Loading...
 Start Page

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΑΡ.ΠΡΩΤ.:4329/27-11-13

Τραγικές εξελίξεις προοιωνίζονται στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το ΕΜΠ, καθώς τα δύο ιδρύματα παραμένουν κλειστά για ενδέκατη συνεχή εβδομάδα λόγω της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων, με κίνδυνο να χαθεί το εξάμηνο για τους 55.000 ενεργούς φοιτητές τους.

Η Σύνοδος Πρυτάνεων των ΑΕΙ, όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει, είναι έτοιμη να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων που έχει προκαλέσει στα ελληνικά πανεπιστήμια το μέτρο της διαθεσιμότητας. Για τον λόγο αυτόν, ζητάει άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας, με σκοπό την έναρξη διαλόγου προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί» αναφέρεται στην ανακοίνωση του προεδρείου της συνόδου των πρυτάνεων.

Από την άλλη, η Σύγκλητος του Παν. Αθηνών ζητεί την παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου «ώστε να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στο Πανεπιστήμιο και το οδηγεί σε αντικειμενική αδυναμία εκτέλεσης όλων των λειτουργιών του» όπως λέει η ομόφωνη ανακοίνωσή της. Νωρίτερα, συνεργάτες του κ. Αρβανιτόπουλου ανέφεραν στην «Κ» ότι ο υπουργός ήταν έτοιμος να εισηγηθεί την επιστράτευση των διοικητικών, όμως «θεωρούμε ότι θεσμικά είναι προβληματική η εφαρμογή της».

Εν τω μεταξύ η απεργιακή επιτροπή των εργαζομένων στο ΕΚΠΑ κάλεσε σε συστράτευση φοιτητές και εργαζομένους άλλων κλάδων στις πύλες του ιδρύματος προκειμένου να απωθήσουν τυχόν παρέμβαση των ΜΑΤ. «Ακόμη κι αν ανοίξει το ίδρυμα, φοιτητικές παρατάξεις θα προχωρήσουν σε κατάληψή του. Το αδιέξοδο είναι ορατό διά γυμνού οφθαλμού. Πρέπει όλες οι πλευρές να επανεξετάσουν τα δεδομένα της διαθεσιμότητας».

Κάτω από αυτό το μανδύα αβεβαιότητας και πιθανής έκρηξης στα Πανεπιστήμια της χώρας υπάρχουν και οι φοιτητές που βλέπουν να τελειώνει το εξάμηνο σε δυο μήνες και συρρέουν κατά εκατοντάδες στα γραφεία της Νεολαίας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος για να πιέσουν για το ζήτημα των μεταγραφών καθώς οδηγούνται στην απόγνωση τόσο οι ίδιοι όσο και οι γονείς τους.

Επειδη Πρυτάνεις ιστορικών πανεπιστήμιων κρατάνε κλειστά τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, αποστασιοποιημένοι από τις ευθύνες τους, εν αντιθέσει με άλλους Πρυτάνεις έξι πανεπιστημίων που ξεπέρασαν το σκόπελο της διαθεσιμότητας και κατάφεραν να διασώσουν το φοιτητικό εξάμηνο.

Επειδη  βάζουν σε ομηρία χιλιάδες ενεργούς αλλά και μη εγγεγραμμένους ακόμα φοιτητές και τις οικογένειες τους που μοχθούν εν μέσω μνημονίου να σπουδάσουν αξιοπρεπώς τα παιδιά τους.

Ερωτάστε:

  • Έχετε μεριμνήσει για τους φοιτητές που πρέπει να πάρουν μεταγραφή κοντά στον τόπο διαμονής τους  για να συνεχίσουν τις σπουδές τους είτε γιατί έχουν κάνει διακοπή σπουδών είτε δεν γράφτηκαν εξαρχής για οικονομικούς λόγους.;

Ο ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος