Loading...
 Start Page
Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα

ΠΡΟΣ τον ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. Αλέξη Τσίπρα

 

ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ κ. Νίκο Βούτση

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ:

κ.κ. Προέδρους των Κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή.

 

 

Κύριε Πρόεδρε,

 

Σας κοινοποιώ την πρόσφατη ερώτηση που κατέθεσα στην Βουλή των Ελλήνων σχετική με τα τεράστια προβλήματα απονομής δικαιοσύνης στη χώρα μας και με την οποία προτρέπω να εξετασθεί η πρόταση συστατικής εξεταστικής επιτροπής για την Δικαιοσύνη. Αποτέλεσμα είναι ο σχηματισμός παραδικαστικών κυκλωμάτων τα οποία ανταγωνίζονται για την συγκάλυψη μεγάλων σκανδάλων ή ασκούν εκβιασμούς για ανταλλάγματα στην απονομή ή μη απονομή δικαιοσύνης. Στα κυκλώματα αυτά μετέχουν εμπλεκόμενα πρόσωπα του κρατικού μηχανισμού, του πολιτικού προσωπικού, της Δικαιοσύνης, όπως λ.χ. δικηγόροι κλπ.

 

Έτσι παρατηρούνται φαινόμενα ,όπως ενδεικτικά και μόνο αναφέρω στην ερώτησή μου και ενδεικτικά επίσης προσθέτω και στην παρούσα:

καθαρίστριες που διορίσθηκαν με πλαστό απολυτήριο Λυκείου στη Βουλή ή σε άλλες κρατικές υπηρεσίες και ασκούσαν πραγματικά καθήκοντα καθαρίστριας ή με μετάθεση συμπλήρωναν και μετέφεραν έγγραφα σε γραφεία, καταδικάστηκαν, σε 14 και 15 χρόνια κάθειρξης. Και ενώ καλώς εφαρμόστηκε ο Νόμος, αντίθετα, για σύζυγο πολιτικού προσώπου με τα ίδια χαρακτηριστικά κατηγορίας παρότι η υπόθεσή του αποκαλύφθηκε πολύ νωρίτερα, και ομολογήθηκε δημοσίως από το πολιτικό πρόσωπο, η υπόθεση αυτή εξαφανίσθηκε στο χρονοντούλαπο της Δικαιοσύνης, χωρίς να έχει εκδικασθεί ακόμα, με κίνδυνο παραγραφής.

 

Επίσης άλλο συγγενικό πρόσωπο πολιτικού προσώπου παρότι χρησιμοποίησε πλαστά πτυχία σε δεκάδες δικόγραφά του για να καταδείξει υπεροχή και να χειρισθεί στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, με προφανές τεράστιο όφελος, παραπέμπεται να δικαστεί σε ...Μονομελές Πλημμελειοδικείο και αν κριθεί ένοχο θα τιμωρηθεί με ποινή φυλάκισης 7-8 μηνών εξαγοράσιμη προς 5-10 ευρώ, δηλαδή με ευτελές ποσό. Στις δίκες, στις οποίες χρησιμοποίησε τα δικόγραφα, συνήγορος παρέστη πολιτικό πρόσωπο από το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης κατατασσόμενο φυσικά στους μεγαλοδικηγόρους.

 

Δασάρχης εμφανίσθηκε σε άλλα δικόγραφα ως επιχειρηματίας με δάνεια-κύκλο εργασιών δισεκατομμυρίων δραχμών, χωρίς καμία αναφορά στην ιδιότητα αυτής της κρατικής εκπροσώπησης. Παρά την αρχική καταδίκη του για τεράστια ποσά μη γνωστής προέλευσης, εν τέλει απηλλάγη γιατί δεν προέκυψε με ακρίβεια ποιός και πότε τα έδωσε, αν και αυτό ουσιαστικά δεν ερευνήθηκε.

Κατά σύμπτωση ρεπορτάζ (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ κλπ) τον ενέπλεξαν και με τις κρατικές εκτάσεις που έγιναν ιδιωτικές στα ακριβότερα προάστια της Αθήνας και των νησιών του Αργοσαρωνικού. Κατά σύμπτωση απηλλάγη όταν στενό συγγενικό πρόσωπο του δικηγόρου του διορίσθηκε σε ύψιστη κρατική θέση.

 

Οι απαντήσεις των αρμοδίων προϊσταμένων της Δικαιοσύνης σε ερωτήσεις στη Βουλή επιβεβαιώνουν την σκανδαλώδη συγκάλυψη μεγάλων σκανδάλων από την Δικαιοσύνη και ενδεικτικά σας κοινοποιώ ορισμένες.

 

Δοθέντος ότι είναι κοινό μυστικό αποτυπωμένο και στις δημοσκοπήσεις, ότι η Δικαιοσύνη δεν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της κοινωνίας, ακριβώς επειδή δεν αποδίδει δικαιοσύνη.

 

Δοθέντος επίσης ότι πολιτικές παρεμβάσεις με (ν)τροπολογίες αφαιρούν από την Δικαιοσύνη μεγάλα σκάνδαλα με την μέθοδο της υποβίβασής τους από κακουργήματα σε πλημμελήματα, μεταβάλλοντας τον χρόνο της παραγραφής τους, ή ακόμη χειρότερα, προβαίνοντας σε φωτογραφικές τροποποιήσεις του νόμου ώστε να απαλλάσσονται κάποιοι κατηγορούμενοι.

 

Δοθέντος ότι είναι διαρκείς οι καταγγελίες ανεξαρτήτων αρχών (Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, Συνήγοροι του Πολίτη, του Καταναλωτή κλπ) ότι πορίσματά τους που διαπιστώνουν παράνομη δράση προσώπων ή κυκλωμάτων τίθενται στο αρχείο από δικαστικούς λειτουργούς χωρίς καμία ουσιαστική αιτιολογία.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΩ

Την δημιουργία μιας Μόνιμης Επιτροπής Δικαιοσύνης στη Βουλή, η οποία θα βρίσκεται σε καθεστώς Διαρκούς Συνεδρίασης και με κατάλληλη γραμματειακή υποστήριξη θα δέχεται και θα διαχειρίζεται πληροφορίες και καταγγελίες για τα συμβαίνοντα στην Δικαιοσύνη. Η Επιτροπή αυτή να έχει φυσικά διακομματικό χαρακτήρα, ώστε βουλευτές όλων των Κομμάτων και να λαμβάνουν γνώση και να εισφέρουν τις δικές τους πληροφορίες ή καταγγελίες για άμεση αντιμετώπιση από τις αρμόδιες αρχές.

 

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Ανεξάρτητος Βουλευτής Ν. Αχαΐας

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος