Loading...
 Start Page

ΕΡΩΤΗΣΗ και ΑΚΕ

Προς τους Υπουργούς

-          Οικονομικών

-          Δικαιοσύνης

-          Εργασίας

Πολλοί γνωρίζουν την “σκοτεινή τρύπα” 4,5 δισ. ευρώ αλλά και την περίεργη συγκάλυψη απ' την πλευρά της Τραπέζης της Ελλάδος, όπως την καταγγέλει η εφημερίδα «Η ΕΛΛΑΔΑ αύριο».Δηλαδή τη δημιουργία ορατού κινδύνου, να εξανεμισθούν τα αποθέματα των Ασφαλιστικών Ταμείων έως το 2037.

Η απάντηση της «ΤτΕ»  σε σχετική ερώτηση υπήρξε ασεβής για το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Υποκρύπτει την αλήθεια.

 Από τα διαθέσιμα στοιχεία και τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, ως «ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΓΓΕΝΗΣΗΣ» ,διαφαίνεται ένα καλοσχεδιασμένο  φαγοπότι, για χάρη του οποίου “αιχμαλωτίσθηκαν” 23,2 δισ. ευρώ.

Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από τα αναλυτικά στοιχεία που περιέχει σχετικός πίνακας της ΤτΕ, με τίτλο “ΣΥΝΘΕΣΗ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ”.

Στην πρώτη κατηγορία, των Βραχυπρόθεσμων Επενδύσεων, για την αγορά Έντοκων Γραμματίων Δημοσίου (ΕΓΕΔ) με έτος λήξης το 2011, αφαιρέθηκαν από τις καταθέσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων 900 εκατ. Ευρώ, ενώ για αντίστοιχες αγορές γραμματίων του Δημοσίου, με έτος λήξης το 2012, εκταμιεύθηκαν άλλα 3,4 δισ. ευρώ.

Αξιοσημείωτο στοιχείο στον ίδιο πίνακα, είναι η αναφορά σε «αλμυρές» προμήθειες ύψους 263,1 εκατ. ευρώ, προφανώς σε στελέχη της ΤτΕ που φαίνεται να… προπληρώθηκαν, ανεβάζοντας έτσι με αυτόν τον τρόπο το σύνολο του ποσού που εκταμιεύθηκε- ερήμην των Ασφαλιστικών Ταμείων- στα 4,5 δις. ευρώ.

Από τον ίδιο πίνακα και στη δεύτερη κατηγορία, με τίτλο «ΜΕΣΟΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ», διαβάζουμε ότι, για την αγορά Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου (ΟΕΔ),αφαιρέθηκαν από τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων:

Με έτος λήξης το 2012 το ποσό του 1,36 δις. ευρώ.

 • Με έτος λήξης το 2013, το ποσό του 1,37 δις. ευρώ.
 • Με έτος λήξης το 2014, εκτινάσσεται στα 2,8 δις. ευρώ.
 • Με έτος λήξης το 2015, το ποσό του 1,15 δις. ευρώ.
 • Στη συνέχεια, για το 2016, το ποσό των 2.55 δις. ευρώ.
 • Επίσης, με έτος λήξης το 2017, αφαιρέθηκε 1,1 δις. ευρώ.
 • Επίσης, με έτος λήξης το 2018 το ποσό του 1,1 δις. ευρώ.
 • Με έτος λήξης το 2019, «απογειώνεται» στα 3,9 δις. ευρώ
 • Με έτος λήξης το 2020, εκταμιεύονται άλλα 280 εκατ. ευρώ.
 • Με έτος λήξης το 2022, στο ποσό του 1 δις. ευρώ.
 • Με έτος λήξης το 2024, το ποσό των 450 εκατ. ευρώ.
 • Με έτος λήξης το 2026 εκταμιεύθηκαν 300 εκατ. ευρώ.
 • Και, για το μακρινό έτος 2037, το ποσό των 720 εκατ. ευρώ.

Άρα, το συνολικό ποσό των δύο παραπάνω κατηγοριών, που αφαιρέθηκε από τα αποθέματα των Ασφαλιστικών Ταμείων, για την αγορά έντοκων γραμματίων του Δημοσίου και Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, είναι της τάξης των 23,253 δις. ευρώ.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω προκύπτουν τα παρακάτω ερωτήματα προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Δικαιοσύνης οι οποίοι καλούνται να απαντήσουν:

1.      Είναι αλήθεια ότι (με περίτεχνους τραπεζικούς και τεχνοκρατικούς χειρισμούς)εκταμιεύθηκαν 4,5 δις. ευρώ, περισσότερα απ’ όσα ανέφερε η ΤτΕ ενημερώνοντας το Ελληνικό Κοινοβούλιο?

2.      Ποιος έδωσε τις αρχικές εντολές πώλησης; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.

3.      Σε ποιες τιμές;

4.      Ποιοι αγόρασαν τα έντοκα γραμμάτια και τα Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.

5.      Με εντολές τίνος εντός της ΤτΕ αγοράσθηκαν από τη δευτερογενή; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.

6.      Πόσες από την τριτογενή αγορά;

7.      Ποιες τιμές και ποιοι ήταν οι κάτοχοι αυτών των γραμματίων και των ομολόγων, σε αυτές τις περιπτώσεις; Να κατατεθεί σχετικός πίνακας.

8.      Αληθεύει η πληροφορία ότι, με αφορμή τις συναλλαγές των παραπάνω τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου, στήθηκε ένα ατελείωτο φαγοπότι, προς όφελος των golden boysτης ΤτΕ, που εισέπραξαν συνολικά ως bonus περί τα 450 εκατ. ευρώ;  Εάν ναι, ποιοι και πόσα εισέπραξαν; Να κατατεθεί σχετικός κατάλογος .

9.      Ποια είναι η τύχη δεκάδων αγώνων και μηνύσεων στις οποίες έχουν προχωρήσει σύλλογοι, φορείς και υγιή ασφαλιστικά ταμεία αλλά και, προ ημερών, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε βάρος της Τραπέζης της Ελλάδος, αφού στην πραγματικότητα πρόκειται για διαρκές έγκλημα, σε βάρος ανύποπτων Ελλήνων πολιτών;   

 Να κατατεθεί κάθε σχετικό έγγραφο, όπως εισαγγελικές παραγγελίες, αναφορές προς τους εισαγγελείς και κάθε έγγραφο που φανερώνει το ενδιαφέρον των αρμοδίων και υπευθύνων Υπουργών και κρατικών λειτουργών για την υπεράσπιση των συμφερόντων και της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων και των ασφαλισμένων.

 

Ο ερωτών Βουλευτής

 

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

(εκλεγείς με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ)

 

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος