Loading...
 Start Page

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΜΆΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών Βαρηκόων Πάτρας λειτουργεί από το 1951 στην πόλη των Πατρών. Αρχικά ως σχολείο του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών Βαρηκόων, παράρτημα  των Αθηνών. Με το ΦΕΚ αρ.1397/10-10-2005, τευχ. β΄ εντάχθηκε  στο Υπουργείο Παιδείας (Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α), ως 3/Θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών Βαρηκόων.

Ανέκαθεν το σχολείο αυτό παρείχε και συνεχίζει να παρέχει επιμόρφωση στους  εκπαιδευτικούς του, αγωνίζεται για την ποιότητα της εκπαίδευσης των μαθητών του , ευαισθητοποιώντας παράλληλα την τοπική και όχι μόνο κοινωνία.  Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί και site προκειμένου να μπορεί όποιος θέλει να ενημερώνεται για τη δουλειά που κάνει. http://www.sholeiokofon.gr/?section=1797&language=el_GR

Στο site έχει ανέβει  βιντεάκι, όπου παρουσιάζεται   το πρόγραμμα μιας σχολικής  ημέρας καθώς και οι στόχοι του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Έχει συνδιοργανωθεί με τη Μονάδα  Αγωγής Κωφού του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, Πανελλήνιο Συνέδριο με ευρωπαϊκή συμμετοχή στο Πανεπιστήμιο Πατρών (2007).

 Επιπλέον το σχολείο αυτό έχει παρουσιαστεί ως σχολείο πρότυπο σε ημερίδα που οργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας επί Υπουργού Παιδείας κ. Ε. Στυλιανίδη στην Πάτρα και στο ηλεκτρονικό περιοδικό eemphasis του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α έχει παρουσιαστεί πολλές φορές το πρόγραμμά του. Έχει βραβευτεί πριν ένα χρόνο στο θεσμό της «ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ» για  καινοτόμο πρόγραμμα, που υλοποίησε με την εκπαιδευτική τηλεόραση από την τότε Υπουργό Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου. Επίσης έχει βραβευθεί από τον Πρύτανη του  Πανεπιστήμιο Πατρών (2011) καθώς και από την ActionAid.

Συμμετέχει στο πρόγραμμα της Αυτοαξιολόγησης Σχολικών Μονάδων του Υπουργείου Παιδείας.

Στο σχολείο κάνουν την πρακτική τους φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος του πανεπιστημίου Πατρών και φοιτητές του τμήματος Λογοθεραπείας του ΑΤΕΙ (Πατρών, Ιωαννίνων).

Ως συντονιστικό σχολείο υλοποιεί ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius με συμμετοχή σχολείων από Ιταλία, Τουρκία, Κύπρο, Πολωνία. (2011-2013)

Τον περασμένο Ιούνιο τηρώντας όλη τη νόμιμη διαδικασία ο σύλλογος γονέων αιτήθηκε στη Διεύθυνση  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας τη δημιουργία ολοήμερου τμήματος στο σχολείο μας για τους 17 (δεκαεπτά) μαθητές μας. Από τους οποίους για τη σχολική χρονιά  2012-2013  οι 12 (δώδεκα) μαθητές  φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο και οι 5 (πέντε) μαθητές στο Νηπιαγωγείο. Να σημειώσουμε ότι, επειδή η σχολική μονάδα είναι μικρή, το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο  υλοποιούν κοινές δράσεις, κοινά διαλείμματα, γενικά υπάρχει μία άριστη συνεργασία.

Επειδή στην Πάτρα το Εθνικό Ίδρυμα έκλεισε αυτό το τμήμα, δημιουργώντας έτσι ένα τεράστιο κενό γιατί  το τμήμα αυτό παρείχε εκπαίδευση στα κωφά βρέφη από ηλικίας 0 έως 4 χρονών και συμβουλευτική στήριξη στις οικογένειες τους και απ΄ όλη τη Νοτιοδυτική Ελλάδα.

Επειδή στο σχολείο αυτό υπάρχουν εκπαιδευτικοί με εξειδίκευση και προϋπηρεσία σε αυτό το πρόγραμμα.

Επειδή την εποχή που ζούμε οι συνθήκες είναι πάρα πολύ δύσκολες για τα οικονομικά των οικογενειών των μαθητών.

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Τι προτίθεστε να κάνετε για αυτούς τους 17 μαθητές;

Προτίθεστε να προβείτε στη δημιουργία του ολοήμερου τμήματος;

Προτίθεστε να δώσετε την άδεια να κάνουν το ίδιο με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών Βαρηκόων Αργυρούπολης (Αθήνα) που έχει εντάξει στο πρόγραμμά του επίσημα το τμήμα της έγκαιρης εκπαιδευτικής παρέμβασης;

 

Ο ερωτών Βουλευτής Αχαΐας

Εκλεγείς με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ

 

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος