Loading...
 Start Page

ΑΡ. ΠΡΩΤ. 5859/15-1-2013

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

 ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Η πρόσφατη –Εθνικής σημασίας- επιτυχία της Ασφάλειας Πατρών, πέρα και πάνω  από κάθε άλλο στοιχείο της (την αξία των κλαπέντων αρχαιολογικών θησαυρών του Μουσείου της Ολυμπίας,  τον αριθμό των δραστών, τη δυσκολία της εξιχνίασης, κ.λ.π), αναδεικνύει και κάτι που κατά την άποψή μας είναι-πολύ σπουδαίο:

 Την ‘’ιερή τρέλα’’ κάποιων ανθρώπων με την δουλειά τους, μέσω της οποίας συνεχίζουν να προσφέρουν στην κοινωνία και στην πατρίδα, ακόμα και υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες και με κίνδυνο της ίδιας της ζωής τους.

Πιστεύω ότι χρωστάμε ευγνωμοσύνη στους ανθρώπους της Κρατικής  Ασφάλειας Πατρών για τις επιτυχίες τους, τα ονόματα των περισσοτέρων δεν τα ξέρουμε και ίσως να μην μάθουμε ποτέ, αφού αν αποκαλύπτονταν, δεν θα μπορούσαν να κάνουν την δουλειά τους.

 Χρωστάμε ευγνωμοσύνη όμως και σε κάθε αστυνομικό- όπου και αν υπηρετεί- που τιμά το εθνόσημο, ακόμα και όταν θα είχε πολλούς λόγους για ν’ αδιαφορήσει για την αποστολή του.

Και ασφαλώς δεν είναι μόνο οι αστυνομικοί..

ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ηρωϊκές μορφές στην Ελλάδα, αναγνωρίζουμε στα πρόσωπα των γιατρών και των νοσηλευτών του δημόσιου συστήματος Υγείας. Και εκεί, οι συντριπτικά περισσότεροι, με πετσοκομένες αμοιβές και δίχως  «όπλα», δίνουν τιτάνιο αγώνα και –κυριολεκτικά- σώζουν ζωές.

ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ και απαράλλαχτα ισχύουν και για πολλούς. Για τον πυροσβέστη που ρίχνεται στην μάχη  με τις φλόγες, ενώ η μάνικα έχει τρυπήσει, για τον λιμενικό που κυνηγάει λαθρέμπορο, ενώ δεν έχει ούτε κράνος να φορέσει, για τον πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας που βγαίνει νικητής στις εικονικές  μάχες του Αιγαίου, ενώ του έκοψαν τον μισθό το πτητικό επίδομα  και η γυναίκα του απολύθηκε από την δουλειά της..

Δεν είναι καθόλου υπερβολή να πούμε : Ότι χάρη στην «ιερή τρέλα» όλων αυτών των ανθρώπων- και πολλών άλλων-αντέχουμε ακόμα ως χώρα και ως κοινωνία, παρά το τεράστιο πλήγμα που έχουμε δεχτεί.

Επειδή σε όλους χρωστάμε ευγνωμοσύνη.

Επειδή αυτός ο τόπος, που βρίσκεται σε « κατάσταση πολέμου εν καιρώ ειρήνης», δεν σταμάτησε ποτέ να βγάζει ήρωες..

Επειδή, σε αυτή την βαριά πληττόμενη από την κρίση αστυνομία, οι συντριπτικά πολλοί, δεν έχουν υποστείλει τον αγώνα τους έναντι της παρανομίας.

 Ερωτάται ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη:

1. Πως ανταμείψατε όλους όσους συμμετείχαν σ’ αυτή την σπουδαία επιχείρηση;

2. Έχετε σκεφθεί να τους απονείμετε τις υψηλότερες ηθικές και όποιες άλλες διακρίσεις γι’ αυτές τις ανεκτίμητες υπηρεσίες;

(Προαγωγή επ’ ανδραγαθεία,  βραβεία αριστείας, επαίνους , μετάλλια κ.α)

                                                                                                                                                                                                                                                                                      Ο ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος