Loading...
 Start Page

Ερώτηση και ΑΚΕ του ΝΙΚΟΥ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Ανεξάρτητου Βουλευτή και Γ.Γ. του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κόμματος Ελλάδος

4511/548/3-12-13

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών

Η αναλγησία αλλά και η έλλειψη αίσθησης της ζοφερής δυστυχώς πραγματικότητας που διέπει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια συνεχίζει να «καταβάλλει» κρατικούς αξιωματούχους .Πως αλλιώς θα μπορούσε να αξιολογήσει κανείς το γεγονός πως σε μία χώρα όπως η δική μας με 4.000 αυτοκτονίες, υποσιτισμένα παιδιά και χιλιάδες επικείμενες απολύσεις, ο Γιάννης Σγουρός έδωσε εντολή να δαπανηθούν 900.000 ευρώ για την τριήμερη φιλοξενία ευρωπαίων αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Ακρόπολις» στις 25 Νοεμβρίου 2013, στην κεντρική στήλη έγραφε: 

 «Την ίδια ώρα χιλιάδες παιδάκια λιποθυμάνε στα σχολεία

1.000.0000€ δίνει ο Σγουρός από το ταμείο της περιφέρειας για να “χλαπακιάσουν” 800 ΔΗΜΑΡΧΟΙ από όλη την Ευρώπη

Το Μάρτιο, ο χουβαρντάς περιφερειάρχης Αττικής αποφάσισε να φιλοξενήσει 800 συναδέλφους του από όλη τν Ευρώπη στην Ελλάδα προκειμένου να αμπελοφιλοσοφήσουν γενικώς και αορίστως. Θα φάνε θα πιούνε και θα κοιμηθούνε, αφού ο οροφοδιαμερισματάρχης Γλυφαδιώτης  έχει φροντίσει να εγκριθεί κονδύλι 1.000.000 ευρώ! Δύο μήνες μετά θα γίνουν οι εκλογές. Είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία ο Σγουρός να «πουλήσει μούρη», φυσικά με δικά μας λεφτά και να κάνει δημόσιες σχέσεις με όλους τους ομολόγους του. Η κοινωνία είναι στα κάγκελα και πλέον αυτά τα φαινόμενα όχι μόνο δεν τα ανέχεται αλλά τα τιμωρεί.» 

 Σύμφωνα με στοιχεία που δεν έχουν διαψευστεί  από το υπουργείο παιδείας, 40 παιδιά ημερησίως  αντιμετωπίζουν προβλήματα υποσιτισμού και λιποθυμούν στα σχολειά του νομού Αττικής, δηλαδή στην ίδια περιοχή που θα διατεθεί το ιλιγγιώδες ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ για μία άνευ ουσίας “γκλαμουράτη” συνεστίαση. Είναι αυτονόητο ότι το γεγονός αυτό όχι μόνο προκαλεί το δημόσιο αίσθημα αλλά αναζητεί επειγόντως απαντήσεις αφού προσβάλλει τη νοημοσύνη των δοκιμαζόμενων και χειμαζόμενων Ελλήνων. Για τους ανωτέρω λόγους καλείστε να απαντήσετε:

-          Εάν μέρος ή το σύνολο της δαπάνης θα καλυφτεί εξ’ ολοκλήρου από το ταμείο της περιφέρειας Αττικής ή θα χρησιμοποιηθεί και κωδικός του υπουργείου.

-          Εάν αυτή η συνάντηση έχει ξανά πραγματοποιηθεί στη χώρα μας και πότε, ή σε άλλη χώρα. Σε ποιά, πότε και ποιοί ήταν οι συμμετέχοντες από την Ελλάδα.

-          Ποιο το νόημα και η σκοπιμότητα της συγκεκριμένης διοργάνωσης και ποιο το όφελος για τη χώρα μας ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο;

-           Να κατατεθεί  η σχετική απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής και η ονομαστική κατάσταση των διαφωνούντων και συμφωνούντων περιφερειακών συμβούλων.

-          Να κατατεθούν οι προσφορές και τα σχετικά συμφωνητικά που έχουν υπογραφεί με τους ανάδοχους των υπηρεσιών φιλοξενίας (ξενοδοχεία – catering – εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων) και κάθε άλλη προσφορά και συμφωνητικό δαπάνης που θα γίνει για το σκοπό αυτό.

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος