Loading...
 Start Page

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΚΕ

ΠΡΟΣ

ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

1.Τεράστια ερωτηματικά δημιουργούν τα όσα τραγελαφικά αποδεικνύονται, γύρω από την υπόθεση αυτή τη φορά της λίστας, με τα ελεγχόμενα από το ΣΔΟΕ 36 πολιτικά πρόσωπα, ή και περισσότερα που αποκάλυψε η διαδικτυακή εφημερίδα zougla.gr.

2.Πρώτος ο Υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στη Βουλή, επιβεβαίωσε την ύπαρξη λίστας ερευνώμενων πολιτικών προσώπων.

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΣΔΟΕ, στη συνέχεια, επέτρεψαν να διαρρεύσει λίστα ονομάτων πολιτικών προσώπων, που διερευνώνται για τα οικονομικά τους και το θέμα έλαβε τεράστια δημοσιότητα από τα κεντρικά ΜΜΕ, εκθέτοντας ανεπίτρεπτα δικαίους και αδίκους.

Στη συνέχεια ο εκ Μεσσήνης φίλος του Πρωθυπουργού, επικεφαλής του ΣΔΟΕ, εξέδιδε επί μέρες επίσημες υπηρεσιακές βεβαιώσεις, μετά από αίτηση των ενδιαφερομένων, με τις οποίες βεβαίωνε ότι συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, που είχε διαρρεύσει το όνομά τους, δεν συμπεριλαμβάνονται σε λίστα, ούτε αναφέρονται σε δημόσια έγγραφα της υπηρεσίας του.

Τα πολιτικά πρόσωπα, όπως ήταν φυσικό, εύλογο, ανθρώπινο και αναμενόμενο, προέβησαν σε αναπαραγωγή αυτών των ανακοινώσεων, προκειμένου να αποδείξουν την μη ανάμειξη τους.

3.Οι αποκαλύψεις της zougla.gr ήρθαν να αποδείξουν, ότι υπήρχαν επίσημα έγγραφα της εσωτερικής αλληλογραφίας και κατάλογος με πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Βουλής, με αποδέκτη τον ίδιο τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ, ενώ αποδείχθηκαν αναληθείς ως προς το περιεχόμενο, οι βεβαιώσεις του επικεφαλής του ΣΔΟΕ, που αφορούσαν τα συγκεκριμένα πρόσωπα. Ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, στην επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής στις σχετικές ερωτήσεις των συναδέλφων Βουλευτών απαντούσε με μισόλογα.

Αποτέλεσμα όλων αυτών, είναι να φουντώνει η δυσπιστία αλλά και να κατακλύζεται η ατμόσφαιρα, από την καφενειακή παρακμή των πρωταγωνιστών…

4.Μετά από αυτά, η ύπαρξη και μιας νέας, ανοιξιάτικης αυτή τη φορά, «πολιτικής παράγκας», που δρα παρασκηνιακά στην καρδιά των ελεγκτικών υπηρεσιών, με σκοπό να στείλει πολιτικά μηνύματα, και που δεν διστάζει, εάν παραστεί ανάγκη, να χρησιμοποιήσει ως καυσόξυλο, τον ταλαίπωρο εκ Μεσσήνης φίλο του Πρωθυπουργού, είναι προφανής.

Ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, όμως, εφόσον έχει έχοντας διαπράξει το μέγιστο για κρατικό λειτουργό πολιτικό ολίσθημα και ποινικό αδίκημα, της εκδόσεως αναληθούς  βεβαιώσεως, δεν μπορεί να κατέχει πλέον θέση κορυφαίου κρατικού λειτουργού, ενώ το κύρος της υπηρεσίας αυτής,  η ανεξαρτησία και η αξιοπιστία της, έχει πληγεί για πολλοστή φορά.

Επειδή λειτουργός του Κράτους εφόσον ψεύδεται θα έπρεπε να έχει αποπεμφθεί από τον Πρωθυπουργό, ενώ η δικαιοσύνη οφείλει να επιληφθεί για τα περαιτέρω, εφ’ όσον η όποια αναλήθεια αποτυπώνεται σε δημόσια έγγραφα.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΡΩΤΑΣΘΕ

1.Γνώριζε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ όταν εξέδιδε πλείστες υπηρεσιακές βεβαιώσεις, με τις οποίες βεβαίωνε ότι συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, που είχαν διαρρεύσει,  δεν αναφέρονται σε δημόσια έγγραφα της υπηρεσίας του, ότι υπήρχαν επίσημα έγγραφα εσωτερικής αλληλογραφίας του ΣΔΟΕ και λίστα – κατάλογος ονομάτων - με διερευνώμενα πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Βουλής, με αποδέκτη τον ίδιο;

Πως εξέδιδε λοιπόν τέτοιες βεβαιώσεις ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ; 

2.Έχει διερευνηθεί από τη Δικαιοσύνη ζήτημα έκδοσης από τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ ψευδούς βεβαίωσης;

Θα επιληφθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις;

3.Θα αποπέμψει ο Πρωθυπουργός τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ;

Ο ερωτών Βουλευτής Αχαΐας

Εκλεγείς με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος