Loading...
 Start Page

ΑΡ. ΠΡΩΤ. 3376/24-10-2012

ΕΡΩΤΗΣΗ & AKE

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ :

-          ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

-          ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ  ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Έγινε γνωστό από το ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ του EXTRA chanel ότι η οικογένεια του Θεόδ. Αγγελόπουλου,  έκανε χρήση του νόμου 4047/2012 που δημοσιεύτηκε στο υπ’ αριθμόν 31 ΦΕΚ στις 28 Φεβρουαρίου, επί Υπουργίας του σημερινού Προέδρου του τρίτου κόμματος στη Βουλή του κ. Ε. Βενιζέλου. Σύμφωνα  με το άρθρο 2 συμπληρώνεται ο νόμος 4021/2011 που αφορά στη θέσπιση του περίφημου χαρατσιού ως εξής: «Για τα ακίνητα τα οποία δεν έχουν οικιακή χρήση και με εμβαδόν δομημένης ηλεκτροδοτούμενης επιφάνειας άνω των 1000 τ.μ., ο συντελεστής προσδιορισμού του τέλους, μειώνεται κατά 30% για το άνω των 1.000 τ.μ. τμήμα και κατά 60% για το άνω των 2.000 τ.μ. του ακινήτου».

Σύμφωνα εξ΄ άλλου με δημοσιεύματα, το υπερπολυτελές οίκημα παίρνει εμπορικό τιμολόγιο ρεύματος B1, στη μέση τάση, και όχι κάποια κατηγορία οικιακού ρεύματος.

Δηλαδή χρησιμοποιείται ρεύμα, που κανονικά χορηγείται σε πολυκαταστήματα, κτίρια γραφείων, νοσοκομεία, και σε άλλους καταναλωτές ανάλογων χρήσεων.

Έγινε γνωστό επίσης ότι, το «παλάτι» της οικογένειας Αγγελόπουλου έχει εμβαδόν 4.695 τ.μ. » και έχει κατανάλωση 50.000 κιλοβατώρων το μήνα!!!, την ώρα που μια μέση οικογένεια καταναλώνει 1.700 κιλοβατώρες το τετράμηνο!!

Με τη χρήση του μειωμένου τιμολογίου Β1, η οικογένεια Αγγελόπουλου πληρώνει από 0,05 έως 0,06 ευρώ την κιλοβατώρα, ενώ η μέση οικογένεια πληρώνει από 0,06 έως 0,09 ευρώ την κιλοβατώρα (για τις πρώτες 2.000 κιλοβατώρες).

Έχοντας λοιπόν εμπορικό και όχι οικιακό ρεύμα, με την αλλαγή του νόμου πληρώνει αρκετά λιγότερα από όσα έπρεπε κανονικά να καταβάλει.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ κ.κ. ΥΠΟΥΡΓΟΙ

  1. Πως και γιατί η ΔΕΗ δεν έλεγξε ότι πρόκειται περί οικίας, χρεώνοντας το αντίστοιχο τιμολόγιο, όταν είναι γνωστό ότι στον οποιοδήποτε απλό πολίτη που χρησιμοποιεί ένα σπίτι ως γραφείο, διενεργεί ελέγχους και απαιτεί την αλλαγή της τιμολόγησης επ’ ωφελεία της ; Έχει διαταχθεί Ε.Δ.Ε; Να κατατεθεί η σχετική εντολή.
  2. Πως προτίθεται να πράξει η ΔΕΗ, για να  διορθώσει το «λάθος» και να εισπράξει τα οφειλόμενα ; Έχει παραπεμφθεί το θέμα στη Δικαιοσύνη; Να κατατεθούν η μήνυση και αγωγές που τυχόν υπεβλήθησαν.
  3. Μήπως έχει την έδρα της επιχείρησης του σε αυτό το οίκημα ο κ. Θ. Αγγελόπουλος και με αυτό τον τρόπο δικαιολογείται η επαγγελματική-εμπορική χρήση του ακινήτου ; Να κατατεθεί ο σχετικός φάκελος.
  4. Είναι δυνατόν στην περιοχή του Π.Ψυχικού (περιοχή αμιγούς κατοικίας), να υπάρχουν επαγγελματικές χρήσεις ; Να κατατεθεί κάθε σχετικό έγγραφο. Υπάρχουν άλλες παρόμοιες περιπτώσεις; Διενεργούνται έρευνες;
  5. Ποιο το ακριβές εμβαδόν του οικοπέδου, έτσι ώστε να κτίζει νόμιμα 4695 τετραγωνικά μέτρα, σε μια περιοχή που όλοι γνωρίζουν ότι ο συντελεστής δόμησης είναι χαμηλός ; Να κατατεθεί η πολεοδομική άδεια και κάθε σχετικό έγγραφο προς τον επιθεωρητή κ. Λ. Ρακιντζή και προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.
  6. Είναι στις προθέσεις σας η διερεύνηση της πολεοδομικής νομιμότητας του κτίσματος και των χρήσεων αυτού ; και πότε ; Να κατατεθεί πίνακας των αρμοδίων Διευθυντών, προϊσταμένων και υπαλλήλων που έχουν υπογράψει κάθε σχετικό προαπαιτούμενο έγγραφο χωρίς και τις εγκρίσεις ηλεκτροδότησης.

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΝΙΚΟΣ Ι.ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Βουλευτής Αχαΐας

Εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος