Loading...
 Start Page
Εθελοντής στον “πόλεμο”,  στρατιώτης της Μακεδονίας μας! Του Νίκου Ι. Νικολόπουλου Ανεξάρτητου Βουλευτή – Προέδρου Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Οι καιροί ου μενετοί. Για αυτό και εγώ την Κυριακή στις 21 Γενάρη, θα είμαι στην Θεσσαλονίκη. Θα είμαι εκεί, στον υπέρτατο αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας.

Το διακύβευμα της εποχής είναι τεράστιο, την ώρα που ασκούνται ασφυκτικές πιέσεις, προκειμένου να δοθεί λύση για το όνομα του κρατιδίου των Σκοπίων.

Αν ζούμε σε συνθήκες υποτέλειας, αν έχει ακρωτηριασθεί η εθνική μας αξιοπρέπεια, αν βιώνουμε συνθήκες «υβριδικής κατοχής» επειδή μεγάλη μερίδα του πολιτικού κόσμου τα τελευταία χρόνια εκχώρησε κομμάτια της κυριαρχίας μας, δεν απομένει τίποτε άλλο, ειμή μόνο η αντίδραση και η φωνή του λαού.

Επαναλαμβάνω ότι είναι κρίσιμες οι μέρες, γιατί τώρα θα δοκιμασθούν οι αντοχές και οι αντιστάσεις μας. Οι ΗΠΑ και η ΕΕ έχουν τσεκάρει το πολιτικό προσωπικό του τόπου. Ξέρουν τι ζητάνε και έχουν «ζυγίσει» τι μπορούν να πάρουν. Απομένει το τεστ που εμείς, ο λαός, οφείλουμε να κάνουμε για μας και τα παιδιά μας με αφορμή την επικείμενη ονοματοδοσία των Σκοπίων.

Στην Θεσσαλονίκη θα δοκιμαστούν οι αντοχές των φρονημάτων μας. Θα δοκιμαστούν οι ψυχές μας. Εκεί θα φανεί, με την παρουσία μας, αν είναι ξεσηκωμένες ή με την απουσία μας, είναι καθυποταγμένες.

Το «σκληρό» Ιράκ κάμφθηκε σε 30 μέρες. Η κάποτε ενωμένη, Ορθόδοξη Γιουγκοσλαβία παρέδωσε πνεύμα σε τρεις μήνες. Εμείς οι Έλληνες επί 8 χρόνια υπομένουμε στωικά τη βάσανο της εξόντωσες, το λήθαργο, την «καναπεδάτη» αποχαύνωση . Πιθανολογούν οι διεθνείς «συμβουλάτορες» μας ότι προ9σφέρεται ο χρόνος, καθώς έχουν διαμορφωθεί νέες πολιτικο-κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα και τα Σκόπια, να δοθεί λύση για το όνομα του γειτονικού κρατιδίου. Έχουν διαρρεύσει τρεις – τέσσερις σύνθετες εκδοχές. Φτιάχνουν κλίμα ώριμης λύσης. Στην «λογική» του λιγότερου κακού ένθεν κακείθεν. Χρησιμοποιούν δολώματα και επιχειρήματα, με στόχο την εθνική απονεύρωση.

Ιδίως του δικού μας λαού, του οποίου είναι αδιαμφισβήτητη η συνεκτικότητα. Το μωσαικό των εθνοτήτων του γειτονικού κρατιδίου, πιο εύκολα το διαχειρίζονται. Αυτή είναι η πραγματικότητα και ως εκ τούτου θα καταβληθούν μεγάλες προσπάθειες, προκειμένου να είναι υποτονικά τα χαρακτηριστικά του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης.

Η παρουσία μας, λοιπόν, στην συμπρωτεύουσα έχει τεράστια ιστορική αξία. Οφείλουμε να είμαστε εκεί για να μην επιτρέψουμε οι Σλάβοι και οι Αλβανοί να λογίζονται Μακεδόνες και οι Μακεδόνες «μόνο» Βορειοελλαδίτες. Οφείλουμε να πούμε στην διεθνή κοινότητα, ότι δεν είναι δυνατό η μεγαθυμία μας, να εκλαμβάνεται ως αδυναμία. Είναι παγκόσμιο φαινόμενο, να υπάρχουν γείτονες μας με επεκτατικές βλέψεις και η Ελλάδα να τις «παραβλέπει» και να στέκεται στο πλευρό τους σε βάρος των συμφερόντων της!

Έχουμε και άλλο χρέος. Οφείλουμε να πάμε στην Θεσσαλονίκη για να αναβαπτιστούμε στο παρελθόν μας και αυτή η αναβάπτιση να αποτελέσει την πυξίδα μας για το μέλλον. Ας θυμηθούμε ποιοι είμαστε, από πού ερχόμαστε, που βρισκόμαστε, που πάμε και που θέλουμε να πάμε. Έχουμε χρέος και ιστορική ευθύνη να επικαιροποιήσουμε, το δάκρυ του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ίδιο είναι το χρέος και ο σεβασμός στην θυσία του Μακαριστού Χριστόδουλου. Κάπου διάβασα ότι αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει. Ασπάζομαι την ρήση και μου αρκεί να νιώθω εθελοντής στο «πόλεμο» στρατιώτης της Μακεδονίας μας. Της μιας και μοναδικής. Της Ελληνικής!

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2019 Νίκος Ι. Νικολόπουλος Βουλευτής Αχαϊας