Loading...
 Start Page

αρθ πρωτ 2735  15-10-13                                            

Ερώτηση του ΝΙΚΟΥ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Ανεξάρτητου Βουλευτή και Γ.Γ. του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κόμματος Ελλάδος

 

ΠΡΟΣ ΤΟN ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

 

Αυτό όμως που συμβαίνει τελευταία με τη φορολόγηση των ακινήτων, πριν καταλήξουμε στους πλειστηριασμούς, ξεπερνάει κάθε λογική.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων τιμωρούνται πλέον, με σαδιστικό τρόπο, επειδή είχαν την… έμπνευση να αποκτήσουν ένα σπίτι, να επενδύσουν σε δύο-τρία διαμερίσματα, γιατί έτσι κάποτε τους παρότρυνε το κράτος ή είχαν την… ατυχία να κληρονομήσουν. Τώρα όμως η ακίνητη περιουσία βομβαρδίζεται ανηλεώς με φόρους. Σε λίγο, όταν θα …ενοποιήσουν τον φόρο ακίνητων και θα επιβάλουν «χαράτσι» σε χωράφια και ακατοίκητα σπίτια, θα είναι πλέον αβάσταχτο να έχεις δικό σου σπίτι και στην καλύτερη περίπτωση θα κληθείς να το πληρώσεις δύο φορές. Μία φορά όταν το απέκτησες και τη δεύτερη στο… κράτος!

Πολλά νοικοκυριά, που απέκτησαν το σπίτι με δάνεια, ζορίζονται τα τελευταία χρόνια όχι κατ’ ανάγκην από δική τους ευθύνη. Άνθρωποι που δεν είχαν συνηθίσει να είναι ασυνεπείς, η ανάγκη τους οδήγησε να γίνουν. Αυτούς, λοιπόν, τους ανθρώπους ετοιμάζονται τώρα να τους εκτελέσουν. Αντί να τους βοηθήσουν να σταθούν στα πόδια τους και να τους δώσουν μία δεύτερη ευκαιρία τους αρπάζουν την περιουσία τους. Δεν είναι μόνον οι τράπεζες. Δεν είναι μόνον η πρώτη κατοικία. Εκατοντάδες οι πλειστηριασμοί ακινήτων τους τελευταίους μήνες με δικαστικές αποφάσεις για χρέη ακόμη… και εκατόν πενήντα ευρώ!

Επειδή η κυβέρνηση αφήνει στο έλεος από καιρό τους δανειολήπτες, αφού νιώθουν απροστάτευτοι.

Επειδή η οργανωμένη πολιτεία είναι απούσα και μάλιστα σκέφτεται τώρα …να άρει και την απαγόρευση των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία.

Επειδή οι τράπεζες, τις οποίες ο ελληνικός λαός έσωσε, φορτώνοντας με 50 δις τους επερχόμενους και τους αγέννητους, είναι έτοιμες να πάρουν τα σπίτια των ανήμπορων να πληρώσουν τα δάνεια τους για να τα πωλήσει στα «κοράκια» των αγορών σε εξευτελιστικές τιμές.

Επειδή είναι υπαρκτός ο κίνδυνος μεγάλο μέρος της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων να εκποιηθεί, έναντι πινακίου φακής και χιλιάδες συμπολίτες μας, πέραν των άλλων δυσκολιών, να μην έχουν «που την κεφαλήν κλίναι».

Επειδή η περιουσία των Ελλήνων είναι έτοιμη να περάσει σε… ξένα χέρια!

Επειδή η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο γιατί δεν θέλει να δώσει λύση στο πρόβλημα διαχείρισης των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας.

Επειδή όπως η Πολιτεία προστάτευσε τις τράπεζες, τις οποίες ενίσχυσε οικονομικά με δις ευρώ, ας προστατεύσει και τους οικονομικά αδύναμους ή ευρισκόμενους σε αδυναμία, συνέπεια της κρίσης, να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Καλούνται να απαντήσουν οι κ. κ. υπουργοί

-          γιατί δεν ψηφίζουν νόμο να μπορούν οι δανειολήπτες να αγοράσουν το δάνειο τους όσο θα το αγόραζαν τα ξένα funds:

  • Είναι δυνατόν οποιαδήποτε γενικευμένη και οριζόντια απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα να γίνει αποδεκτή;
  • Η εικόνα του δικαστικού επιμελητή που ξεσπιτώνει με μία δικαστική απόφαση μία ελληνική οικογένεια που δεν έχει που αλλού να καταλύσει, επειδή λόγω της κρίσης δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις δόσεις του στεγαστικού δανείου που έλαβε  σε παλαιότερες και ομαλότερες εποχές για να αποκτήσει, υπάρχει περίπτωση να περάσει στο «ντούκου» από την σημερινή ελληνική κοινωνία;
  • Ποια επιτέλους είναι η πολιτική σας για τα κόκκινα δάνεια, στεγαστικά, καταναλωτικά και κάρτες;
  • Πότε θα απαιτήσετε από τις τράπεζες να μειώσουν τα επιτόκια και να «κουρέψουν» τα δάνεια;
  • Πότε επιτέλους θα σταματήσετε να δίνετε συνεχώς στις τράπεζες ότι σας ζητούν και να μην δίνετε τίποτα στους Έλληνες πολίτες;

Ο ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος