Loading...
 Start Page
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ Γραμματέας Εθελοντικών Ομάδων και Μ.Κ.Ο.

Σημεία τοποθέτησης στην έκτακτη σύνοδο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος

Πέρασε ένας χρόνος κι ένας σχεδόν μήνας από την επίσημη ανακοίνωση ίδρυσης του ΧΡΙ.ΚΟ . Κάτι νέο γεννιόταν και οι περισσότεροι από εμάς που είμαστε εδώ σήμερα είχαμε την τύχη αλλά και την ευθύνη να είμαστε παρόντες σε αυτόν τον πολιτικό "τοκετό".

Οι ιδρυτικές αρχές , οι αξίες , τα πιστεύω , το ιδεολογικό-πολιτικό στίγμα του κόμματος μας φάνταζαν τότε υπερβολικά "ανήσυχοι" και φορείς κακών μαντάτων .

Σήμερα όλα αυτά δεν αποδείχτηκαν απλώς προφητικά αλλά η σκληρή , αδυσώπητη , ελληνική πραγματικότητα

Είναι προφανές ότι όλοι μας ελπίζαμε να είμαστε εμείς λάθος , να έχουμε πέσει εμείς έξω στις εκτιμήσεις μας.

Δυστυχώς αυτά που από την παραίτηση του "φώναζε" ο Νίκος Νικολόπουλος δεχόμενος τόνους λάσπης , μέρα με την μέρα επιβεβαιώνονται , με τον χειρότερο για τους Έλληνες τρόπο.

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Η συμμετοχή του ΧΡΙ.ΚΟ στις ευρωεκλογές για μένα δεν ήταν λάθος.

Το κόμμα έδωσε το "παρόν" σε μια μεγάλη εκλογική αναμέτρηση και "όργωσε" για πρώτη φορά ,με επίσημη αφορμή , το μεγάλο χωράφι της Ελλάδας .

Την ίδια στιγμή έδειξε τις προθέσεις μας ότι αφορά στις συνεργασίες .

Μόνος του κανένας δεν πάει πουθενά . Μόνο ενωμένες οι δυνάμεις της λαϊκής κεντροδεξιάς μπορούν να εμφανιστούν δυναμικά και διεκδικητικά , κι αν όχι όλες, το μεγαλύτερο κομμάτι αυτών.

Σε αυτό το σημείο κάποιος που δεν γνωρίζει θα μπορούσε να πει ότι έγιναν λάθη και δεν συνεργάστηκαν περισσότερες δυνάμεις . Ξέροντας όμως από μέσα τις πολλές κι επίπονες προσπάθειες του Νίκου Νικολόπουλου για Ένωση κι άλλων πολιτικών σχημάτων θα σας πω ότι ήταν πάνω και πέρα από τις δικές μας δυνάμεις να το πετύχουμε.

Στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών ο κατακερματισμός των δυνάμεων αυτών είναι πρόδηλος .

Κι αν η πρώτη γεύση, πικρή για όλους μας, ήταν ότι το "εγχείρημα" της Ένωσης για την Πατρίδα και τον Λαό απέτυχε παίρνοντας μικρό ποσοστό , μη καταφέρνοντας να αγγίξει το πολυπόθητο 3% που θα οδηγούσε στην εκπροσώπηση της στην ευρωβουλή .

Εμείς θα πρέπει να με μεγάλη προσοχή και σοβαρότητα να αναλύσουμε τόσο

ποσοτικής όσο κι από ποιοτικής άποψης τα αποτελέσματα.

Καταρχήν ΝΔ (22,72) και Ελιά (δηλ. ΠΑΣΟΚ 8,02) , μόνο το 30% του Ελληνικού λαού αποδέχεται τα δυο κόμματα της συγκυβέρνησης.

Αυτό θεωρείται επιτυχία , όπως επικοινωνιακά θέλησαν να μας το πλασάρουν ?

Ταυτόχρονα ένα εκατομμύριο και πλέον Νεοδημοκράτες δεν ψήφισαν ΝΔ στις εκλογές . Κι αυτό είναι επιτυχία ? είναι στοιχείο αμελητέο και δευτερεύον για τον ενοίκους της Συγγρού?

Θα μπορούσα να σας κουράζω επί ώρες με αριθμούς και στατιστικά στοιχεία.

Θέλω όμως να πάω κατευθείαν στο συμπέρασμα που μας οδηγούν: στο ότι υπάρχει χώρος, χώρος κατάλληλος και άπλετος για να ευδοκιμήσει μια δυναμική ένωση .

Ξεκινώντας και μόνον από τους Νεοδημοκράτες που αρνήθηκαν να ψηφίσουν την ΝΔ του Σαμαρά και που αυξάνονται μέρα με την ημέρα με γεωμετρική πρόοδο.

Πηγαίνοντας ακόμα και σε αυτούς που ψήφισαν με ψυχαναγκασμό μόνο και μόνο γιατί ένιωθαν ότι δεν είχαν άλλη επιλογή .

Καταλήγοντας τέλος σε κάθε Ελληνίδα κι Έλληνα που πιστεύει ότι το μνημόνιο και η συνεχιζόμενη εφαρμογή του είναι ο θάνατος της χώρας μας.

Εκεί λοιπόν ξεκινάει η δική μας δουλειά , η δική μας ευθύνη

1. Σαν ΧΡΙ.Κ.Α ξέρουμε, ξέραμε ότι ο δρόμος είναι δύσκολος, δύσβατος και πολλές φορές μοναχικός.

Δεν το βάζουμε όμως κάτω . Όχι μόνο πρέπει να συνεχίσουμε αλλά και να αυξανόμαστε αριθμητικά , να γινόμαστε πιο κινητικοί , πιο διεκδικητικοί , πιο διεισδυτικοί .

2. Πρέπει οι τομείς και τα όργανα να λειτουργήσουν και όπως είπα να είναi δραστήρια και αποδοτικά, Η δουλειά , ατομική ή ομαδική θα ωφελήσει τόσο το κόμμα όσο και τον καθένα μας και τα πιστεύω μας τα οποία προφανώς συγκλίνουν , αν δεν ταυτίζονται και πλήρως , για να βρισκόμαστε εδώ σήμερα.

3. Αν και θεωρώ ότι δεν μας λείπει , θέλω να επισημάνω μια πολύ σοβαρή πτυχή που ναι μεν διέβλεπα αλλά επιβεβαιώθηκε πλήρως μέσα από την συνεχή επαφή μου με τον κόσμο σε όλη την Ελλάδα κατά την προεκλογική περίοδο.

"Την ανάγκη των Ελλήνων για καθαρό πολιτικό λόγο , για σαφείς και ξεκάθαρες θέσεις κι έντονα πιστεύω τα οποία ακόλουθα θα τους πείσουν ότι Ναι! υπάρχει εναλλακτική και Ναι! βρίσκεται εδώ μπροστά σου. Δεν είμαστε όλοι πουλημένοι ! το παιχνίδι δεν είναι χαμένο κι έλα μαζί να το παλέψουμε .

Πιστεύω ακράδαντα ότι το σταρ συστεμ "τελειώνει και θα επανέλθουμε στον πολιτικό λόγο . Αρκεί αυτός όπως είπα και πριν να είναι καθαρός και σαφής και να εμπνέει πίστη αλλά κι εμπιστοσύνη.

Το πρόβλημα είναι το πως θα το επικοινωνήσεις αυτό όταν όλο το σύστημα , για τους γνωστούς και προφανείς λόγους βρίσκεται απέναντι σου κι όταν τα μεγάλα κανάλια, μόνο και μόνο επειδή υποχρεούνται εκ του νόμου , σε δείχνουν κατά τις δυο τα ξημερώματα , μαζί με τα θρίλερ. Κάτι που βιώσαμε και πάλιν και πολλάκις την προεκλογική περίοδο.

Λιώσαμε λάστιχα αυτοκινήτων και σόλες παπουτσιών επί ένα και πλέον μήνα . Αλλά η "φωνή" μας πρέπει να φτάνει πιο γρήγορα και πιο μαζικά.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Όπως ήδη ανέφερα ξεκινάμε από δυο δεδομένα

1. υπάρχει χώρος άπλετος και ευρύτατο πεδίο ανθρώπων που νιώθουν και αλλά και είναι πολιτικά άστεγοι.

2. ότι μια κατακερματισμένη κεντροδεξιά δεν πρόκειται να έχει κανένα μα κανένα αποτέλεσμα.

Αυτές είναι οι συνθήκες στις οποίες καλούμαστε να κινηθούμε και να αποφασίσουμε.

Κι αν το εγχείρημα της Ένωσης δεν απεδείχθη τόσο αποτελεσματικό , αυτό δεν σημαίνει ότι η ένωση αυτή δεν μας ωφέλησε σε πολλά σημεία , όπως και δεν σημαίνει ότι πρέπει αυτό να μας αποπροσανατολίσει .

Θέλουμε , επιθυμούμε, επιδιώκουμε τις συνεργασίες.

Γιατί έχουμε έναν υψηλό και πρωταρχικό στόχο .

Το μνημόνιο και όσους το υπηρετούν εξαθλιώνοντας την πατρίδα μας κι εμάς.

Οποιεσδήποτε λοιπόν δυνάμεις μπορούν να συνενωθούν μας έχουν συνομιλητές και γιατί όχι συνοδοιπόρους .

Δεν θέλουμε να προσχωρήσουμε , θέλουμε να συνεργαστούμε κι αυτό είναι πολύ διαφορετικό και πολύ πιο ισχυρό από ότι το αφήνουν να διαφαίνεται.

Εάν βρεθεί ιδεολογικο-πολιτική πλατφόρμα και πλατφόρμα δράσης που δεν θα μας απορροφήσει και που δεν θα αλλοιώσει το χαρακτήρα και τα γνωρίσματά μας, τότε ναι , μπορούμε να συνεργαστούμε .

Και η συχνή ερώτηση "ακόμα και με τον Τσίπρα μετεκλογικά?"

Ναι, ακόμα και με αυτόν στην περίπτωση που τηρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις.

Διότι πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν έουμε αυτήν την στιγμή αριστερούς, κεντρώους , δεξιούς. Ο καθένας μας έχει την ταυτότητα του και το ζητούμενο είναι να την διατηρήσει .

Αυτήν την στιγμή έχουμε μνηνονιακούς και αντιμνημινιακούς.

Αυτήν την στιγμή έχουμε Ελλάδα υπόδουλη ή Ελλάδα ελεύθερη

Σε αυτό οφείλουν να απαντούν και η δράση μας και η πορεία μας σαν κόμμα αλλά και οι συζητήσεις και πιθανές συμφωνίες μας με άλλους πολιτικούς φορείς.

Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια είναι να εκλείψουν τα προσωπικά συμφέροντα, οι ατομικές φιλοδοξίες και βλέψεις και οι εγωισμοί.

Ας βάλουμε λοιπόν σήμερα τις προϋποθέσεις για τέτοιες συμμαχίες και τις προδιαγραφές για να λειτουργήσουν αυτές.

Κι έρχομαι αυτή με τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο τον Καμένο να είναι η αρχή.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος