Loading...
 Start Page

Αρθ.πρωτ:2132/27-09-13

ΕΡΩΤΗΣΗ & Α.Κ.Ε.

ΠΡΟΣ ΤΟΝ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

 

Μπορεί ένας επιχειρηματικός όμιλος να προχωρά στην εξαγορά του ΟΠΑΠ, όταν ο ένας εκ των βασικών μετόχων του χρωστά εκατομμύρια ευρώ στο ελληνικό δημόσιο; Μπορεί! Είναι δυνατόν η αγορά του ΟΠΑΠ από την εταιρεία Emma Delta να έγινε με δάνεια που χορηγήθηκαν από ελληνικές τράπεζες, την ανακεφαλαιοποίηση και την στήριξη των οποίων έχει φορτωθεί στην πλάτη του το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή θα τα πληρώσει ο ελληνικός λαός; Είναι!!! Αυτό τουλάχιστον προκύπτει  από ρεπορτάζ του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου στο Unfollow 21 που κυκλοφορεί.

  Αλλά, ας πάρουμε με τη σειρά όλα όσα αναφέρονται στο παραπάνω ρεπορτάζ του περιοδικού Unfollow 21.

    ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ EMMA DELTA ΑΠΟ…ΑΝΑΚΑΙΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

 «Το τίμημα για τη μεταβίβαση του ΟΠΑΠ στο επενδυτικό σχήμα Emma Delta ανέρχεται στο ποσό των 652 εκατ. Ευρώ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα χρήματα αυτά- που ακόμα δεν έχουν αποδοθεί στο ελληνικό δημόσιο- η Emma Delta τα εξασφάλισε, αφού πρώτα της εγκρίθηκε η χορήγηση δυο δανείων. Το πρώτο ύψους 400 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα και το δεύτερο ύψους 200 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς.

   Τα δάνεια δεν χορηγήθηκαν από τους τραπεζίτες ελαφρά τη καρδία. Για να δώσουν την έγκριση οι διοικήσεις των δυο χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, χρειάστηκε άνωθεν πολιτική παρέμβαση. Αρχικά είχαν απορρίψει το αίτημα της Emma Delta,  εκφράζοντας σοβαρότατες επιφυλάξεις. Μάλιστα σημείωναν ότι θα υπάρξει αρνητικός αντίκτυπος στην ελληνική κοινωνία αν υπάρξει συμφωνία έγκρισης τόσο μεγάλων δανείων σε όμιλο επενδυτών προκειμένου να αποκτήσουν ένα από τα λίγα «φιλέτα» που διαθέτει το κράτος - και μάλιστα λίγες μόνο βδομάδες μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, την οποία, όπως προείπαμε, πλήρωσε ο ελληνικός λαός. Αυτός είναι και ο λόγος που η χορήγηση των δανείων θάφτηκε από το σύνολο των ΜΜΕ.»

     Η ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

«Τις επιφυλάξεις των τραπεζιτών φρόντισε να παραμερίσει ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς. Στις 15 Ιουλίου συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τις διοικήσεις των τεσσάρων «συστημικών» τραπεζών- Εθνική, Eurobank, Alpha και Πειραιώς- παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Εκεί, ανάμεσα στα άλλα θέματα, έπεσε στο τραπέζι και το

θέμα των δανείων της Emma Delta και το «ντηλ» έκλεισε. Ουσιαστικά, ο πρωθυπουργός φρόντισε να ξεμπλοκάρει την πώληση του ΟΠΑΠ με «πολιτική εντολή».

   Παρότι δεν έγιναν γνωστές οι «εγγυήσεις» που παρείχε ο πρωθυπουργός στους τραπεζίτες ή ακόμα και κάποια μελλοντικά «ανταλλάγματα» (αυτά θα φανούν στο μέλλον, όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις), οι διοικήσεις της Εθνικής και της Πειραιώς πείστηκαν να χορηγήσουν τα δάνεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, για τις κινήσεις του πρωθυπουργού ήταν απόλυτα ενήμερος και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. Με το στυλό στο χέρι ήταν και ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης, επίσης ενήμερος για τις κινήσεις του πρωθυπουργού, αφού συγκαταλέγεται στους ανθρώπους εμπιστοσύνης του κ. Σαμαρά, παρά το «ατύχημα» που του προέκυψε μετά με το αεροπλάνο του κ. Μελισσανίδη..,

   Το νερό λοιπόν είχε μπει στο αυλάκι. Στις 12 Αυγούστου υπεγράφη η συμφωνία για τη μεταβίβαση του ΟΠΑΠ στο διεθνές επενδυτικό σχήμα Emma Delta , παρουσία του υπουργού Οικονομικών. Εκ μέρους της Emma Delta υπέγραψε ο επιχειρηματίας Δ. Μελισσανίδης, ενώ εκ μέρους του ΤΑΙΠΕΔ ο Σ. Σταυρίδης. Οι υπογραφές έπεσαν, αλλά, όπως προαναφέραμε, τα χρήματα δεν έχουν ακόμα καταβληθεί στα κρατικά ταμεία. Μάλιστα, σύμφωνα με παριστάμενους στην «τελετή των υπογραφών», υπήρξε και ο εξής καταπληκτικός διάλογος ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών και τον κ. Μελισσανίδη:

  Γ. Στουρνάρας: «Και πότε με το καλό θα δούμε τα λεφτά;»

  Δ. Μελισσανίδης: «Σιγά μη δείτε και λεφτά»

Η φράση του κ. Μελισσανίδη δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα, διότι πράγματι λεφτά από την τσέπη του και των συνεταίρων του δεν θα βγουν. Ας είναι καλά τα δάνεια των 600 εκατ. ευρώ των τραπεζών. Όσο για τα υπόλοιπα 52 εκατ., από αυτά τα 30 εκατ. θα πληρωθούν τα επόμενα δέκα χρόνια, σε ετήσιες δόσεις των 3 εκατ. ευρώ! Ενώ τα υπόλοιπα 22 εκατ., πιθανώς ούτε αυτά θα δοθούν από κεφάλαια των επενδυτών, αφού κύκλοι της αγοράς σημειώνουν ότι οι... επενδυτές της Emma Delta βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με λονδρέζικες τράπεζες, προκειμένου να εξασφαλίσουν ομολογιακό δάνειο 200 εκατ. ευρώ για την «υλοποίηση μελλοντικών σχεδίων του ΟΠΑΠ»! Όπως ανέφερε σε πρόσφατο ρεπορτάζ της η Καθημερινή: «Ο γνωστός οίκος Jefferies  και το δικηγορικό γραφείο  Clifford Chance  έχουν εντολή να επεξεργαστούν χρηματοδοτική λύση είτε με ομολογιακό είτε με κοινοπρακτικό δάνειο» προς την κοινοπραξία Emma Delta».

      ΚΑΙ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

«Οι κυβερνητικές παρεμβάσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί η δανειοδότηση της Emma Delta, ώστε να εξαγοράσει τον ΟΠΑΠ, αποτελούν τη μια πλευρά του νομίσματος της σκανδαλώδους αγοροπωλησίας. Η άλλη, εξίσου προκλητική και ακόμα πιο εξόφθαλμη, αφορά το ότι εταιρείες του κ. Μελισσανίδη, εκ των βασικών μετόχων της κοινοπραξίας, που υπέγραψε και τη συμφωνία, χρωστούν πολλά εκατομμύρια στο ελληνικό δημόσιο.

   Στην εταιρεία Geonama, που είναι βασικός μέτοχος της κοινοπραξίας Emma Delta , βασικοί μέτοχοι είναι ο Δ. Μελισσανίδης και ο γιος του Γιώργος Μελισσανίδης. Για να πραγματοποιηθεί η αγοροπωλησία του ΟΠΑΠ, χρειάζεται οι αγοραστές να έχουν φορολογική ενημερότητα, δηλαδή να μη χρωστούν στο ελληνικό δημόσιο. Σύμφωνα μάλιστα με τον κανονισμό του ΤΑΙΠΕΔ, για να προχωρήσει μια αποκρατικοποίηση, χρειάζεται αναλυτική κατάσταση της μετοχικής σύνθεσης της εταιρείας και φορολογική ενημερότητα των φυσικών προσώπων που την απαρτίζουν. Διαθέτει αυτές τις προϋποθέσεις ο Δ. Μελισσανίδης;

   Η εταιρεία Πετρέλαια Αιγαίου, συμφερόντων του συγκεκριμένου επιχειρηματία, φιγουράρει στην 622η θέση της λίστας του 2011 με τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου με χρέος προς τα κρατικά ταμεία ύψους 9.200.817,77 ευρώ. Έκτοτε το ποσό αυξήθηκε και φθάνει τα 10.107.161,33 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών στις 12 Μαρτίου 2013.

   Επίσης, η εταιρεία Αιγαίον Όιλ  Ανώνυμη Εταιρεία Βιομηχανίας και Εμπορίας Πετρελαιοειδών, συμφερόντων και αυτή του Δ. Μελισσανίδη, έχει οφειλές  ύψους 26.66Ο.261,15 ευρώ προς τα κρατικά ταμεία από πρόστιμα. Μετά από τακτικό έλεγχο που διενήργησε (το 2010) το Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Αθηνών για τη χρήση του 2001, της καταλογίστηκαν πρόστιμα 2.934.127,21 ευρώ για παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων,  8.922.333,75 ευρώ για προσδιορισμό ΦΠΑ και 14.8Ο3.800,19 ευρώ από έλεγχο στο φόρο εισοδήματος.

   Για τις συγκεκριμένες οφειλές στις δύο εταιρείες έχει επιβληθεί κατάσχεση εις χείρας τρίτου. Με βάση  αυτά τα δεδομένα, ο Δ. Μελισσανίδης είναι αδύνατον να έχει λάβει φορολογική ενημερότητα εντός της ελληνικής επικράτειας, προκειμένου ως μέτοχος της εταιρείας Geonama να προχωρήσει στην εξαγορά του ΟΠΑΠ, μέσω της κοινοπραξίας της Emma Delta».

   ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΒΟΛΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ…

«Μήπως όμως τελικά φρόντισε η κυβέρνηση να ξεπεραστεί και αυτός ο σκόπελος; Στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ψήφισε η κυβέρνηση στα τέλη Ιουλίου -δύο βδομάδες πριν πέσουν οι υπογραφές για τον ΟΠΑΠ- υπάρχει μια «φωτογραφική» διάταξη που αρνήθηκαν να την ψηφίσουν ακόμα και βουλευτές της ΝΔ. Η διάταξη αυτή είναι κομμένη και ραμμένη για το κλείσιμο υποθέσεων με χρέη και πρόστιμα προς το Δημόσιο, ανάλογων με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κ. Μελισσανίδης. Συγκεκριμένα, στο άρθρο 66 του νόμου, και ειδικότερα στις παραγράφους 6, 7 και 8, παρέχεται η δυνατότητα σε εταιρείες, εφόσον έχουν εκκρεμείς υποθέσεις προστίμων ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων, να επικαλεστούν τις νέες διατάξεις του νόμου εντός 60 ημερών και να ζητήσουν νέο δικαστικό συμβιβασμό για το σύνολο των προστίμων ανά καταλογιστική πράξη. Όπως αναφέρεται επί λέξει στο άρθρο: «Για τις υποθέσεις προστίμων των άρθρων 5 παρ. 10 και 6 του ν. 2523/1992, οι οποίες εκκρεμούν ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων και του Σ.τ.Ε. κατά τη δημοσίευση του παρόντος, οι υπόχρεοι δύνανται με αίτησή τους, η οποία υποβάλλεται στη φορολογική αρχή που εξέδωσε την πράξη, εντός ανατρεπτικής προθεσμίας εξήντα (60) ημερών από τη δημοσίευση του Κώδικα ή σε περίπτωση που κατά το χρόνο δημοσίευσης του Κώδικα εκκρεμεί η έκδοση απόφασης μετά από συζήτηση, σε τριάντα(30) ημέρες από τη δημοσίευση της απόφασης κατά τα οριζόμενα στην παράγραφο 4, να ζητήσουν το δικαστικό συμβιβασμό με βάση το ευνοϊκότερο καθεστώς για το σύνολο των προστίμων ανά καταλογιστική πράξη».

  Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Σημαίνει ότι ο κ. Μελισσανίδης μπορεί να έχει ήδη κάνει χρήση του νόμου, να έχει ζητήσει δικαστικό συμβιβασμό, και άρα να λάβει και την πολυπόθητη γι' αυτόν φορολογική ενημερότητα, προκειμένου να προχωρήσει και στην εξαγορά του ΟΠΑΠ. Υπογραμμίζεται μάλιστα ότι με τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος αίρονται και τυχόν κατασχέσεις στις οποίες έχει προβεί το Δημόσιο για να διαφυλάξει τη θέση του απέναντι στους οφειλέτες του.

   Μήπως τελικά η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι μια ακόμα πρωθυπουργική παρέμβαση-δώρο του Α. Σαμαρά στον φίλο του Δ. Μελισσανίδη, ώστε να ανοίξουν διάπλατα οι πόρτες για την εξαγορά του ΟΠΑΠ; Ο κ. Σαμαράς, σε πρόσφατη εκδήλωση του ΕΒΕΑ, είχε φροντίσει να παραδώσει προσωπικά το πρώτο βραβείο του επιμελητηρίου στον κ. Δ. Μελισσανίδη, για τα «επιτεύγματα» της εταιρείας του Aegean Oil, δίνοντας όπως ερμηνεύτηκε τότε ψήφο εμπιστοσύνης προς τον επιχειρηματία για το διαγωνισμό του ΟΠΑΠ...

   Επειδή, για να ολοκληρωθεί η πώληση του ΟΠΑΠ, εκκρεμεί και η έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, καλό θα ήταν τα μέλη της να εξετάσουν όλες τις παραμέτρους και τα στοιχεία των υποψήφιων επενδυτών, πριν δώσουν το τελικό «οκέι». Έτσι ώστε να αποφύγουν τον κίνδυνο να γίνουν άλλο ένα κεφάλαιο του περιβόητου πρωθυπουργικού success story, που φαίνεται ότι στήνεται με την αναδιανομή της πίτας σε νέα και παλιά επιχειρηματικά τζάκια. Όσο για το όποιο ασυμβίβαστο να είναι κάποιος ιδιοκτήτης ΠΑΕ και μέτοχος του ΟΠΑΠ ταυτόχρονα, με την ευκαιρία ας το εξετάσει κι αυτό η Επιτροπή...»

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ  ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

1) Έχουν δοθεί, πράγματι, τα δάνεια που αναφέρει το παραπάνω ρεπορτάζ, ότι δόθηκαν  από την Εθνική Τράπεζα και από την Τράπεζα Πειραιώς  στον επιχειρηματικό όμιλο Emma Delta, που εξαγόρασε τον ΟΠΑΠ; Εάν δόθηκαν, με ποιες εγγυήσεις και ποια κριτήρια δόθηκαν τόσο μεγάλα δάνεια από τις δυο αυτές χρεοκοπημένες συστημικές τράπεζες,  που ανακεφαλαιοποιήθηκαν λίγες μόνο βδομάδες πριν με αιματηρά δάνεια του Ελληνικού λαού, προς μια εταιρία που τα χρησιμοποίησε για την εξαγορά του πιο κερδοφόρου οργανισμού, του «φιλέτου» των αποκρατικοποιήσεων; Είναι ποτέ δυνατό να δίνονται τέτοια σκανδαλώδη δάνεια σε αμφιλεγόμενους επιχειρηματίες, τη στιγμή που οι ίδιες τράπεζες έχουν κλείσει τη στρόφιγγα της χρηματοδότησης επιχειρήσεων και  η υγιής επιχειρηματικότητα στενάζει από την έλλειψη ρευστότητας;

 

2) Έχει ζητηθεί, όπως απαιτείται από την κείμενη νομοθεσία, και έχει δοθεί η έγκριση της Τράπεζας Ελλάδος για τη χορήγηση των εν λόγω δανείων; Να κατατεθεί κάθε σχετικό έγγραφο για τη χορήγηση των δανείων αυτών.

 

3) Είναι ποτέ δυνατό οι διορισθέντες στις τράπεζες μετά την ανακεφαλοποίηση επίτροποι να μην έλαβαν γνώση της χορήγησης τόσων μεγάλων δανείων; Πως εξηγείται η μη αντίδρασή τους και με ποια κριτήρια έγινε ο διορισμός τους; Μετά από αυτό, μπορεί να παραμείνουν στις παχυλά αμειβόμενες θέσεις τους; Να κατατεθούν οι αποφάσεις διορισμού τους.

 

4)Αληθεύει όλο το παρασκήνιο, που αναφέρει το ρεπορτάζ  ότι προηγήθηκε της χορήγησης των παραπάνω δανείων;  Έχει γίνει ο παραπάνω αναφερόμενος διάλογος μεταξύ του κ. Μελισσανίδη και του κ. Στουρνάρα κατά την υπογραφή της σύμβασης για τον ΟΠΑΠ; Ιδιαιτέρως, αληθεύει ότι υπήρξε Πρωθυπουργική παρέμβαση, κατά τη συνάντηση που έγινε στις 15 Ιουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου με τις διοικήσεις των τεσσάρων «συστημικών» τραπεζών- Εθνική, Eurobank, Alpha και Πειραιώς- παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, για να καμφθούν οι αρχικές αντιρρήσεις των τραπεζιτών; Είναι ποτέ δυνατό να γίνεται  τέτοια απροκάλυπτη παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού υπέρ ενός επιχειρηματία, που είναι σε όλους γνωστό, ότι συνδέεται μαζί του με στενές φιλικές σχέσεις; Δικαιολογεί αυτή την παρέμβαση ο φόβος να τιναχθεί στον αέρα, μετά την παταγώδη αποτυχία της ΔΕΠΑ, όλο το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, πάνω στο οποίο βασίζεται εν πολλοίς το success story του Πρωθυπουργού; Μετά από αυτή την Πρωθυπουργική παρέμβαση, δεν λαμβάνει άλλες διαστάσεις το «ατύχημα» που  προέκυψε μετά στον  πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιο Σταυρίδη, στενό επίσης φίλο του Πρωθυπουργού, με το αεροπλάνο του κ. Μελισσανίδη;

5) Αληθεύει, ότι για τις κινήσεις του Πρωθυπουργού ήταν απόλυτα ενήμερος και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος; Εάν όχι, τότε πως εξηγείται η σιωπή του; Είναι ποτέ δυνατό να δεχθούμε, ότι δεν ενημερώθηκε ή διέλαθε της προσοχής του ένα τόσο σοβαρό θέμα;

 

6) Με δεδομένα τα παραπάνω για τα χρέη προς το δημόσιο της εταιρείας Geonama, που είναι βασικός μέτοχος της κοινοπραξίας Emma Delta ,  αλλά και των άλλων εταιριών του κ. Μελισσανίδη, καθώς και για τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σ’ αυτές, πως δόθηκε φορολογική ενημερότητα στη Geonama και προσωπικά στον κ. Μελισσανίδη, χωρίς τις οποίες δεν είχαν δυνατότητα συμμετοχής στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για τον ΟΠΑΠ;

 

7) Έκανε χρήση ο κ. Μελισσανίδης  των ευεργετικών γι αυτόν και τις εταιρίες του διατάξεων του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, που ψήφισε η κυβέρνηση στα τέλη Ιουλίου, λίγο πριν πέσουν οι υπογραφές για τον ΟΠΑΠ; Αν ναι, δεν είναι σκανδαλώδης η ψήφιση από τη Βουλή τέτοιων «φωτογραφικών» διατάξεων, των οποίων έκανε χρήση ο κ. Μελισσανίδης, ζητώντας δικαστικό συμβιβασμό, για να λάβει την πολυπόθητη γι' αυτόν φορολογική ενημερότητα και να συμμετάσχει έτσι στο διαγωνισμό για την εξαγορά του ΟΠΑΠ;   Μήπως τελικά οι συγκεκριμένες διατάξεις είναι μια ακόμα πρωθυπουργική παρέμβαση-δώρο του Α. Σαμαρά στον φίλο του Δ. Μελισσανίδη, ώστε να ανοίξουν διάπλατα οι πόρτες για την εξαγορά του ΟΠΑΠ;

Να κατατεθούν όλα τα έγγραφα τυχόν συμβιβασμού του κ. Μελισσανίδη ή/και των εταιριών του, όσο αφορά τα χρέη προς το δημόσιο.

 

8) Δεδομένου ότι , για να ολοκληρωθεί η πώληση του ΟΠΑΠ, εκκρεμεί και η έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού,  θα ληφθούν υπόψη από τα  μέλη της όλα τα παραπάνω και θα ελεγχθούν  όλες οι παράμετροι και τα στοιχεία των υποψήφιων επενδυτών, πριν δώσουν το τελικό «οκέι» ή θα το αποφύγουν, προκειμένου να μην τεθεί υπό αμφισβήτηση το περιβόητο πρωθυπουργικό  success story, που φαίνεται ότι στήνεται με την αναδιανομή της πίτας σε νέα και παλιά επιχειρηματικά τζάκια;

9) Όσο αφορά τον κ. Μελισσανίδη, υπάρχει ή όχι ασυμβίβαστο να είναι κάποιος ιδιοκτήτης ΠΑΕ και μέτοχος του ΟΠΑΠ ταυτόχρονα;  Θα το εξετάσει  αυτό η Επιτροπή Ανταγωνισμού, δεδομένου ότι ήδη έχουν φανεί τα πρώτα σημάδια προνομιακής μεταχείρισης  από τον ΟΠΑΠ της ΠΑΕ, στην οποία είναι ιδιοκτήτης ο κ. Μελισσανίδης,  σε σχέση με άλλες ΠΑΕ ή ερασιτεχνικά σωματεία  ;

10) Πως εξηγείται, μετά απ’ όλα τα παραπάνω, η απόλυτη σιωπή όλων των συστημικών και άκρως μνημονιακών ΜΜΕ; Είναι ποτέ δυνατό να δεχθούμε, ότι διέλαθε της προσοχής και της γνώσης τους μια τέτοια σκανδαλώδης δανειοδότηση; Μήπως, τα συνεχιζόμενα δάνεια προς τις χρεοκοπημένες επιχειρήσεις τους και οι υποσχέσεις για τη συνέχιση προς αυτές των σκανδαλωδών χορηγήσεων  του ΟΠΑΠ και μετά την έλευση του νέου αφεντικού του εξηγούν αυτή την ομερτά;

Να κατατεθούν οι αποφάσεις ή συμβάσεις χορηγίας του ΟΠΑΠ προς επιχειρήσεις ΜΜΕ, μετά την υπογραφή της σύμβασης για τον ΟΠΑΠ μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Emma Delta

 

11) Θα ζητηθεί, σε κάθε περίπτωση,  η έρευνα από τη Δικαιοσύνη, την Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς και τους Οικονομικούς Εισαγγελείς όλων όσων περιλαμβάνονται στο παραπάνω ρεπορτάζ του περιοδικού Unfollow 21;  

Ο ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Βουλευτής Αχαΐας

ΓΓ Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος