Loading...
 Start Page
Με πατριωτικό ρεαλισμό δεν έχει τύχη ο Ερντογάν

Είμαστε στη φάση που ο Ερντογάν χρησιμοποιεί ως εμπροσθοφυλακή τους λαθρομετανάστες για να «εισβάλει» παντοιοτρόπως στην Ελλάδα. Και για να καταφέρει κάτι τέτοιο προσπαθεί σ' αυτή τη φάση να προκαλέσει συνθήκες ρευστοποίησης των συνόρων μας.

Αντιδράσαμε. Ευτυχώς αντιδράσαμε, έστω και καθυστερημένα. Εστω κι αν εμείς έπρεπε να περάσουμε από «εμφυλιοπολεμική» φάση στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Είθε, η στροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη στον πατριωτικό ρεαλισμό να μην είναι πρόσκαιρη, προκειμένου ν' αναχαιτισθεί η κατακραυγή της κοινής γνώμης για τους λαθεμένους κυβερνητικούς χειρισμούς της περασμένης εβδομάδας στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο.

Η αποτροπή των «εισβολέων» στον Εβρο έχει τονώσει το πατριωτικό αίσθημα και συνέβη τούτο την κατάλληλη ώρα γιατί τα πολύ πιο δύσκολα είναι μπροστά μας. Και ασφαλώς εν προκειμένω, αν θέλουμε να είμαστε ακριβοδίκαιοι, πρέπει να τονισθεί και η υπεύθυνη στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Η εθνική ανάταση των τελευταίων ημερών είναι το καλύτερο «πολεμοφόδιο» μας για τα επερχόμενα. Ο Ερντογάν στράφηκε στον Εβρο για να μας «λαχανιάσει».

Αντιθέτως, ο βασικός στόχος του πάντα είναι η αποβίβαση λαθρομεταναστών στα νησιά για να παραλύσουν την άμυνά μας. Έχει βαλθεί ο «σουλτάνος» να αναθεωρήσει τη συνθήκη της Λωζάννης. Και μη νομίζουμε αφελώς ότι νιώθει ικανοποιημένος επειδή θεωρεί ότι «γκριζάρισε» τα Ίμια και οσονούπω ευελπιστεί ότι το ίδιο θα συμβεί με Στρογγύλη, Μεγίστη, Αγαθονήσι κ.ό.κ., μόλις δηλαδή «πρωτοκολληθεί» από τον ΟΗΕ το «μνημόνιο» Τουρκίας-Λιβύης.

Μακάρι να διαψευσθούμε. Ωστόσο, πολύ φοβόμαστε ότι ο αδίστακτος γείτονας έχει ήδη εκπονήσει ένα συνολικό σχέδιο δράσης για να φθάσει στον στόχο του. Στην συνεκμετάλλευση, στο εκτεταμένο «γκριζάρισμα» του Αιγαίου, στην αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης και στην υφαρπαγή εδαφών μας! Αυτός είναι ο συνολικός, σύνθετος στόχος του και ως εκ τούτου οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι, μονιασμένοι και αποτρεπτικά αποφασισμένοι να ματαιώσουμε το πλάνο του.

Να περιμένουμε, λοιπόν, κατά μήκος των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων την επόμενη φάση ενός ασύμμετρου πολέμου. Μια φάση πολύ πιο επικίνδυνη, γιατί τότε διόλου απίθανο οι εξαγριωμένοι μετακινούμενοι πληθυσμοί να φέρουν όπλα.

Μην ξεχνάμε ότι στον Εβρο έβγαλαν κόφτες, μαχαίρια, ψαλίδια και ήταν εφοδιασμένοι με μολότοφ. Αύριο θα είναι οπλισμένοι καλύτερα. Δυστυχώς, στα νησιά μας έχουν παρεισφρήσει τζιχαντιστές, φανατικοί μουσουλμάνοι, πράκτορες, διακινητές και κάθε λογής κακοποιά μπουμπούκια και θα επιχειρήσουν να ρίξουν τα «δόρατά» τους στις πλάτες μας.

Αρα, προβάλλει ως αδήριτη και εθνική ανάγκη η αποσυμφόρηση των νησιών. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνει εκτεταμένη διασπορά των λαθρομεταναστών στη χώρα.

Ενα, δύο ή τρία απολύτως ελεγχόμενα νησιά είναι η λύση. Η λύση που θα υπηρετεί τον υπέρτατο νόμο που είναι η υπεράσπιση της εθνικής μας ακεραιότητας. Και εν προκειμένω, κάθε συνειρμός που ενδεχομένως λειτουργήσει αποτρεπτικά, πρέπει να βγει από το μυαλό μας. Μπροστά στις αδίστακτες βουλές του Ερντογάν είναι ανούσιο να τις συσχετίζουμε με τις τραυματικές μνήμες όταν φέρνουμε στο νου μας τη Μακρόνησο, τη Γυάρο κ.ό.κ.

Υπέρτατος νόμος η σωτηρία της πατρίδας. Κι εμείς θα την σώσουμε. Μην περιμένουμε να μας στείλουν …σωσίβια στο Αιγαίο οι Γερμανοί. Αυτοί μάς «έπνιξαν» για τα απάνθρωπα μνημόνιά τους. Το '40 θέλησαν να μας αφανίσουν από προσώπου γης. Σήμερα είναι ταυτισμένοι με τους Τούρκους. Ανέκαθεν είχαν αγαστές σχέσεις. Και όχι μόνο αυτό, αλλά αποθαρρύνουν κιόλας άλλες Ευρωπαϊκές χώρες να ακυρώσουν την παράφρονα συμπεριφορά του Ερντογάν στη ΝΑ Ευρώπη.

 

Εν κατακλείδι, είμαστε υποχρεωμένοι να φυλάξουμε με κάθε τρόπο τα σύνορά μας. Κι όταν ο εχθρός μετέρχεται κάθε μέσο κι έχει σύμμαχο την διαβολο-Γερμανία, έχουμε ένα λόγο παραπάνω να μετέλθουμε κι εμείς όλα εκείνα τα μέσα που δεν θα επιτρέψουν κατάλυση του Ελληνικού Κράτους και απώλεια έστω και μιας εδαφιαίας σπιθαμής του.

Συνεπώς, ας μην έχουμε αναστολές. Έχουμε δείξει σαν έθνος πολλαπλώς και αδιαλείπτως τα φιλανθρωπικά αισθήματά μας. Τώρα, όμως, που βρισκόμαστε σε πόλεμο, μπροστά μας έχουμε μόνο την ιστορίας μας, τις παρακαταθήκες μας, τη σημαία και τα παιδιά μας. Κάθε τι άλλο θα το (ξανα) σκεφτούμε μετά…

(*) Ο Νίκος Νικολόπουλος είναι πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2020 Νίκος Ι. Νικολόπουλος Βουλευτής Αχαϊας