Loading...
 Start Page
Σχέδιο ανάπτυξης μόνο για συγγενείς και φίλους

Η Κυβέρνηση ζει το δικό της μύθο ... Το μύθο των δημοσκοπήσεων! «Μεθυσμένη» από την αλαζονεία που της την επαυξάνουν οι τηλεοπτικές όρνιθες όχι μόνον δεν λέει τίποτα για την κοινωνία του 25%, αλλά ούτε καν βλέπει το νέο «κόμμα» των νεόπτωχων και των ανέργων που δεν έχουν τίποτα  να ρισκάρουν.

Η Ελλάδα μόλις βγήκε από την 1η φάση της κωρονοπανδημίας  με ελάχιστες απώλειες στον τομέα της δημόσιας υγείας και τεράστιες προκλήσεις  σε κοινωνικοοικονομικό επίπεδο.

Το κυβερνητικό αφήγημα είναι αισιόδοξο και η λογική λέει ότι με λίγη υπομονή τα δισ. θα αρχίσουν να ρέουν με συγκροτημένο τρόπο από την Άνοιξη του’21.  Τί κάνουμε στο μεσοδιάστημα και μάλιστα τώρα μετά την επιτυχή πρόσφατη έξοδο στη δευτερογενή αγορά ομολόγων όπου το Ελληνικό ∆ημόσιο «βγήκε» στα 10ετή ομόλογα ζητώντας 2,5 δις ευρώ περίπου, έλαβε προσφορές άνω των 15,75 δις ευρώ με πολύ χαμηλό επιτόκιο κάτω του 1,70% και τελικώς πρόκειται να αντλήσει 3 δις ευρώ με 1,55 % επιτόκιο.

Δεν χωρά αμφιβολία ότι αυτά τα νέα δάνεια μαζί με τα  40 δις € θα αποτελέσουν τον ελάχιστο κυματοθραύστη στο επερχόμενο τσουνάμι που όμως δεν είναι «ζεστά». Εμείς ως Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος τονίζουμε  πως πρέπει να ξεφύγουμε όλοι μαζί (ουτοπικά) από τον αυτοκτονικό μονόδρομο της ύφεσης, και να μπούμε με μικρά -αλλά σταθερά- βήματα να βγούμε στη λεωφόρο της «πολυπόθητης ανάπτυξης».

Πρέπει όλοι μαζί  να σχεδιάσουμε  το  δικό μας οδικό χάρτη, για το πώς μπορεί να υλοποιηθεί ένα «Ελληνικό Σχέδιο Ανάπτυξης», κάτι που σήμερα φαντάζει ακατόρθωτο.

Αμετροεπείς περιπατούντες σε πελάγη ευτυχίας, ξαναδείτε τη πρόταση μας και εφαρμόστε την άμεσα.  Η παγκόσμια οικονομία θα υποχωρήσει κατά 5,2% φέτος, όπως εκτίμησε η Παγκόσμια Τράπεζα, υπογραμμίζοντας ότι η πανδημία του Covid-19 είχε «γρήγορες και μαζικές συνέπειες» παρά τα άνευ προηγουμένου προγράμματα στήριξης των τοπικών οικονομιών. Στην έκθεσή της για την Παγκόσμια Οικονομική Προοπτική η Παγκόσμια Τράπεζα επισημαίνει ότι στις αναπτυγμένες οικονομίες η μείωση θα είναι της τάξης του 7% ενώ στις αναδυόμενες 2,5%. Πρόκειται για τη «βαθύτερη» ύφεση που έχει γνωρίσει ο πλανήτης από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και 70 έως 100 εκατομμύρια άνθρωποι μπορεί να βρεθούν κάτω από το όριο της φτώχειας. Αυτή η αναθεωρημένη πρόβλεψη δείχνει ότι οι ζημίες για την παγκόσμια οικονομία θα είναι χειρότερες απ’ ό,τι εκτιμούσε τον Απρίλιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο έκανε λόγο για παγκόσμια συρρίκνωση της τάξης του 3%  για το 2020.

Μόνον η εγχώρια παραγωγή μπορεί να γίνει ο καταλύτης για την ανάκαμψη της χώρας μετά την επιδημία του κορωνοϊού. Σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, το ΑΕΠ υποχώρησε κατά 3,1% στην ευρωζώνη και κατά 2,6% στην ΕΕ το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς.  Όμως - όπως προαναφέραμε απ’ ότι φαίνεται και μας λένε  «λεφτά υπάρχουν ξανά».

Το ζήτημα είναι πώς, πόσο γρήγορα, πόσα και σε ποιους, θα μοιραστούν και σε ποιους θα καταλήξουν; Έως τότε είτε θα κάνουμε αμέριμνοι βουτιές, ή θα μας βουτήξει το τσουνάμι της κρίσης, όχι σε αχαρτογράφητα, αλλά σε θανατηφόρα νερά.

 

Εμείς ρωτάμε : Με 40δις ευρώ από τους συνήθως «σφιχτούς» Ευρωπαίους εταίρους και με τόσα «ζεστά» (;) χρήματα στο «τραπέζι» είναι δυνατόν το 25% των Ελλήνων ΠΟΛΙΤΩΝ με τόσα «ζεστά» (;) χρήματα στο «τραπέζι» είναι ποτέ δυνατόν να πεινάσει η ελληνική οικογένεια;

Είναι δυνατόν να υπάρξουν ΜΑΖΙΚΕΣ απολύσεις;

...να μην δανειοδοτηθούν γενναία και έγκαιρα οι επιχειρήσεις μας (και οι μικρομεσαίες) και οι μικρές;

...να μην «πάρουν μπρος» τα μεγάλα έργα;

...να μην στηριχθεί το διαλυμένο κοινωνικό κράτος;

Η απάντηση σε όλα τα ερωτήματα είναι μία:

Με τόσα χρήματα, με χρηστή διαχείριση, με κοινωνική ευαισθησία, με αναλογική κατανομή, ασφαλώς μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ωστόσο η Κυβέρνηση έχει ήδη φανερώσει τις προθέσεις της. Δεν ασπάζεται την κοινωνική αναλογικότητα. Είναι ταυτισμένη και αιχμάλωτη των νεοφιλελεύθερων συνοδοιπόρων της.

Σχεδιάζει την κατανομή, ακολουθώντας τις οδηγίες της Γερμανίας. Αλλά τα δικά της συμφέροντα έρχονται σε σύγκρουση με τις εγχώριες αυξημένες κοινωνικές απαιτήσεις. Αυτόν τον «λογαριασμό» θα πληρώσει ο Κ. Μητσοτάκης….

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2020 Νίκος Ι. Νικολόπουλος Βουλευτής Αχαϊας