Loading...
 Start Page

ΑΡ. ΠΡΩΤ. 3297/295/23-10-2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΚΕ

ΠΡΟΣ

ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  

Κοινοποίηση: κ.κ. Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη, Οικονομικούς Εισαγγελείς

1.Στην εφημερίδα το ΒΗΜΑ αλλά και στην Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής, ο πρώην Εισαγγελέας της παράγκας της συγκάλυψης δηλώνει  για τη δύσοσμη υπόθεση «Εγώ παρέδωσα το CD της λίστας Λαγκάρντ, χωρίς να το ανοίξω και κράτησα την ηλεκτρονική λίστα ένα χρονικό διάστημα προκειμένου να διερευνηθεί αν μπορούσε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση και να υπάρχει η δυνατότητα χρήσης της. Όμως δεν έγινε καμιά σχετική κίνηση.»

3.Στην Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής, o συνταγματολόγος της παράγκας της συγκάλυψης δηλώνει ότι παρέλαβε από τον πρώην εισαγγελέα της συγκάλυψης,  εκτός από stick, και τυπωμένες σελίδες ελλήνων καταθετών εβραϊκής καταγωγής από τη σχετική λίστα, τις οποίες εν συνεχεία τις πέταξε, ενώ δεν άνοιξε ποτέ τη λίστα.

4.Η άθλια πολιτική παράγκα συλλαμβάνεται ψευδόμενη, αλληλοαναιρείται, αλληλοκαρφώνεται και δοκιμάζει τη λογική και την ανοχή των Ελλήνων πολιτών. Ο Πρωθυπουργός αυτής της χώρας όμως κάνει ότι δεν καταλαβαίνει, μετατρέπεται σε γραμματοκομιστή και δηλώνει πολιτικώς απών. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης της δήθεν ευαίσθητης Ελληνικής Αριστεράς επίσης απών. Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επίσης ουδόλως συγκινείται. Σαν να βρίσκονται όλοι τους σε άλλη χώρα και σαν η υπόθεση να μην τους αφορά. Καμία πολιτική καταδίκη εκ μέρους του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Δικαιοσύνης, καμία δημόσια παρέμβαση και παραγγελία εκ μέρους του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αν και καταγράφονται πλείστες δημόσιες παρεμβάσεις του σε άλλες υποθέσεις ήσσονος, σε σχέση με τη δύσοσμη αυτή υπόθεση, σημασίας.

5.Ήδη συμπληρώνονται περίπου είκοσι ημέρες από την αποκάλυψη και τα εξέχοντα πολιτικά μέλη της θλιβερής παράγκας νοιώθουν ότι δεν υπάρχει καν η καυτή ανάσα της Πολιτείας. Η μιντιακή διαπλοκή  και οι εθνικοί εργολάβοι παρέχουν απλόχερα όσα απαιτούνται για την περίσταση. Εκδίδουν καθημερινά αθωωτικά πορίσματα και προσπαθούν παντοιοτρόπως να βάλουν ταφόπλακα στην υπόθεση, θεωρώντας ότι η ελληνική κοινωνία θα καταπιεί αμάσητο το πολιτικό κουτόχορτο που ξετσίπωτα την καλούν να φάει.

6.Ο συνταγματολόγος της συγκάλυψης πρώην Υπουργός Οικονομικών παρεμβαίνει στα δημόσια πράγματα σαν αν μην έχει συμβεί απολύτως τίποτα και ο πολιτικός «δραπέτης» πρώην Υπουργός Οικονομικών αμέριμνα μεταλαμπαδεύει και εμπορεύεται στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού την τεχνογνωσία που απέκτησε στις πλάτες όλων των Ελλήνων.

7.Και ενώ στην Ελλάδα αυτοί που έπρεπε να κινηθούν ενσυνείδητα σιωπούν, οι New York Times εξευτελίζουν τη χώρα και με αφορμή τη δύσοσμη αυτή υπόθεση αναφέρονται με πομπώδεις τίτλους στο διαβρωμένο πολιτικό σύστημα της χώρας. Πληροφορίες ελληνικής εφημερίδας επίσης θέλουν μεγάλη εφημερίδα των ΗΠΑ να ετοιμάζει ειδικό ένθετο με τα 2.000 ονόματα των Ελλήνων φοροφυγάδων και με τον τίτλο: "Aξίζει να πετάμε λεφτά σ΄ αυτούς τους διεφθαρμένους".

8.Σε ποια χώρα θα συνέβαιναν αυτά και δεν θα είχαν σηκωθεί και οι πέτρες; Γιατί αυτή η εκκωφαντική σιωπή; Ποιος εκβιάζει και ποιος εκβιάζεται; Ποιες διευθετήσεις γίνονται σε βάρος της χώρας και του ελληνικού λαού από εκβιάζοντες, εκβιαζόμενους ή αλληλοεκβιαζόμενους;

Επειδή πέρασαν ήδη είκοσι ημέρες μετά την αποκάλυψη της δύσοσμης αυτής υπόθεσης και ακόμη περιμένω την πολιτική καταδίκη των πρωταγωνιστών από την Κυβέρνηση και ειδικότερα από τον Πρωθυπουργό αλλά και τον Υπουργό της Δικαιοσύνης αλλά και την παρέμβαση της δικαιοσύνης στο ανώτατο επίπεδο.

Επειδή ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση συνολικά είναι ταυτισμένοι πλέον στα μάτια της κοινής γνώμης με τους πρωταγωνιστές  της παράγκας της συγκάλυψης.

Επειδή παρά τα αθωωτικά πορίσματα της μιντιακής διαπλοκής και των εθνικών εργολάβων, η ελληνική κοινωνία δεν καταναλώνει πλέον πολιτικό κουτόχορτο και θα σηκωθούν και οι πέτρες.

Επειδή ο κρατικός αξιωματούχος που κατέχει ακόμη το πρωτότυπο cd Λαγκάρντ θα έπρεπε είκοσι ημέρες αργότερα να έχει ήδη συλληφθεί αλλά για ανεξήγητους λόγους αυτό δεν έχει συμβεί.

ΕΡΩΤΑΣΘΕ

1.Γιατί ο Πρωθυπουργός μετά από είκοσι ημέρες δεν έχει προβεί σε πολιτική καταδίκη των πρωταγωνιστών της δύσοσμης υπόθεσης;

Τι υποκρύπτει η εκκωφαντική σιωπή του;

Ποιος και από ποιον τελεί σε πολιτική ή άλλη ομηρία;

Δεν νοιώθει ότι πλέον στη συνείδηση των πολιτών είναι ταυτισμένος με τα μέλη της πολιτικής παράγκας;

Δεν νοιώθει την καυτή ανάσα της καταφοράς των πολιτών και τον υπόκωφο της κοινωνικής οργής;

Πιστεύει ότι η κοινωνία θα καταπιεί για άλλη μια φορά αμάσητο το πολιτικό κουτόχορτο της μιντιακής διαπλοκής;

2.Ποιος είναι ο κάτοχος του πρωτότυπου cd της λίστας Λαγκάρντ (όπως ήρθε από τη Γαλλία);

Γιατί αυτός κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος στη χώρα αυτή;

Βρίσκεται στη χώρα ή είναι στο εξωτερικό;

Μήπως στο μεταξύ έχει ζητήσει την σύλληψή του ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου;

Μήπως έχουν κινηθεί προς την κατεύθυνση αυτή οι Οικονομικοί Εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση;

3.Μπορεί μετά από είκοσι περίπου ημέρες η επίσημη Πολιτεία, η δικαιοσύνη και η συγκυβέρνηση να απαντήσει στον Έλληνα πολίτη και στον Έλληνα Βουλευτή ποιος κατέχει σήμερα την πρωτότυπη-επίσημη λίστα της Γαλλίδας Υπουργού- cd Λαγκάρντ που απεστάλη στην Ελλάδα;

4.Γνωρίζει η Κυβέρνηση αν την πρωτότυπη λίστα την κατέχουν ιδιώτες;

5.Μήπως κάποιος πρώην πολιτικός αξιωματούχος ή άλλος μάρτυρας κατέθεσε εν τω μεταξύ που βρίσκεται το πρωτότυπο cd Λαγκάρντ;

6.Γνωρίζει η Κυβέρνηση αν μεγάλη εφημερίδα των ΗΠΑ ετοιμάζει ειδικό ένθετο με τα 2.000 ονόματα των Ελλήνων φοροφυγάδων και με τον τίτλο: "Aξίζει να πετάμε λεφτά σ΄ αυτούς τους διεφθαρμένους’’;

7.Είχε διαβιβασθεί από το ΣΔΟΕ προς το Υπουργείο Οικονομικών σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης για να υπάρξει δυνατότητα χρήσης της λίστας, όπως κατέθεσε ο πρώην Εισαγγελέας. Να κατατεθεί το σχετικό έγγραφο.

8.Θα ζητήσετε την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την παραπομπή σε δίκη των πρώην υπουργών οικονομικών του ΠΑΣΟΚ;

 

Ο ερωτών Βουλευτής Αχαΐας

Εκλεγείς με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ

 

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος