Loading...
 Start Page

 

ΠΡΟΣ

ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

 

 Στην περίεργη περίοδο που ζει η χώρα, η καταγγελία νομικού συμβούλου της ΔΕΗ κατά πρώην Υπουργού ότι χρηματίσθηκε, προκειμένου να καταθέσει υπέρ μεγάλης ιδιωτικής εταιρείας ενέργειας και εις βάρος της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, ρίχνει ακόμη μια βαριά σκιά στη δημόσια ζωή.

Ο πρώην Υπουργός χαρακτήρισε συκοφαντικά τα όσα ο νομικός σύμβουλος της  ΔΕΗ ισχυρίστηκε και δήλωσε ότι θα προσφύγει άμεσα στην δικαιοσύνη.

Η βαριά καταγγελία για ένα τόσο ατιμωτικό αδίκημα κατά πρώην Υπουργού δημιουργεί πρωταρχικώς την υποχρέωση του καταγγέλλοντος να προσκομίσει ανάλογα στοιχεία, για να αποδείξει τους ισχυρισμούς του.

Ωστόσο, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, ο Διοικητής της ΔΕΗ, στην οποία υπηρετεί ο καταγγέλλων, αλλά και ο εποπτεύων αυτή Υπουργός δεν μπορούν να παραμένουν θεατές.

Θα πρέπει να προβούν σε διοικητικές έρευνες και να πάρουν άμεσα θέση για το ζήτημα, αφού αφορά την δημόσια επιχείρηση, που διοικούν και εποπτεύουν αντίστοιχα, και, περισσότερο από καθένα μας, γνωρίζουν την ουσία της υπόθεσης.

Τούτο είναι ακόμη περισσότερο επιβεβλημένο καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα διαδικτυακής εφημερίδας επιχειρήθηκε μετά την καταγγελία να βρεθεί φόρμουλα συνεννόησης μεταξύ καταγγέλλοντος και καταγγελλομένου, με πρωτοβουλία του αρμόδιου υφυπουργού Μάκη Παπαγεωργίου, πλην, όμως, τούτο δεν κατέστη δυνατό λόγω της άρνησης του πρώην Υπουργού.

Επειδή δεν διανοούμαι ότι τέτοιου είδους καταγγελίες μπορούν να είναι αντικείμενο διευθέτησης με παρέμβαση μάλιστα υπουργού αλλά πρέπει να φτάνουν στις δικαστικές αίθουσες και εκεί να αποδεικνύονται ή να καταρρέουν τα καταγγελλόμενα.

Επειδή από το δημοσίευμα αλλά και από όσα διάβασα δεν γνωρίζω τι ακριβώς περιεχόμενο έχει στην ουσία της η καταγγελία και τι ακριβώς αφορά στην ουσία της η υπόθεση, και συγκεκριμένα ποια αντιδικία,  ποια εταιρεία, ποιο αντικείμενο δίκης και ποιο περιεχόμενο κατάθεσης του πρώην Υπουργού.

Επειδή καλείσθε να μου γνωρίσετε τι πραγματικά αφορά η υπόθεση και σε τι ενέργειες έχετε προβεί σχετικά.

ΕΡΩΤΑΣΘΕ

1.Εάν η ΔΕΗ και το εποπτεύον Υπουργείο γνωρίζουν τι ακριβώς περιεχόμενο έχει στην ουσία της η καταγγελία και τι ακριβώς αφορά στην ουσία της η υπόθεση για την οποία αυτή έγινε. Ποια εταιρεία και ποια δίκη αφορά η καταγγελλόμενη κατάθεση του πρώην Υπουργού, ποιο το αντικείμενο της δίκης και ποια η κατάθεση του Υπουργού;

2.Εάν η ΔΕΗ και το εποπτεύον Υπουργείο έχουν διατάξει διοικητική έρευνα και αν βάσει αυτής υιοθετούν ή όχι τα καταγγελλόμενα. Σε τι άλλες ενέργειες έχουν προβεί μετά την καταγγελία;

3.Εάν η ΔΕΗ και το εποπτεύον Υπουργείο στο πλαίσιο αυτής της έρευνας έχουν ζητήσει από τον καταγγέλλοντα να προσκομίσει ενώπιον τους στοιχεία και πειστήρια σχετικά με την ουσία της καταγγελίας.

4.Εάν η ΔΕΗ και το εποπτεύον Υπουργείο έχουν ερευνήσει διοικητικά καταγγελίες που ο ίδιος νομικός σύμβουλος φέρεται ότι έχει κάνει, σύμφωνα με τις οποίες μέλος του ΔΣ της επιχείρησης είναι λαμόγιο και  Πρόεδρος της ΡΑΕ παράφρονων και λαμόγιο, και σε ποια πορίσματα κατέληξαν οι έρευνές τους. Πως διατηρούν στη θέση τους τα καταγγελλόμενα πρόσωπα εάν οι καταγγελίες αυτές του Νομικού Συμβούλου έχουν βάση και πως διατηρούν τον νομικό σύμβουλο εάν αυτές είναι συκοφαντικές και αβάσιμες. Εκκρεμούν για τις καταγγελίες αυτές δικαστικές διενέξεις ή έγιναν εξώδικες διευθετήσεις; Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι υποθέσεις αυτές διοικητικά;

 

Ο ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

(εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ)

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος