Loading...
 Start Page

Προς

Τον Πρωθυπουργό

Tον Υπουργό Οικονομικών

------

1.Με την προηγούμενη ΑΚ 2372012 ΕΡΩΤΗΣΗ και ΑΚΕ παράθεσα προς τον Υπουργό Οικονομικών αποσπάσματα από διάφορα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία:  «…Στην απολογία του ο ξάδερφος του πρώην υπουργού, Ν. Ζήγρας είπε στον ανακριτή για τον εκδότη με τον οποίο είχε συναλλαγές η οικογένεια Τσοχατζόπουλου. Άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι έδωσε ο Αλέξανδρος Τσοχατζόπουλος 400.000 ευρώ για το καφέ Στοά και μάλιστα αυτά τα λεφτά ήταν και «μαύρα». «Αναφέρει ο Ζήγρας: «Όσον αφορά το γιο του Τσοχατζόπουλου, Αλέξανδρο, ο οποίος απέκτησε το μερίδιο μιας εταιρείας εστίασης, καφε-μπαρ στην Πατησίων, γνωρίζω ότι ο πατέρας του πλήρωσε στον πρώην κάτοχο της εταιρείας, ο οποίος ήταν μεγαλοεκδότης εφημερίδας το τίμημα του μεριδίου το οποίο ήταν πάνω από 400.000 ευρώ, χρήματα τα οποία δόθηκαν μετρητά και δεν δηλώθηκαν πουθενά…». «…Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ανατρέξουμε και σε παλιότερες εκδόσεις του Έθνους για πώς αντιμετώπιζε ο εκδοτικός όμιλος τον Ακη όταν αυτός ήταν στα πάνω του.» «…Συγκεκριμένα, αναφέρεται σε μια περίεργη αγοραπωλησία που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του γνωστού μεγαλοεκδότη Φ. Μπόμπολα (γιου του Γ. Μπόμπολα) και του γιου του Άκη, του Αλ. Τσοχατζόπουλου. Μάλιστα, αυτό το deal δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, αφού η αγοραπωλησία εμφανίζεται στο ΦΕΚ τον Ιούλιο του 2004. Στο ΦΕΚ αναφέρεται ως ποσό της αγοραπωλησίας τα 120.000 ευρώ…. Ο Ζήγρας, από τη μεριά του, αναφέρεται όχι σε 120 αλλά σε 400.000 ευρώ, τονίζοντας μάλιστα ότι προέρχονταν από το μαύρο χρήμα και δεν δηλώθηκαν». «…ΤΟΝ ΥΙΟ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΕΝΝΟΟΥΣΕ Ο ΖΗΓΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ… Αυτό είναι το ΦΕΚ που επιβεβαιώνει ότι ο δημοσιογράφος – εκδότης που μεταβίβασε μετοχές στον υιό Τσοχατζόπουλο, είναι ο Φώτης Μπόμπολας. Αυτόν εννοούσε ο Ζήγρας στην κατάθεσή του στον ανακριτή όταν μίλησε για “μεγαλοεκδότη”. Δείτε το ΦΕΚ… Ενώ ο κ Τσοχατζόπουλος εμφανίζεται ως εγγυητής σε ανοιχτό αλληλόχρεο λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς με πιστούχο την εταιρεία Επιχειρήσεις Ψυχαγωγίας ΣΤΟΑ ΕΠΕ, συμφερόντων του γιου του Αλέξανδρου…»

2.Με βάση τα παραπάνω δημοσιεύματα ζήτησα από τον Υπουργό Οικονομικών:

Α.να μου απαντήσει εάν έγιναν ενέργειες, μετά την ως άνω δημοσιοποίηση, ώστε να ερευνηθούν οι καταγγελίες για την διακίνηση μαύρου χρήματος που κατήγγελλε στον κ. Ανακριτή ο Ζήγρας από τα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Οικονομικών, δηλαδή το ΣΔΟΕ, την Αρχή για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες;

Β.να μου απαντήσει τι ποσό εισέπραξε το Δημόσιο για την ως άνω αγοραπωλησία μετοχών και μέσω ποιας ΔΟΥ;

Γ. να μου απαντήσει εάν έχουν κληθεί από την αρμόδια ΔΟΥ, το ΣΔΟΕ, την Αρχή για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες οι συμβαλλόμενοι στο ΦΕΚ προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις τους για τα καταγγελλόμενα, αφού στην περίπτωση επαλήθευσης των καταγγελιών, θα πρέπει να καταλογιστούν σε βάρος τους φόροι και πρόστιμα ανακρίβειας α)για απόκρυψη της πραγματικής αξίας μεταβίβασης των εταιρικών μεριδίων, β)για αποκρυβείσα υπεραξία μεταβίβασης εταιρικών μεριδίων, γ)για αποκρυβέντα εισοδήματα εισοδήματα καθώς και να εφαρμοστεί η εν γένει ποινική νομοθεσία για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα;

Δ. να μου καταθέσει αντίγραφα των εντολών ελέγχου που δόθηκαν προς το ΣΔΟΕ, την Αρχή για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες για την διερεύνηση των καταγγελλομένων.

3.Τα παραπάνω ερωτήματά μου δεν θα μπορούσε να είναι πιο σαφή και ξεκάθαρα. Αντίθετα, η από 17.8.2012 απάντηση  του Υπουργού Οικονομικών,  την οποία έλαβα, είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, διεκδικεί βραβείο υπεκφυγής, συνιστά περιφρόνηση προς την Βουλή και την κοινοβουλευτική διαδικασία, προσβάλλει την νοημοσύνη όλων, αποτελεί πρόκληση προς τους χειμαζόμενους πολίτες  και εκθέτει τον Πρωθυπουργό, την Κυβέρνηση συνολικά αλλά και τον Υπουργό Οικονομικών, ως πολιτικό Προϊστάμενο των φορολογικών Υπηρεσιών .

4.Με πομπώδη λόγια στην απάντησή του ο Υπουργός Οικονομικών αναφέρεται στις προτεραιότητες του Υπουργείου Οικονομικών για διενέργεια φορολογικών ελέγχων και την καταστολή της φοροδιαφυγής και στην δυνατότητα των ελεγκτικών υπηρεσιών, και εφ’ όσον κρίνεται αναγκαίο να διενεργούν ελέγχους και να αίρουν το τραπεζικό απόρρητο όσων αποκρύπτουν εισοδήματα αλλά στις αρμοδιότητες της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και του ΣΔΟΕ και στο τέλος με πληροφορεί ότι η Δικογραφία εκκρεμεί στον Ανακριτή και ότι διενεργείται σχετικός έλεγχος προέλευσης των περιουσιακών στοιχείων των εμπλεκομένων.

Επειδή θα έπρεπε να είναι γνωστό στον Υπουργό Οικονομικών ότι ο ανακριτής διερευνά ποινικές ευθύνες ενώ τα φορολογικά όργανα πρωτίστως διερευνούν την ακρίβεια των υποβαλλόμενων φορολογικών δηλώσεων και καταλογίζουν πρόστιμα για φορολογικές παραβάσεις, επομένως δεν μπορούν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών να κρύβονται πίσω από τον ανακριτή.

Επειδή επίκειται η φορολογική παραγραφή της υπόθεσης.

Επειδή η κατάθεση Ζήγρα δόθηκε για πρώτη φορά στον ανακριτή και όχι σε φορολογική αρχή, ώστε τυχόν μέχρι τότε έρευνα του ΣΔΟΕ δεν μπορεί να αφορά το συγκεκριμένο θέμα.

Επειδή είναι πρόκληση προς όλους εκείνους που έχουν οδηγηθεί στο περιθώριο και εκείνους οι οποίοι θα εξαθλιωθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα από τις πολιτικές της φτωχοποίησης, ενώ οι ισχυροί αυτής της χώρας μένουν στο απυρόβλητο.

Επειδή οι γενικόλογες διακηρύξεις σας για τις προτεραιότητες του Υπουργείου Οικονομικών για διενέργεια φορολογικών ελέγχων και την καταστολή της φοροδιαφυγής θα πρέπει να εξειδικευθούν στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Επειδή καλώ τον πρωθυπουργό να ζητήσει από τον Υπουργό του να δώσει κατάλληλες πολιτικές οδηγίες.

Επειδή θα εξαντλήσω κάθε δυνατότητα που παρέχει ο Κανονισμός της Βουλής, ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση αυτή, ακόμη και εάν αυτό, όπως με βεβαιότητα αναμένω, θα έχει ως συνέπεια τόνους λάσπης ενάντια στο πρόσωπό μου, από τους εξωθεσμικούς διαφεντευτές της χώρας.

Επειδή καλώ από τον Πρωθυπουργό να ζητήσει από τον Υπουργό του, σύμφωνα με όσα ορίζει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής, να απαντά  σαφώς στα ερωτήματά τα οποία του τίθενται καθώς να καταθέτει τα αιτούμενα έγγραφα.

                

 Κατόπιν τούτων ερωτάστε ΚΑΙ ΠΑΛΙ

 

1.Εάν έγιναν ενέργειες, μετά την ως άνω δημοσιοποίηση, ώστε να ερευνηθούν οι καταγγελίες για την διακίνηση μαύρου χρήματος που κατήγγελλε στον κ. Ανακριτή ο Ζήγρας από τα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Οικονομικών, δηλαδή το ΣΔΟΕ, την Αρχή για την Καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, ανεξάρτητα από τις ενέργειες του ανακριτή; (δεν απαντήσατε την προηγούμενη ερώτησή μου). Ποίο όργανο και πότε επιλήφθηκε;

2.Ποίες είναι οι ενέργειες αυτές; Ήρθη το τραπεζικό απόρρητο των εμπλεκομένων, ώστε να διακριβωθεί το πραγματικό τίμημα της αγοραπωλησίας, αφού από αυτό επηρεάζονται οι φορολογικές υποχρεώσεις των εμπλεκομένων;

3.Τι ποσό εισέπραξε το Δημόσιο για την ως άνω αγοραπωλησία μετοχών και ποια είναι η αρμόδια ΔΟΥ; (δεν απαντήσατε την προηγούμενη ερώτησή μου)

4.Έχουν κληθεί (ανεξάρτητα από τις ανακριτικές ενέργειες) από την αρμόδια ΔΟΥ και το ΣΔΟΕ οι συμβαλλόμενοι στο ΦΕΚ προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις τους για τα καταγγελλόμενα, αφού στην περίπτωση επαλήθευσης των καταγγελιών, θα πρέπει να καταλογιστούν σε βάρος τους φόροι και πρόστιμα ανακρίβειας α)για απόκρυψη της πραγματικής αξίας μεταβίβασης των εταιρικών μεριδίων, β)για αποκρυβείσα υπεραξία μεταβίβασης εταιρικών μεριδίων, γ)για αποκρυβέντα εισοδήματα, εκτός του ότι πρέπει να εφαρμοστεί η εν γένει ποινική νομοθεσία για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα; (δεν απαντήσατε την προηγούμενη ερώτησή μου)

5.Να μου καταθέσετε αντίγραφα των εντολών ελέγχου που δόθηκαν προς το ΣΔΟΕ, την Αρχή για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες για την διερεύνηση των καταγγελλομένων; (δεν μου καταθέσατε τα έγγραφα αυτά όπως είχα ζητήσει με την  προηγούμενη ερώτησή μου).

 

Ο ερωτών Βουλευτής Αχαΐας

Εκλεγείς με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ

 

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος