Loading...
 Start Page
Ας πάρουν τα κόμματα «μάθημα» από το συλλαλητήριο!

του Νίκου Ι. Νικολόπουλου

Ανεξάρτητου Βουλευτή - Προέδρου Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Ήμουν στο συλλαλητήριο... Νιώθω ευλογημένος που ήμουν και σε αυτή την λαοθάλασσα – ασπίδα στην Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Είδα, άκουσα συνομίλησα με πολύ κόσμο. Από την Μακεδονία, την Θράκη, την Κρήτη, την Πελοπόννησο, από παντού. Μα το Χριστό, όλα αυτά τα πηγαία και αυθόρμητα που έζησα , ουδέποτε μπόρεσα να φανταστώ ότι θα τύγχαναν τόσο διεστραμμένων διαστρεβλώσεων.

Δεν καταλαβαίνουν οι...μυαλοπώλες του Κολωνακίου, οι «αυθεντίες» του πολιτικού συστήματος και τα δημοσιογραφικά φερέφωνα τους, ότι σκάβουν τον λάκκο τους ;

Έχουμε ένα αδιαμφισβήτητο δεδομένο. Το 75-80% του Ελληνικού λαού, όπως έχει καταδείξει το σύνολο των δημοσκοπήσεων, δεν θέλει την λέξη «Μακεδονία» στην ονομασία του γειτονικού κρατιδίου. Αυτός ο κόσμος συμμετείχε στο συλλαλητήριο. Μια συμμετοχή αυθόρμητη, Ελληνική, πατριωτική.

Και όμως σε αυτόν τον κόσμο οι ινστρούχτορες της προπαγάνδας έβαλαν «εμπρηστικές» ταμπέλες: Ακροδεξιοί, φασίστες, εθνικιστές, γραφικοί. Μα ποιος νους το χωράει; Δεν καταλαβαίνουν ότι, όσοι συμμετείχαν διαβάζουν τις προσβολές για το άτομο τους και εξανίστανται; Δεν καταλαβαίνουν οι «βαθυστόχαστοι» αναλυτές ότι γελοιοποιούνται και συλλήβδην απορρίπτονται από τα λαό;

Το μέγεθος του συλλαλητηρίου, στα μάτια τα δικά μου, ήταν πολλαπλάσιο του εμφανισθέντος. Γιατί δεν έγιναν χρηματοδοτούμενες κομματικές μετακινήσεις. Πήγε ο κόσμος με την καρδιά του, την φιλοπατρία του και από το υστέρημα του. Παρότι ήταν αντίθετη η Κυβέρνηση και η ηγεσία της Εκκλησίας. Παρότι η μεγάλη πλειοψηφία των ΜΜΕ κράτησε ουδέτερη ή αρνητική στάση.

Ένας παρατηρητής το πρώτο που εύκολα μπορούσε να «διαγνώσει» κυκλοφορώντας ανάμεσα στο πλήθος, είναι ό τι στο Λευκό Πύργο έδωσαν βροντερό παρόν δεκάδες χιλιάδες πατριώτες. Πατριώτες με «Π» κεφαλαίο, που το έλεγε η καρδιά τους να βρεθούν σε αυτό το συναπάντημα της καλώς εννοούμενης εθνικής συνείδησης.

Το πολιτικό σύστημα, αν κάποτε θέλει να βγει αποκατεστημένο ως ένα βαθμό από το τέλμα της ανυποληψίας, οφείλει να αντιληφθεί ότι με προπαγανδιστικές μεθόδους που εξοργίζουν, δεν θα μπορέσει ποτέ να φέρει στα μέτρα και τα «νερά» του το λαό. Διότι πολύ απλά (το σύστημα) τσαλαβουτάει σε «βρώμικα» νερά που προκαλούν απέχθεια και απωθούν την κοινωνία.

Στην εποχή μας έχει αλλάξει το «αλφαβητάρι» της προσέγγισης του κόσμου. Δεν θέλει να υποτιμάται. Δεν θέλει να κατηγορείται αβασάνιστα, ασύστολα και ψευδέστατα.

Πλανώνται, όσοι νομίζουν ότι η όποιας μορφής εξουσία τους, μπορεί να φέρει με πειθαναγκασμό και παραποίηση της πραγματικότητας αρεστά σε αυτούς αποτελέσματα.

Ας τους συνετίσει το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Και ας μην ενοχλούνται από το μεγαλείο του, επειδή δεν καθοδηγήθηκε από τα κόμματα και τα ΜΜΕ.

Αντιδημοκράτες, επικίνδυνοι και απαράδεκτοι είναι όσοι έσπευσαν να καταδικάσουν, να υποτιμήσουν και να λοιδορήσουν μια λαϊκή κινητοποίηση, που άρχισε και τελείωσε άδολα και υπαγορεύτηκε από την πατριωτική ευαισθησία του λαού για την περιφρούρησης και διαφύλαξη του ονόματος της Μακεδονίας στα κιτάπια της ιστορίας μας και του Ελληνικού πολιτισμού.

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2019 Νίκος Ι. Νικολόπουλος Βουλευτής Αχαϊας