Loading...
 Start Page
Ν. Νικολόπουλος: Η πραγματική απάντηση είναι να πάρει κανείς τα δεδομένα  και όχι να πάρει ναρκωτικά.

Στην πραγματική ζωή, μπορείς να αγωνίζεσαι. Να νικάς ή να ηττάσαι, αλλά να συνεχίσεις να ελπίζεις. Στον κόσμο της εξάρτησης, δεν υπάρχει αγώνας. Μόνο ήττα και παράδοση…

Στην κατάμεστη αίθουσα της ΕΣΗΕΑ πραγματοποιήθηκε χθες, 22 Ιουλίου, η ημερίδα που διοργάνωσε το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ανατροπής, με θέμα «Πρόληψη και καταπολέμηση των ναρκωτικών». Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ», Γιάννης Βασιλακόπουλος.  Παρότι καλοκαίρι και Ιούλιος η ευρεία ανταπόκριση της κοινωνίας δεικνύει ότι, παρά τις εξαιρετικά δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που επιβάλλουν σε κάθε ελληνική μεσαία οικογένεια σωρεία προβλημάτων και δυσλειτουργιών, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες παραμένουν εξαιρετικά ευαίσθητοι και ενεργοί απέναντι στο κοινωνικό ζήτημα των ναρκωτικών.

Στην ημερίδα τοποθετήθηκαν ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής Ν. Νικολόπουλος, ο Αντιπρόεδρος Κ. Νιζάμης, η εκπρόσωπος της Νεολαίας του κόμματος Τζ. Λέκκα, η Π. Σπανού, εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού «Για έναν κόσμο χωρίς ναρκωτικά» και ο Θεοδωρουλέας Δημήτριος, Πρόεδρος του Ιατρικού Ιδρύματος «Μέριμνα Ζωής Πειραιά». Μάλιστα προβλήθηκε σχετικό βίντεο Παγκόσμιου Οργανισμού «Για έναν κόσμο χωρίς ναρκωτικά» και ακολούθησε διαδραστική συζήτηση μεταξύ αυτών και του κοινού.

Τις εργασίες της ημερίδας άνοιξε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής Νίκος Νικολόπουλος, πραγματοποιώντας μία ομιλία, η οποία εστίασε πρωτίστως στην επίδραση που ασκεί η πολιτική στην εξάπλωση του φαινομένου των ναρκωτικών, λέγοντας: «Ένα από τα πιο σοβαρά και ανησυχητικά προβλήματα στην κοινωνία μας σήμερα, το οποίο μάλιστα δεν έχει σημειώσει κάμψη, αλλά αντίθετα άνοδο στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, είναι η  εξάπλωση και χρήση των ναρκωτικών.

Η μνημονιακή πολιτική των τελευταίων ετών υπακούει μόνο στην λογική ψυχρών οικονομικών στοιχείων, ισοπεδώνει τον άνθρωπο, δημιουργεί ένα κλίμα απελπισίας. Φτιάχνεται γύρω μας λοιπόν ένας κόσμος εφιαλτικός. Ένας κόσμος στον οποίο οι έμποροι των ψευδαισθήσεων μπορούν να αλώσουν τις ευαίσθητες νεανικές καρδιές και να «δηλητηριάσουν» τα σώματα και τα μυαλά των νέων μας». Απευθυνόμενος στην Χριστιανοδημοκρατική Νεολαία που έδωσε μαζικά το παρών τόνισε: «Μην επιτρέψετε να σας ξεγελάσουν. Χρειάζεστε δεδομένα για να μην πιαστείτε στην παγίδα των ναρκωτικών και να βοηθήσετε τους φίλους σας να μείνουν μακριά τους. Για αυτό ξεκινήσαμε αυτή την πανελλαδική καμπάνια. Γιατί στην πραγματική ζωή, μπορείς να αγωνίζεσαι. Να νικάς ή να ηττάσαι, αλλά να συνεχίσεις να ελπίζεις. Στον κόσμο της εξάρτησης, δεν υπάρχει αγώνας. Μόνο ήττα. Και παράδοση…

Tι θα κάνουμε για όλα αυτά; Είναι βέβαιο πως όλοι εσείς λέτε ένα βροντερό όχι. Και μαζί σας, το λέω και εγώ. Θα πολεμήσουμε. Και θα νικήσουμε! Η πραγματική ζωή είναι πάντοτε πιο δυνατή από τον δικό τους εφιάλτη».

Στη δική του τοποθέτησή του ο Αντιπρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής Κ.Νιζάμης, μιλώντας τη «γλώσσα» της κοινωνίας κατέδειξε το έλλειμμα ενημέρωσης μίας συγκροτημένης κρατικής αντι-ναρκωτικής πολιτικής, τονίζοντας : Πολύς λόγος γίνεται για τα ναρκωτικά στους δρόμους, στα σχολεία, στο internet και στην τηλεόραση. Πολλά από αυτά που ακούτε για τα ναρκωτικά προέρχονται, στην πραγματικότητα από αυτούς που τα πουλάνε. Πρώην έμποροι ναρκωτικών εξομολογήθηκαν ότι θα έλεγαν τα πάντα για να κάνουν και άλλους να αγοράσουν ναρκωτικά».

 

 

 

Η εκπρόσωπος τύπου της Χριστιανοδημοκρατικής Νεολαίας Τζένη Λέκκα, στη δική της τοποθέτηση, έκανε εκτενή αναφορά στην κοινωνική απομόνωση που υφίστανται οι νέοι, ελέω ανεργίας, γεγονός που τους καθιστά ευεπίφορους στις σειρήνες των ναρκωτικών, ενώ απευθυνόμενη προς τους συνομηλίκους της τόνισε:  «Τα ναρκωτικά σημαίνουν θάνατο. Εάν δεν κάνεις κάτι για να ξεφύγεις, καταλήγεις στον θάνατο. Ο εθισμός στα ναρκωτικά είναι σαν την φυλακή. Αρχικά νομίζεις ότι τα ναρκωτικά είναι φίλοι σου (φαίνεται σαν να σε βοηθούν να ξεφύγεις από τα πράγματα ή τα συναισθήματα που σε ενοχλούν). Αλλά σύντομα ανακαλύπτεις ότι ξυπνάς το πρωί και το μόνο που σκέφτεσαι είναι τα ναρκωτικά. Ολόκληρη μέρα καταναλώνεται στο να βρεις την δόση ή να πάρεις τα ναρκωτικά. Φτιάχνεσαι για ολόκληρο το απόγευμα. Το βράδυ, πέφτεις να κοιμηθείς με ηρωίνη. Και ζεις μόνο για αυτό. Είσαι σε μία φυλακή. Χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο, ασταμάτητα, αλλά δεν καταλήγει πουθενά. Στο τέλος η φυλακή σου μετατρέπεται σε τάφο»

Και έκλεισε ως εξής: «Η Χριστιανοδημοκρατική Νεολαία λέει στις νέες και τους νέους που συναντάμε ότι έχουν πολλά για να «φτιαχτούν». Έχουν όνειρα και στόχους. Αγώνες στην εκπαίδευση, τη ζωή, την εργασία.  Έχουν τον έρωτα, τα ταξίδια, την μουσική και τόσα άλλα.  Μπορούν να λάμψουν για αυτά που θα κάνουν και όχι… δια της απουσίας τους από την ίδια τη ζωή».

Ο συντονιστής της εκδήλωσης Γ. Βασιλακόπουλος ευχαριστώντας την Νεολαία και τους παρευρισκόμενους είπε: «Είναι ευτυχές όμως που στην κοινωνία μας υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Ν. Νικολόπουλος, τον Κ. Νιζάμη, γιατροί σαν τον Δ. Θεοδωρουλέα και κοινωνικοί «σκαπανείς» σαν την Π. Σπανού , καθώς και σαν τους εθελοντές της Χριστιανοδημοκρατικής Νεολαίας, αλλά γενικότερα, άνθρωποι σαν και εσάς, που δεν διστάζουν να βγουν μπροστά, να ενώσουν δυνάμεις και να αγωνιστούν κατά των ναρκωτικών. 

Άνθρωποι που απλώνουν τα χέρια και αγκαλιάζουν τα βασανισμένα πρόσωπα που περπατούν στα αδιέξοδα μονοπάτια της εξάρτησης”.

Το βίντεο της εκδήλωσης και το πλήρες κείμενο της ομιλίας του προέδρου του ΧΡΙ.Κ.Α. στα www.nikosnikolopoulos.gr& www.xristianodimokrates.gr 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος