου, ο οποίος δεν το κατάλαβε αυτό και άκουσε τις υπονομευτικές φωνές του Κόμματός τους, οι οποίες τορπίλισαν τη συνεργασία με το Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα, την οποία ο ίδιος ο κ. Καμμένος επιθυμούσε διακαώς. Ευτυχώς, αν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες υπέστησαν μεγάλη μείωση στα εκλογικά τους ποσοστά, η εξαφάνισή τους δεν επετεύχθη.

   Είναι σαφές, ότι, μετά τις ευρωεκλογές, το κλίμα που διαμορφώθηκε απαιτεί να αναπροσαρμόσουμε την πολιτική μας και τις συμμαχίες μας. Κάτω από αυτό το πρίσμα η πρόσκληση του κ. Καμμένου για συνεργασία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με το Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα αποτελεί για μένα τη μοναδική λύση για την προώθηση των στόχων μας και της πολιτικής μας. Η Κοινοβουλευτική σύμπραξη του κ. Νικολόπουλου με τους Ανεξάρτητους Έλληνες θα επιφέρει καίρια πλήγματα στο σύστημα και θα δημιουργήσει ευκαιρίες επικοινωνιακής προβολής του Προέδρου μας και του Κινήματός μας. Όμως, πιστεύω ότι η συνεργασία μας με τους  Ανεξάρτητους Έλληνες πρέπει να γίνει χωρίς να χάσουμε την αυτονομία μας και διατηρώντας τις αρχές και τις αξίες μας. Κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις τάσσομαι υπέρ της συνεργασίας με τους  Ανεξάρτητους Έλληνες, που πιστεύω ότι θα αποτελέσει σημείο καμπής για την επιτυχία του αντί – μνημονιακού αγώνα μας και του αγώνα μας εναντίον του διεφθαρμένου συστήματος εξουσίας, που έχει οδηγήσει τη χώρα μας στα σημερινά της αδιέξοδα και στην απώλεια της εθνικής της κυριαρχίας.  

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος