Loading...
 Start Page
Ο ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ «Ο ΑΚΤΩΡΑΣ πήρε το κρατικό ορυχείο της Βεύης με 979 εκ. λιγότερα από την πλειοδότρια εταιρεία ΤΕΡΝΑ»

‘’Σήμερα οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες καταθέσαμε στη Βουλή το σκάνδαλο της Βεύης με την απευθείας ανάθεση ενός εκ των μεγαλύτερων λιγνιτωρυχείων της χώρας’’.

Πρόκειται για μία νέα χορηγία της εθνοσωτηρίου συγκυβέρνησης προς τον ΑΚΤΩΡΑ των γνωστών εργολάβων Μπόμπολα Κούτρα και Σία καθώς και προς όλη την κοινοπραξία του Περιστέρη κ.λ.π.

Έχει πολύ σοβαρές πολιτικές διαστάσεις το συγκεκριμένο ζήτημα γιατί πρόκειται για το δημόσιο λιγνιτωρυχείο της Βεύης, που έχει αξία 3 δισεκατομμυρίων ευρώ και άνω!!!

Ο Γ.Γ. του ΧΡΙΚΕ, κ Νίκος Νικολόπουλος μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες αμέσως μετά την κατάθεση της ερώτησης στη Βουλή και συνέχισε:

‘’Έχει ξεσηκωθεί ο τόπος, βοά το σύμπαν , εφημερίδες γράφουν, παραδόξως όμως, μόνον οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος δεν οσφράνθηκαν την μπόχα και την οσμή του σκανδάλου, από την προκλητική απευθείας ανάθεση στον ΑΚΤΩΡΑ, του κ. Μπόμπολα και του κ. Κούτρα, καθώς και από τις πιθανολογούμενες μοιρασιές του έργου, που έχουν να κάνουν με τον συνοδό του Πρωθυπουργού στα ταξίδια του εξωτερικού, τον κ. Περιστέρη της ΤΕΡΝΑ.

Είναι φοβερό, συμπλήρωσε ο Ανεξάρτητος Βουλευτής κ. Νίκος Νικολόπουλος, ο πρώτος έφυγε για να έρθει ο τρίτος και να πάρει τη δουλειά, πληρώνοντας εκατομμύρια ευρώ λιγότερα ως μίσθωμα στο ρημαγμένο κράτος.

Και έτσι αυτοί να κερδίσουν όσα χάνει το Δημόσιο ταμείο δηλαδή αυτοί που συγκρότησαν την κοινοπρακτική Τρόικα να ζήσουν καλά και εμείς χειρότερα!!!

ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΘΕΛΗΜΑΤΑΡΗΔΕΣ

Χρειάστηκαν ταχυδακτυλουργικοί τρόποι αλλά και οι πρόθυμοι υπουργοί θεληματάρηδες, ώστε η μονάδα να καταλήξει στην ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ.

Με το συγκεκριμένο σκάνδαλο εμείς οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες πιστεύουμε πως πρέπει να ασχοληθούν και οι εισαγγελείς, γιατί στον συγκεκριμένο διαγωνισμό υπήρχαν άλλες τρεις εταιρείες, με υψηλότερη βαθμολογία, όπου περιέργως η Επιτροπή «μηδένισε» τους 3 πρώτους, που είχαν δώσει το μεγαλύτερο μίσθωμα στο κράτος.

Τυχαίο; Εσείς τι λέτε;

Κάποιοι το έφεραν από δω το έφεραν από εκεί, υπέδειξαν στον Σαμαρά να πατήσει στο άρθρο το 144 του Μεταλλευτικού Κώδικα, που μόνον σε εξαιρετικές περιπτώσεις επιτρέπει την απευθείας ανάθεση, και επιζήμια του Κράτους που δεν έκαναν πλειοδοτικό διαγωνισμό, στο όνομα του δημόσιου συμφέροντος βεβαίως, βεβαίως

Ξεπέταξαν κάθε ενοχλητικό και επικίνδυνο που θα ΄θελε, δίνοντας περισσότερες εκατονταδες χιλιάδες ευρώ να χτυπήσει τη δουλειά των κρατικών ορυχείων!!

Θέλετε να μάθετε τους λόγους του δημόσιου συμφέροντος που επικαλέστηκε ο κ. Υφυπουργός έμπιστος φίλος του κ. Σαμαρά τώρα πια πιστεύω και του κ. Περιστέρη του κ. Μπόμπολα και των άλλων του Μνημειακού πρυτανείου;

Ακούστε λοιπόν: «προκειμένου να επισπευσθεί η διενέργεια έρευνας και εκμετάλλευσης του χώρου του λιγνιτωρυχείου”

Μετά από 3,5 χρόνια η πολιτική ηγεσία αποφάσισε να αναβιώσει την όλως εξαιρετική διαδικασία, της απευθείας ανάθεσης του δημόσιου λιγνιτωρυχείου της Βεύης.

Μετά λοιπόν από 3 ½ χρόνια η παρεούλα του Πρωθυπουργού κατάλαβε πως έπρεπε να παραχωρήσει την εκμετάλλευση της δημόσιας περιουσίας άνω των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ στους λεγόμενους ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!!!

Ναι, ένα τεράστιο ορυχείο αξίας 3 δις ευρώ να το προσφέρει με απευθείας ανάθεση και χωρίς δημόσιες και διαφανείς διαγωνιστικές διαδικασίες… Το μεγαλύτερο κρατικό ορυχείο στα καθαρά χέρια της διαπλοκής!!!

Προηγουμένως με απόφαση του υφυπουργού κ. Ας. Παπαγεωργίου, καθορίστηκαν τα κριτήρια επιλογής των 5 επικρατέστερων υποψηφίων, βάσει της βαθμολογίας τους.

Σύμφωνα με αυτά τα κριτήρια λοιπόν λαμβάνει η ΤΕΡΝΑ Α.Ε. του Περιστέρη βαθμολογία 83,09%, η Μηχανική Α. Ε. 55,69% του Εμφιετζόγλου, ο όμιλος επιχειρήσεων Μυτιληναίου ΜΕΤΚΑ 50, 90%, ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ 46% του Μπόμπολα και η ΑΚΜΗ ΑΤΕ–Τεχνικά Έργα 40,25%.

Στη συνέχεια όμως, η ίδια η Επιτροπή, που είχε κρίνει και τις 5 προσφορές των υποψηφίων, και οι οποίοι πληρούσαν τα 3 κριτήρια, μηδένισε τους 3 πρώτους στην βαθμολογία υποψήφιους.

Και τώρα πέστε μου, τόνισε ο πρώην υπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος, εάν καλώς ή κακώς το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, ζητά και δημόσια να παρέμβει ο εισαγγελέας, για να διερευνήσει τις ευθύνες όλων όσων υπογράφουν αυτή τη σύμβαση που τελικά ζημιώνει τα κρατικά ταμεία με 979.000.000 ευρώ!!

Εμείς εκ μέρους του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κόμματος Ελλάδος στα χέρια της Δικαιοσύνης θα δώσουμε το σχέδιο απόφασης που κατατέθηκε στη Βουλή κατά την ενημέρωση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου στις 26-6-2013, όπου εκεί διαπιστώνεται ότι τα τελικά αποτελέσματα παρουσιάζουν, ως πρώτη την τέταρτη εταιρεία, της πρώτης φάσης της απευθείας ανάθεσης, καθώς και όσα στοιχεία οι ερωτώμενοι και οι εγκαλούμενοι θα φέρουν στην Εθνική Αντιπροσωπεία απαντώντας στα παρακάτω συγκεκριμένα ερωτήματα.

Εμείς λοιπόν ζητούμε απαντήσεις και σήμερα και περιμένουμε έστω και τώρα ο Πρωθυπουργός ή έστω κάποιος Υπουργός να δώσει εξηγήσεις:

 Ποιοι ήταν λοιπόν οι λόγοι του δημοσίου συμφέροντος, που σας οδήγησαν στην επιλογή απευθείας ανάθεσης και όχι του διεθνούς διαγωνισμού;

 Εάν ο μόνος λόγος ήταν η επίσπευση της διενέργειας έρευνας, και της άμεσης εκμετάλλευσης του χώρου του λιγνιτωρυχείου, γιατί η διαδικασία κράτησε 3,5 χρόνια;

 Δεν ντρέπεστε να μας λέτε ότι η καθυστέρηση βλάπτει το δημόσιο συμφέρον, όταν εσείς ευθύνεστε για τα αίτια που την προκάλεσαν ;

 Με βάση ποια συμφέροντα κρίθηκε εάν πληρείται ή όχι το κριτήριο της οικονομικής επιφάνειας των υποψηφίων;

 Εξηγήστε στο κόσμο της επιχειρηματικότητας και στο τεχνικό κλάδο γιατί δεν ζητήθηκε εγγυητική επιστολή, που αποτελεί την κύρια πρακτική σε παρόμοιες περιπτώσεις και διασφαλίζει απόλυτα το δημόσιο συμφέρον;

 Αλήθεια μπορείτε να πάτε σ΄ ένα καφενείο και να πείτε ότι η συγκεκριμένη απόφαση της απευθείας εκμίσθωσης δεν χρήζει δημοσίευσης, χωρίς να φοβάσθε ότι θα σας κράξουν;

 Γιατί κύριοι Υπουργοί δεν την δημοσιεύσατε, τουλάχιστον στην πολυδιαφημιζόμενη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις διαύγεια; Ποιο λόγο είχατε και την κρύβατε;

 Αληθεύει ότι το μίσθωμα, που προσφέρει η ΑΚΤΩΡ για την πρώτη 15ετία της μίσθωσης είναι κατά 272 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα από ό,τι είχε προσφέρει ο πλειοδότης (ΤΕΡΝΑ Α.Ε.). Δηλαδή το δώσατε το ορυχείο συνολικά 979 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα (καθ΄ όλη τη χρονική διάρκεια εκμετάλλευσης του κοιτάσματος);

 Η απορριφθείσα εταιρεία ΤΕΡΝΑ, θα συνεργαστεί με την εταιρεία ΑΚΤΩΡ για την εκμετάλλευση του λιγνιτωρυχείου, με μίσθωμα σημαντικά χαμηλότερο από αυτό που είχε προτείνει η ίδια;

 Αυτό το κόλπο πως θα το χαρακτηρίσετε, απάτη ή όχι;

Τέλος ο διαφωνήσας και παραιτηθείς από την Κυβέρνηση Σαμαρά κλείνοντας είπε: το «πλιάτσικο των νταβατζήδων» πρέπει επιτέλους να τελειώσει, καλώ όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να υπογράψουν τη μηνυτήρια αναφορά που θα καταθέσει το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Ελλαδος στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος