Loading...
 Start Page
Κύριο Νίκο Βούτση, Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Αγαπητέ μου Πρόεδρε

Την Πέμπτη 16-02-2017 εκδικάζεται από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αγωγή που έχει καταθέσει εναντίον μου ο επιχειρηματίας κ. Γιάννης Αλαφούζος και ζητάει να του επιδικασθεί το ποσόν των 250.000 ευρώ!

Σας θυμίζω ότι ο κ. Αλαφούζος είχε προαναγγέλλει την «απειλή» του ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, όταν ένιωσε άβολα κατά την εξέτασή του, από τις ερωτήσεις μου, σχετικά με τον τρόπο που απέκτησε την τηλεοπτική άδεια του SEVEN- X από την Α.Τ.Ε.

Έκρινε δε, σκόπιμο ως «εταίρος» της «βιομηχανίας» των αγωγών να καταθέσει αντίστοιχη σε βάρος μου για να με τρομοκρατήσει, προφανώς, και να με φιμώσει.

Έγκαιρα, αγαπητέ Πρόεδρε και συγκεκριμένα στις 18 Αυγούστου 2016, σας ενημέρωσα με επιστολή μου για την αγωγή του κ. Αλαφούζου σε βάρος μου, προκειμένου να είσθε κοινωνός των μέσων που μετέρχονται όσοι ενοχλούνται από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Δυστυχώς, δεν έτυχα απάντησης, την οποία ασφαλώς επιθυμούσα προς την κατεύθυνση της ανάληψης πρωτοβουλιών εκ μέρους σας, για να μην τρομοκρατείται ο κοινοβουλευτικός κόσμος της χώρας. Θέλω να πιστεύω ότι εκείνη η επιστολή μου διέλαθε της προσοχής σας, κάτι που ελπίζω ότι δεν θα συμβεί και τούτη τη φορά. Με την ευκαιρία δε, της παρούσας επιστολής, σας κοινοποιώ και την προγενέστερη.

Για δεύτερη φορά, αγαπητέ μου Πρόεδρε, δράττομαι της ευκαιρίας να επισημάνω την καθοριστική σημασία που θα έχει μια δική σας παρέμβαση. Και δεν εννοώ, προφανώς, παρέμβαση προς την Δικαιοσύνη, που όλοι θέλουμε να λειτουργεί απερίσπαστα, ανεπηρέαστα, ανεξάρτητα και απροσωπόληπτα. Εννοώ πρωτοβουλίες που θα θωρακίζουν τον κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, όταν οι «βιομήχανοι» των αγωγών θα επιλέγουν την τρομοκρατία και τον εκβιασμό των εκπροσώπων του λαού.

Η «επιδημία» των αγωγών δεν ενέσκηψε τυχαία. Νομίζουν οι έχοντες οικονομική δυνατότητα ότι με αυτόν τον τρόπο θα κάμψουν το φρόνημα των ασυμβίβαστων βουλευτών, προσβλέποντας στην οικονομική τους εξόντωση. Και πράγματι η αντιμετώπιση του κ. Αλαφούζου και του κάθε ασύδοτου εκφραστή της νταβατζηδοκρατίας έχει δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος, που το έχω νιώσει στο «πετσί» μου γιατί, όπως γνωρίζετε, έχω αναμετρηθεί με ουκ ολίγους του «σιναφιού» του.

Σας διαβεβαιώ, κύριε Πρόεδρε, ότι το ίδιο θα συνεχίσω να πράττω και είναι μάταιος ο κόπος τους αν νομίζουν ότι θα καμφθώ και θα κιοτέψω. Αλλά το ζήτημα που σας θέτω δεν είναι στενά προσωπικό. Αφορά, όπως αντιλαμβάνεσθε, όλους εκείνους τους συναδέλφους που έχουν τάξει εαυτούς στον «πόλεμο» κατά της ασυδοσίας, της αυθαιρεσίας, της παρανομίας και της διαφθοράς. Όλους, όσοι υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον. Δικαιούνται, συνεπώς, να απαιτούν κοινοβουλευτική προστασία γιατί μόνο έτσι θα κερδηθεί αυτός ο ανελέητος «πόλεμος», που μέχρι τώρα, δυστυχώς, γίνεται με άνισους όρους, γεγονός που αποθρασύνει τους «επιβήτορες» της δημόσιας ζωής και των θεσμών της χώρας.

Εν τέλει, αγαπητέ μου Πρόεδρε, έχω τη βεβαιότητα ότι θα κατανοήσετε τη σοβαρότητα των προεκτεθέντων και θ’ αναλάβετε τις αναγκαίες πρωτοβουλίες που θα συμβάλουν καθοριστικά στην επικράτηση της Δημοκρατίας, της νομιμότητας και της διαφάνειας, έναντι κάθε πρόκλησης του δημόσιου αισθήματος και συμφέροντος.

 

 

Με εκτίμηση και

συναδελφικούς χαιρετισμούς

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Ανεξάρτητος Βουλευτής

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού

Κόμματος Ελλάδος

 

 

 

Υ.Γ.:

Και μια και δεν έδωσες το ραντεβού σου στέλνω και πάλι τις από 18 Αυγούστου 2016 και 13 Φεβρουαρίου 2017 επιστολές μου.

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος