Loading...
 Start Page

Ερώτηση του ΝΙΚΟΥ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Ανεξάρτητου Βουλευτή και Γ.Γ. του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κόμματος Ελλάδος

ΠΡΟΣ  ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ   αρθ πρωτ  3229   29-10-13

Όπως είναι φυσικό η Τουρκία έχει πολλούς λόγους να πανηγυρίζει, γιατί ενώ η Κυπριακή δημοκρατία που σήμερα κυβερνάται ,από τον ένθερμο υποστηριχτή του σχεδίου Ανάν, είναι αναγνωρισμένη διεθνώς και το ψευδοκράτος φθείρονταν στην ανυπαρξία του, τώρα έρχονται οι Σαμαράς Βενιζέλος, Αναστασιάδης, να προχωρήσουν στην εγκληματική αυτή υποχώρηση και έτσι το κυπριακό από διεθνές ζήτημα εισβολής και κατοχής εκ μέρους της Τουρκίας, όπως ήταν όλα αυτά τα χρόνια τώρα γίνεται διμερές διπλωματικό παιχνίδι αυτών που οδήγησαν την Ελλάδα και τη Κύπρο στην οικονομική καταστροφή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Η εφημερίδα Newsbomb παρουσίασε το μοναδικό απόρρητο έγγραφο από τον Λευκό Οίκο, με χρονολογία 25 Απριλίου 1975, από το οποίο ακόμα και ο κάθε κακόπιστος μπορεί να καταλάβει ότι η χώρα μας κρύβει κάτω από το έδαφος και την θάλασσα της τεράστιο ορυκτό πλούτο

Στις 25/4/1975 συναντήθηκαν στο Λευκό Οίκο ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Τζέραλντ Φορντ, ο υπουργός εξωτερικών Χένρυ Κίσσινγκερ και ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Μπρέντ Σκόουφορντ, με εκπροσώπους της γνωστής ελληνοαμερικανικής οργανώσεως ΑΧΕΠΑ.

Οι διάλογοι που ακολουθούν είναι συγκλονιστικοί, στο βαθμό που ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο υπουργός εξωτερικών παροτρύνουν τους Έλληνες «να τα βρουν» με τους Τούρκους και να συνεκμεταλλευθούν τα πετρέλαια του Αιγαίου.
Πρόεδρος Φόρντ: «Στα άλλα θέματα, το Αιγαίο, τα δικαιώματα στα πετρέλαια, αυτό μπορελι να λυθεί αρκεί να φέρουμε τους ανθρώπους κοντά…»
Κίσσινγκερ: «…με τα άλλα θέματα, Αιγαίο και πετρέλαια, νομίζω ότι μπορούν να αρχίσουν διαπραγματεύσεις»
Οι αμερικανοί λοιπόν, ήδη από το 1975 και προφανώς πολύ νωρίτερα, γνώριζαν την ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο και ήθελαν να τα μοιραστούμε με τους Τούρκους.
 Στην συνάντηση ήταν παρών και ο Μπρέντ Σκόουκροφτ, σύμβουλος ασφάλειας των προέδρων Φορντ και Μπους αλλά και πρόεδρος του Scowcroft Group , μεγάλης εταιρείας σύμβουλων επιχειρήσεων, αλλά το πιο σημαντικό…
 Υπήρξε για πολλά χρόνια πρόεδρος του Αμερικανοτουρκικού Συμβουλίου!!! Αν δεν είναι αυτό κλασσική περίπτωση σύγκρουσης συμφερόντων και στημένου παιχνιδιού τότε τι άλλο να πούμε.

Εδώ λοιπόν έρχεται το νέο επεισόδιο των αποτελεσμάτων αυτών των κρυφών συνομιλιών με την Άγκυρα να ξεδιπλωθεί μπροστά στα μάτια μας αφού εντός δέκα ημερών, σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Zaman, (22/10), ο εκπρόσωπος του ψευδοκράτους της βόρειας Κύπρου, Osman Ertuğ, για πρώτη φορά θα έρθει στην Αθήνα για επίσημες συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση, γεγονός που σημαίνει την ντεφάκτο αναγνώριση από ελληνικής πλευράς του ψευδοκράτους της Κύπρου, σαράντα εννιά χρόνια μετά από την τουρκική εισβολή και κατοχή του βόρειου τμήματος του νησιού...
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, οι δυο κυβερνήσεις, Ελλάδας και Τουρκίας, έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν συντονισμένα στο Κυπριακό και σαν προϋπόθεση, την οποία και δέχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών κ Βενιζέλος, ήταν η αναγνώριση του ψευδοκράτους.
 Έτσι ο Osman Ertuğ εντός δέκα ημερών θα έρθει στην Αθήνα ενώ την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος της Κυπριακής κυβέρνησης του κ Αναστασιάδη, Ανδρέας Μαυρογιάννης, θα φτάνει στην Άγκυρα για συνομιλίες.

Το γεγονός αυτό, δηλαδή η για πρώτη φορά υποχώρηση όλων των ελληνικών θέσεων στο κυπριακό και η αναγνώριση εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης του ψευδοκράτους, είναι αν μη τι άλλο μια καθαρή προδοσία στο μεγάλο αυτό ζήτημα.
 Η προετοιμασία για το φοβερό αυτό ολίσθημα από μέρους της μνημονιακής ελληνικής κυβέρνησης, είχε γίνει κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχαν στην Νέα Υόρκη στις 24 Σεπτεμβρίου, οι Βενιζέλος και Νταβούτογλου.
Στο βαρύ αυτό ολίσθημά, που συνιστά εθελούσια εγκατάλειψη των ύστατων γραμμών άμυνας απέναντι στην τουρκική στρατιωτική εισβολή και κατοχή και στα σχέδια των Η.Π.Α. για το νησί, η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει δια στόματος Ευάγγελου Βενιζέλου, ότι έχει τη συναίνεση και την παρότρυνση του προέδρου της Κύπρου, Ν.Αναστασιάδη, του ανθρώπου ο οποίος διέγραψε εν μια νυκτί την Κυπριακή Οικονομία υπογράφοντας το γνωστό Μνημόνιο με τους Γερμανούς την Άνοιξη. 

Και την ίδια στιγμή το γεγονός ότι το υπουργείο Εξωτερικών και ο Ευ. Βενιζέλος έχουν «καταπιεί» τη NAVTEX, διευκολύνουν την Τουρκία στην προώθηση των επεκτατικών σχεδίων τους σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και το βασικότερο, δημιουργούν προηγούμενο.
Πρόκειται λοιπόν για ένα μείζον θέμα στο οποίο πρέπει να επιληφθεί άμεσα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.
Εκτός και αν και ο ίδιος ο Α. Σαμαράς έχει την ίδια θέση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του, Ευάγγελο Βενιζέλο!
Ενδεικτικό της σοβαρότητας της άνευ προηγουμένου πρόκλησης
να περικλείονται τρία ελληνικά νησιά σε δεσμευμένη περιοχή από την Άγκυρα για έρευνες υδρογονανθράκων και τα όρια της περιοχής να φτάνουν στις ακτές της Καλύμνου και του Αγαθονησίου είναι πώς στο Πεντάγωνο σήμανε συναγερμός αμέσως μετά την έκδοση της NAVTEX.
Τα Επιτελεία ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ ανέλυσαν την περιοχή που δέσμευσαν οι Τούρκοι για να στείλουν τον ωκεανογραφικό-ερευνητικό σκάφος «TCG CUBUKLU» να κάνει έρευνες ακόμη και σε… έδαφος της Καλύμνου και με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλου προώθησαν τα στοιχεία στο υπουργείο Εξωτερικών.
Πότε έγινε αυτό;
 Το βράδυ του Σαββάτου της 19/10. Από τότε μέχρι και τώρα το υπουργείο Εξωτερικών του κ. Βενιζέλου, δεν προχώρησε ούτε καν σε μία δήλωση καταδίκης της τουρκικής πρόκλησης.
Πόσο μάλλον σε διάβημα διαμαρτυρίας, απόρριψη της NAVTEX και ενημέρωση των διεθνών οργανισμών για την αμφισβήτηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος όχι ενός αλλά πέντε ελληνικών νησιών
, αφήνοντας ζωτικό χώρο για την πιστή στην εξωτερική πολιτική της στο Αιγαίο Τουρκία, που χωρίζεται σε δύο επίπεδα.
 Στο πρώτο επίπεδο επιχειρείται η διατήρηση της θεωρίας των γκρίζων ζωνών, που ξεκινά από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 και τον Τουργκούτ Οζάλ.
Η προσπάθεια αυτή υλοποιείται μέσα από ενέργειες «ήπιας προσέγγισης» [soft approach policies] (αρθρογραφία στον τουρκικό αλλά και στον διεθνή τύπο, επιλεγμένες διπλωματικές ενέργειες below the line προς τρίτους, διενέργεια συνεδρίων κ.ά.).
Επίσης και με μεθόδους σκληρής προσέγγισης [hard approach policies], κυρίως με παραβιάσεις και παραβάσεις του ελληνικού FIR.

Στο δεύτερο επίπεδο η Τουρκία θέτει σε εφαρμογή πλαίσιο ψυχολογικών επιχειρήσεων εναντίον της ελληνικής κοινής γνώμης, με στόχο και σκοπό να καμφθεί το συλλογικό ηθικό, από τη μια, αλλά και να εθιστεί ο Έλληνας πολίτης σε μια επίδειξη ισχύος της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας, από την άλλη.
Η χρονική δε στιγμή που επιλέγεται η εφαρμογή των ψυχολογικών επιχειρήσεων δεν είναι τυχαία, αφού εξαιτίας της παρατεταμένης ύφεσης που προκαλεί η λιτότητα η κοινωνική ισορροπία στο εσωτερικό του κράτους είναι υπό συνεχόμενη πίεση.
Το τουρκικό ναυτικό λοιπόν επιλέγει την πολιτική του Show off the Flag [Επίδειξη της Σημαίας] χρησιμοποιώντας τη διεθνοδικαϊκή πρόνοια της αβλαβούς διέλευσης, φτάνοντας με τον τρόπο αυτόν ακόμα και ως τα ανοιχτά του Σουνίου.
 Έτσι και τις προάλλες η τουρκική κορβέτα «Heybeliada» έφτασε ως και την Τζια…

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αξιότιμος κος Πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών:

  • Πόσο ακόμα θα αμφιβάλει η Ελληνική συγκυβέρνηση ότι κάτω από τα νερά μας παίζεται χοντρό παιχνίδι δισεκατομμυρίων;
  • Τώρα που γνωρίζετε τις παραμέτρους θα περάσετε σε σχηματισμό συμμαχιών με δυνάμεις που ενδιαφέρονται πραγματικά για την αναβάθμιση μας και όχι για την ολοκληρωτική μας παράδοση και εξαθλίωση έτσι ώστε να πάρουν αυτά που έχετε υπογράψει τελικά;
  • Πότε επιτέλους θα αναλάβει το θεσμικό της ρόλο η Κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση να σταματήσουν τους οξύτατους λεκτικούς διαξιφισμούς και να επιδείξουν ουσιαστική διάθεση συνεννόησης και συνεργασίας, ώστε να αντιμετωπιστούν τα πλείστα προβλήματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία,
    με την εκδήλωση πρωτοβουλίας από την πλευρά του πρωθυπουργού, ώστε να γίνει συνάντηση των πολιτικών αρχηγών του κυβερνητικού συνασπισμού και της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας;
  • Γιατί οι Ελληνικές κυβερνήσεις, διαχρονικά, ενώ γνώριζαν την ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου δεν έκαναν τίποτα για να τα αντλήσουν; Ποιοι τους εμπόδιζαν;
  • Γιατί το 1996 απαγορεύτηκε δια νόμου η έρευνα υδρογονανθράκων;
  • Γιατί δεν εκμεταλλευόμαστε τον ορυκτό πλούτο σε θάλασσα και στεριά και αντίθετα τον υποθηκεύσαμε με τα μνημόνια;
  • Γιατί πρέπει να κρυώνουν οι περισσότεροι Έλληνες με το πανάκριβο πετρέλαιο που εισάγουμε και να μην γίνουμε αυτάρκης χώρα σε ενέργεια; 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος