Loading...
 Start Page

ΠΡΟΣ

  1. 1.      Υπουργείο Οικονομικών
  2. 2.      Υπουργείο Εσωτερικών
  3. 3.      Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Την 2/9/2012 δημοσιεύθηκε στην ενότητα «Επισκόπηση Τύπου- Ο Γερμανικός Τύπος για την Ελλάδα» της Ελληνικής έκδοσης της ιστοσελίδας της Deutsche Welle,  συνέντευξη του Ρ. Μπέικερ , προέδρου της ΜΚΟ «Global Financial Integrity», στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. Η συνέντευξη έχει τίτλο «Ό,τι πρέπει για το ξέπλυμα του χρήματος».   Ο Γερμανός ειδικός, όπως αποκαλείται από το έγκυρο περιοδικό, δηλώνει : «Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, μόνο μεταξύ 2003 και 2011 βγήκαν από την Ελλάδα 261 δις. δολάρια (207 δις ευρώ) παράνομου χρήματος, που προερχόταν από εγκληματικές ενέργειες, διαφθορά και φοροδιαφυγή. Πρόκειται για τεράστια απώλεια για μια τόσο μικρή εθνική οικονομία». Την ίδια ώρα, όπως σημειώνει ο κ. Μπέικερ, «εισέρρευσαν το 2010 παράνομα στην Ελλάδα 90 δις. δολάρια και το 2011 109 δις.»

Στο ίδιο άρθρο παρατίθεται επίσης και απόσπασμα από δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Tagesspiegel που αναφέρεται στο ίδιο θέμα στο οποίο :  «Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Σικάγου που δημοσιεύθηκε πρόσφατα, Έλληνες γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί αποκρύπτουν περίπου το μισό εισόδημά τους, διαπράττοντας με τον τρόπο αυτό απάτη σε βάρος του ελληνικού δημοσίου συνολικού ύψους 11,2 δις ευρώ το χρόνο. Όσο δηλαδή είναι περίπου και το ύψος του νέου πακέτου λιτότητας (…)».

Επειδή από τα παραπάνω προκύπτει ότι το πώς ακριβώς έχει η κατάσταση στην χώρα μας και ποιες είναι οι πηγές της κακοδαιμονίας της το γνωρίζουν οι πάντες ανά την Υφήλιο, πλην της Ελληνικής Κυβέρνησης και των αρμοδίων Υπουργών και Εποπτικών Αρχών ερωτώνται οι αρμόδιοι κ.κ. Υπουργοί :

 

  1. Έχουν συλλέξει και έχουν επεξεργαστεί η Ελληνική Κυβέρνηση και οι Εποπτικές Αρχές οι αρμόδιες για την διακίνηση μαύρου χρήματος, την διαφθορά  και την φοροδιαφυγή, ανάλογα στοιχεία ;
  2. Αν έχουν στοιχεία επιβεβαιώνουν αυτά  που παρατίθενται στα προαναφερόμενα άρθρα, και ειδικά τα τεράστια ποσά,  ή τα διαψεύδουν;
  3. Αν τα διαψεύδουν ποια είναι τα πραγματικά στοιχεία για τις χρονικές περιόδους που αναφέρονται στα δημοσιεύματα ;
  4. Δεδομένου ότι η χρονική περίοδος που καλύπτεται από τα στοιχεία αυτά είναι μακρά, συνεπάγεται ότι οι Ελληνικές αρμόδιες Αρχές έχουν ήδη ενεργήσει για σημαντικό αριθμό τέτοιων περιπτώσεων και ήδη θα υπάρχουν και αποτελέσματα των ενεργειών αυτών. Πόσες περιπτώσεις εξετάστηκαν, από ποιες Αρχές (Οικονομικές, Δικαστικές, Τράπεζα Ελλάδος κ.α.) , ποιες ακριβώς είναι οι ενέργειες αυτές, τι διοικητικές ή ποινικές  ποινές ή πρόστιμα έχουν επιβληθεί σε όσες διαπιστώθηκαν ως  παράνομες πράξεις, πόσα από τα πρόστιμα ή άλλες χρηματικές ποινές έχουν εισπραχθεί.
  5. 5.      Αν η Ελληνική Κυβέρνηση δεν έχει στην διάθεσή της ανάλογα στοιχεία πως εξηγεί το γεγονός ότι μια ΜΚΟ και ένα Πανεπιστήμιο του εξωτερικού, στα πλαίσια μια ακαδημαϊκής μελέτης,  με τα δικά τους μέσα είναι σε θέση να προσδιορίζουν  με ακρίβεια   το ύψος του διακινούμενου μαύρου χρήματος στην χώρα μας, το ύψος της φοροδιαφυγής, τις επαγγελματικές κατηγορίες των φοροδιαφευγόντων, μόνο ονόματα δεν αναφέρουν, ενώ η ίδια με όλα τα μέσα της Κρατικής μηχανής , με στρατιές υπαλλήλων και ειδικών συμβούλων, με χρυσοπληρωμένες διαδοχικές  μελέτες, με δεδηλωμένο στόχο και πολυαναγγελθείσα ως πρώτη προτεραιότητα  την πάταξη της διακίνησης μαύρου χρήματος και της  φοροδιαφυγής, αγνοεί αυτό που  είναι γνωστό παγκοσμίως.
  6. Πέραν των ανωτέρω πως σχεδιάζουν και το σημαντικότερο ΠΟΤΕ  οι αρμόδιοι Υπουργοί, οι Εποπτικές και οι Ανεξάρτητες Αρχές θα εκμεταλλευτούν τα στοιχεία και  την γνώση που οι άλλοι απέκτησαν ώστε να θεραπεύσουν την δική τους άγνοια προς όφελος της Χώρας και των χειμαζομένων πολιτών της.

 

Να κατατεθούν τα σχετικά στοιχεία, εκθέσεις και αλληλογραφία σχετικά με το εν λόγω θέμα, τα αφορώσα την περίοδο 2003-2011  

Ο ερωτών Βουλευτής Αχαΐας

Εκλεγείς με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ

 

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

 

Μενού

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος