Loading...
 Start Page

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΚΕ

ΠΡΟΣ

ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

1.Στην πλούσια Γερμανία, τo καλοκαίρι του 2009, η θεωρούμενη ως καθ’ όλα επιτυχημένη τότε Υπουργός Υγείας της Γερμανίας Ulla Schmidt μετέβη με δικές της δαπάνες αεροπορικώς στο εξωτερικό για υπηρεσιακό ταξίδι (θέματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και συντάξεων των Γερμανών που ζουν στην Ισπανία) και ταυτοχρόνως ζήτησε από τον οδηγό της να διανύσει απόσταση περίπου 2387 χλμ με  άδειο το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Υπουργείου προκειμένου να την συναντήσει και να την μετακινεί κατά την  παραμονή της. Η Γερμανική κοινή γνώμη και η ένωση των φορολογουμένων της Γερμανίας ζήτησαν την αποπομπή της Υπουργού, λόγω σπατάλης, διότι Regierungs-Insider sagen: „Es wäre viel einfacher gewesen, wenn die Botschaft ein Auto gestellt hätte.“η Υπουργός μετακίνησε ένα άδειο αυτοκίνητο ενώ θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το εκεί ευρισκόμενο κρατικό πρεσβευτικό αυτοκίνητο, εξοικονομώντας την αξία των καυσίμων της μετακίνησης του αυτοκινήτου αλλά και την δαπάνη του οδηγού. Ύστερα από όλα αυτά η πολιτική καριέρα της Υπουργού Υγείας Ulla Schmidt έλαβε οριστικά τέλος.

2.Στην Μνημονιακή και πτωχή Ελλάδα του 2012, με την υπ’ αριθμ. 32/6.9.2012 απόφασή του, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Σίμος Κεδίκογλου ενέκρινε την μετάβαση του εαυτού του στη Θεσσαλονίκη για δύο ημέρες και συγκεκριμένα για το διάστημα από 7/9-9/9.2012 με δαπάνες του Κράτους, επιβαρύνοντας το Ελληνικό Δημόσιο με τα έξοδα των αεροπορικών εισιτηρίων του αλλά και τα έξοδα της διαμονής του, προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια της ΔΕΘ. Ταυτόχρονα, όμως, με την ίδια απόφασή του, ενέκρινε και την μετάβαση οδικώς στη Θεσσαλονίκη άδειου του μάρκας AUDI υπηρεσιακού του αυτοκινήτου αλλά και των μελών της αστυνομικής του συνοδείας κατά το ίδιο χρονικό διάστημα. Η δαπάνη, δηλαδή η αξία των καυσίμων του αυτοκινήτου, η ημερήσια αποζημίωση και έξοδα διανυκτέρευσης των μελών της αστυνομικής συνοδείας του Υφυπουργού στα ξενοδοχεία, θα επιβαρύνει φυσικά το Ελληνικό Δημόσιο.

3.Φαίνεται ότι οι χιλιάδες αστυνομικοί που είχαν μεταβεί στη ΔΕΘ για να καλύψουν την ολιγόωρη παρουσία εκεί του Πρωθυπουργού δεν ήταν αρκετοί για τον Σίμο Κεδίκογλου, που είχε μεταβεί εκεί για τον ίδιο λόγο, ούτε επίσης τα εκατοντάδες κρατικά αστυνομικά αυτοκίνητα αλλά και τα δεκάδες υπηρεσιακά αυτοκίνητα του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης ήταν του γούστου του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ. Έπρεπε λοιπόν ο  Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ να μετακινήσει άδειο από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Υπουργείου, για απόσταση 1000 χιλιομέτρων μαζί με την αστυνομική του συνοδεία, για να τον παραλάβουν από το αεροδρόμιο και να τον επιστρέψουν σ’ αυτό, εις βάρος βέβαια του κρατικού προϋπολογισμού, που θα πληρώσει τα  καύσιμα του αυτοκινήτου και τα ξενοδοχεία και τα τροφεία κλπ των αστυνομικών οργάνων.

4.Οι αναλογίες της πολιτικής συμπεριφοράς του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ με την περίπτωση της Γερμανίδας Υπουργού Υγείας είναι απόλυτα όμοιες. Η διαφορά στην κουλτούρα αντιμετώπισης όμως είναι ακραία διαφορετικές. Η επιτυχημένη Υπουργός Υγείας της πλούσιας Γερμανίας, η οποία είχε πληρώσει μάλιστα η ίδια το αεροπορικό της εισιτήριο, εξαφανίζεται από την πολιτική σκηνή της Γερμανίας. Ο πολλάκις ελεγχόμενος υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ της πτωχής Ελλάδας, του οποίου οι ενέργειες μάλιστα αντανακλούν άμεσα στο πρόσωπο του ίδιου του Πρωθυπουργού, επιβαρύνει πολλαπλά το Δημόσιο και κάνει σαν να μην έχει συμβεί τίποτα, διότι θεωρεί ότι ποτέ δεν θα υποστεί  τον κοινωνικό έλεγχο και την κριτική της κοινής γνώμης.

Η ευθύνη πλέον ανήκει στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ο οποίος θα κριθεί αναλόγως από τους πολίτες.

Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ προκαλεί την κοινή γνώμη.

Επειδή, τυχόν ανοχή σε τέτοιου είδους πρακτικές και συμπεριφορές εκθέτει ανεπανόρθωτα στα μάτια των πολιτών τον Πρωθυπουργό, ο οποίος δεν μπορεί να ζητά θυσίες και να οδηγεί στην εξαθλίωση τους πολίτες, και να μην ζητά να εφαρμοστεί στην περίπτωση του προκλητικού Υπουργού του, το προηγούμενο της Υπουργού Υγείας της Γερμανίας.

Επειδή συντρέχει περίπτωση υποβολής παραιτήσεως εκ μέρους του Υφυπουργού  παρά τω Πρωθυπουργώ.

ΕΡΩΤΑΣΘΕ

1.Εάν θα ζητήσετε από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Σίμο Κεδίκογλου να υποβάλει την παραίτησή του;

2.Πόσο συνολικά στοίχισε το παραπάνω ταξίδι του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Σίμου Κεδίκογλου καθώς και των μελών της αστυνομικής του συνοδείας στη Θεσσαλονίκη (εισιτήρια, ημερήσια αποζημίωση, έξοδα διανυκτέρευσης, τροφεία, καύσιμα αυτοκινήτου κλπ). Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.

 

Ο ερωτών Βουλευτής Αχαΐας

Εκλεγείς με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ

 

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος