Loading...
 Start Page

ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

 ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

1.Πριν από μερικές ημέρες με ερώτησή μου κατήγγειλα ότι υπάρχουν κρατικοί φορείς-θύλακες και αξιωματούχοι, οι οποίοι κάνουν αλόγιστες σπατάλες, αναφέροντας την περίπτωση του Πράσινου Ταμείου, το οποίο η Κυβέρνηση του  Γ. Παπανδρέου δημιούργησε, με τον νόμο 3889/2010, όταν το δίδυμο Παπανδρέου-Μπιρμπίλη έκανε τις περίφημες βαρύγδουπες εξαγγελίες του για την Πράσινη Ανάπτυξη.

2.Το Πράσινο Ταμείο συστάθηκε με δικό του ξεχωριστό προϋπολογισμό, προικοδοτείται παγίως με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κατ’ έτος από τον κρατικό προϋπολογισμό και έχουν προβλεφθεί υπέρ αυτού διάφοροι πόροι, επίσης δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίοι δεν περνούν από τον κρατικό προϋπολογισμό. Στο ως άνω Ταμείο μάλιστα έχουν προβλεφθεί θέσεις μελών ΔΣ και Προέδρου, και ο Πρόεδρός του αμείβεται με τέσσερις χιλιάδες οκτακόσια Ευρώ «4.800,00 €» το μήνα.

3.Σύμφωνα επίσης με την ερώτησή μου, η διορισμένη από το ΠΑΣΟΚ Διοίκηση του Πράσινου Ταμείου με τη νοοτροπία του «λεφτά υπάρχουν» ξοδεύει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, για τοποθετήσεις αγαλμάτων, χρηματοδοτήσεις διαφόρων σωματείων, διοργανώσεις εκθέσεων κλπ, που συνιστούν, σε αυτό το κοινωνικό περιβάλλον, πρόκληση προς τους χειμαζόμενους πολίτες. Ανέφερα ως ενδεικτική της λογικής και νοοτροπίας αυτής, την υπ’ αριθμ. 2921/2102 απόφαση της Διοίκησης του Πράσινου Ταμείου, με την οποία εγκρίθηκε δαπάνη «35.000,00 €» για την διάσωση, περίθαλψη και απελευθέρωση δύο (2) αρκούδων.

4.Για το ίδιο Ταμείο μου καταγγέλλεται ότι, με το υπ’ αριθμ. 32.5 - 12/07/2012 Πρακτικό του Διοικητικού Συμβουλίου του, ενέκρινε τη χορήγηση ποσού ύψους σαράντα χιλιάδες ευρώ (40.000,00€) για την χρηματοδότηση έργου «διαμόρφωσης υπαιθρίου χώρου για την τοποθέτηση αγάλματος» θρυλικής μορφής-ήρωα και αρχηγού της Αντίστασης στον αγώνα της πατρίδας μας κατά την γερμανική κατοχή, ο οποίος έχει καταγραφεί στη συλλογική εθνική μνήμη, για τις μάχες και τα ανδραγαθήματά του σε βάρος του κατακτητή, στην Κρήτη. Η χρηματοδοτούμενη αυτή δράση δημιουργεί ερωτηματικά γιατί, όπως εύκολα μπορεί κάποιος, μέσω μιας απλής περιήγησης στο διαδίκτυο, να διαπιστώσει, στην περιοχή, που κατά την απόφαση του ΔΣ του Πράσινου Ταμείου πρόκειται να διαμορφωθεί για να τοποθετηθεί το άγαλμα, τον Σεπτέμβριο του 2008 ο τότε Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων έκανε τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του, παρουσία εκπροσώπου του τότε Πρωθυπουργού αλλά και του συνόλου των τοπικών αρχών. Επίσης, μέσω μιας απλής περιήγησης στο διαδίκτυο, μπορεί κάποιος να βρει δημοσιεύματα και φωτογραφίες του αγάλματος αλλά και του υπαίθριου χώρου στον οποίο αυτό έχει τοποθετηθεί, αφού, κάθε χρόνο στην ίδια περιοχή διοργανώνονται εκδηλώσεις τιμής .

5.Κανείς Έλληνας πατριώτης δεν μπορεί να έχει αντίρρηση στην απονομή τιμής στους ήρωες. Αντίθετα, κάθε έθνος οφείλει να διατηρεί άσβεστη την ιστορική εθνική μνήμη και να απονέμει τιμή στους ανθρώπους, οι οποίοι με την προσφορά και την αφοσίωσή τους στην πατρίδα, αποτελούν το παράδειγμα για τους επιγενόμενους. Είμαι απολύτως καλόπιστος και θέλω να πιστέψω ότι στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για κάποια προφανή αβλεψία ή για κάποια παρανόηση και ότι στις δύσκολες ημέρες που περνά η χώρα κάποιοι δεν θέλουν να αναβιώσουν, ως πραγματικότητα, τις σκηνές του θεατρικού και κινηματογραφικού έργου της θρυλικής δυάδας των Αλέκου Σακελάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου «Ένας ήρωας με παντούφλες», με τις υπηρεσίες προς την πατρίδα του απόστρατου και ευπατρίδη στρατηγού Δεκαβάλλα, να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης, όταν στήνεται ο ανδριάντας του.  

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΡΩΤΑΣΘΕ

1.Αληθεύει ότι η έγκριση από το Ταμείο ύψους σαράντα χιλιάδες ευρώ (40.000,00€) για την χρηματοδότηση του παραπάνω έργου αφορά το ίδιο έργο το οποίο ολοκληρώθηκε και για το οποίο έγιναν τα αποκαλυπτήρια από τον τότε Πρόεδρο της Βουλής το έτος 2008;

2.Ποιος είχε χρηματοδοτήσει την ανέγερση του ανδριάντα και την διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου και με τι ποσά,  για να γίνουν το 2008 τα αποκαλυπτήρια;  Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα και οι αποφάσεις χρηματοδότησης.

3.Να κατατεθούν τα έγγραφα και ο πλήρης φάκελος με βάση τον οποίο υποβλήθηκε το αίτημα χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο και η απόφαση του Πράσινου Ταμείου.

Ο ερωτών Βουλευτής Αχαΐας

Εκλεγείς με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ

 

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος