Loading...
 Start Page

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΚΕ

ΠΡΟΣ

ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  

Κοινοποίηση: κ.κ. Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη, Οικονομικούς Εισαγγελείς

 

1.Στην εκπομπή Λαβύρινθος της ΕΡΤ3 της 12.10.2012 παρουσιάστηκε απόσπασμα κοινής συνεντεύξεως του πρώην Υπουργού της πολιτικής παράγκας της συγκάλυψης, της παράνομης διακράτησης και της κατοχής κρατικού περιουσιακού στοιχείου και αποδεικτικού υλικού φορολογικών αξιώσεων του Κράτους Γ. Παπακωνσταντίνου της 2.5.2011, παρουσία των τεσσάρων Υπουργών του ΠΑΣΟΚ  Χρυσοχοϊδη, Παπουτσή, Καστανίδη και Κουσελά αλλά και των ΓΓ του Υπουργείου Οικονομικών Πλασκοβίτη και Σπινέλη.

2.Στην κοινή αυτή συνέντευξη ο πρώην Υπουργός Οικονομικών δηλώνει αυτολεξεί: «το Υπουργείο Οικονομικών έχει στην κατοχή του λίστες Ελλήνων οι οποίοι έχουν μεγάλες τραπεζικές καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού και ειδικά σε μία χώρα του εξωτερικού τις οποίες οι διωκτικές μας αρχές αξιοποιούν για να μπορέσουν να κάνουν διασταυρώσεις και να διαπιστώσουν εάν έχουν πληρωθεί οι φόροι στα ποσά αυτά».

3.Το απόσπασμα αυτό συνδυάζεται απόλυτα με όσα σε προηγούμενες ερωτήσεις μου έχω καταγγείλει σχετικά με δημοσίευμα της 16.1.2011 της εφημερίδας το ΠΑΡΟΝ με τίτλο «έχουμε τη λίστα με τους 1.991 δηλώνει ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ. Καπελέρης», το οποίο αναφέρεται σε 20 δισ. ευρώ στην τράπεζα HSBC και λίστα την οποία ο ίδιος δηλώνει ότι «την επεξεργαζόμαστε»  αλλά και με ανάλογο δημοσίευμα της 8.5.2011, με τίτλο: «Κούρεμα  στους 1.991 μεγαλοκαταθέτες της HSBC. Άρχισαν κλήσεις στις εφορίες για έλεγχο πόθεν έσχες στους μεγαλόσχημους καταθέτες της «λίστας Falciani», απειλούνται με φόρο έως 45% για 20 δισ. καταθέσεων στην Ελβετία, μαζικές διασταυρώσεις εισοδημάτων για τους χλιδάτους που έστειλαν δισεκατομμύρια καταθέσεων στο εξωτερικό». 

4.Ο ίδιος πάντως ο πρώην Υπουργός της συγκάλυψης, στις 6.6.2011, στη Βουλή, σε σχετική ερώτηση βουλευτών, αρνιόταν την ύπαρξη της περιβόητης λίστας, δηλώνοντας ότι το ΣΔΟΕ δεν κατέχει κατάσταση με τους Έλληνες φορολογουμένους φυσικά και νομικά πρόσωπα που διατηρούν καταθέσεις ή που μετέφεραν κεφάλαια σε Τραπεζικά Ιδρύματα του εξωτερικού και ειδικότερα στην Ελβετία.

5.Τα αμείλικτα ερωτήματα που ανακύπτουν από την νέα αυτή αποκάλυψη γύρω από την υπόθεση ενισχύουν την αποφορά και την δυσοσμία που αποπνέει η πολιτική ζωή της χώρας. Τα ερωτηματικά όμως δεν μπορούν να μένουν για πάντα αναπάντητα, γιατί η κοινωνική πραγματικότητα θα τα επαναφέρει όλο και πιο έντονα μέρα με τη μέρα:

-Γιατί αυτή η διαχείριση από τον πρώην Υπουργό και το διαδόχό του; Μήπως για λόγους μόνο συγκάλυψης ή και για λόγους εκβίασης πολιτικών αντιπάλων ή άλλων προσώπων της επιχειρηματικής ή της δημόσιας ζωής που έχουν ανοιχτές υποθέσεις;

-Ποιούς αφορούσε αυτή η αποκρυβείσα λίστα;

-Δεν πρέπει να μάθουμε τα ονόματα των δημοσίων προσώπων, ώστε να δούμε τι ρόλο έπαιξαν τα πρόσωπα αυτά τα δύο τελευταία χρόνια, σε κρίσιμα για τη χώρα ζητήματα, τελώντας υπό τον φόβο της αποκάλυψης του ονόματός τους ή συγγενικών τους προσώπων αλλά και να αποτραπεί ανεπανόρθωτη μελλοντική ζημία σε βάρος της χώρας, αν κάποια πρόσωπα, εκβιαζόμενα, ασκούν δημόσια εξουσία;

-Μπορεί η χώρα να αντέξει το βάρος πρόσωπα (πραγματικά ή φανταστικά), με συμμετοχή στο δημόσιο βίο, να είναι ύποπτο ότι εκβιάζονται, από κράτη και κάθε μορφής υπηρεσίες;

-Μήπως πολίτες φοροφυγάδες εκβιάστηκαν αυτά τα δύο χρόνια και υπό το φόβο της αποκάλυψης υπέκυψαν σε παρασκηνιακούς εκβιασμούς; 

-Μήπως με βάση αυτό το cd έγιναν ή γίνονται σ’ αυτή τη χώρα πολιτικές ή επιχειρηματικές διευθετήσεις

-Δεν πρέπει επιτέλους να παρέμβει ο Πρωθυπουργός και η Βουλή;

-Που βρίσκεται όλο αυτό τον καιρό ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου;

Που βρίσκεται η πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ;

5.Είναι προφανές ότι οι μάσκες και τα προσωπεία με τις δικαιολογίες θα πέφτουν μέρα με τη μέρα και οι ξετσίπωτοι πολιτικοί πρωταγωνιστές θα  αποδίδονται στην χλεύη του Ελληνικού λαού αλλά και δεν θα αποφύγουν την τσιμπίδα του νόμου.

6.Όμως ακόμη και σήμερα και όσο ακόμη είναι νωρίς, αντί άμεσης αντίδρασης από την οργανωμένη Πολιτεία και κοινωνία, ο Πρωθυπουργός σιωπηλός γραμματοκομιστής δηλώνει πολιτικώς απών, ο Υπουργός Δικαιοσύνης αλλά και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου φαίνεται ότι δεν ζουν όλο αυτό τον καιρό σ’ αυτή τη χώρα ενώ τα ΜΜΕ της διαπλοκής, που σε άλλη περίπτωση θα είχαν ξεσηκωθεί αλλά και ξεσηκώσει τον κόσμο, κάνουν σαν να μην έχουν γνωρίζουν.

7.Ο ελληνικός λαός, αντίθετα, παρακολουθεί τον συνταγματολόγο της συγκάλυψης πρώην Υπουργό Οικονομικών να παρεμβαίνει στα δημόσια πράγματα και να μιλάει για σαν αν μην έχει συμβεί απολύτως τίποτα και ο πολιτικός «δραπέτης» και κοινός και κατ’ επανάληψη ψεύτης πρώην Υπουργός Οικονομικών αμέριμνα διάγει το βίο του κείμενος ήδη πολλά χιλιάδες χιλιόμετρα μακράν της αδρανούσας πολιτείας.

8.Η άθλια πολιτική παράγκα όμως και όσοι από την κρατική μηχανή την καλύπτουν  έχει δοκιμάσει την ανοχή των Ελλήνων πολιτών. Δεν αντιλαμβάνονται όλοι τους την σιωπηρή οργή των πολιτών πριν ξεσπάσει η καταιγίδα. Τελούν όλοι στην μεγίστη πλάνη ότι τα αθωωτικά πορίσματα  και η σιωπή της μιντιακής διαπλοκής και των εθνικών εργολάβων θα κρατήσουν το σκοινί της κοινωνικής οργής. Θεωρούν ότι η ελληνική κοινωνία θα καταπιεί αμάσητο το πολιτικό κουτόχορτο που ξετσίπωτα την καλούν να φάει.

9.Σε ποια χώρα θα συνέβαιναν αυτά και δεν θα είχαν σηκωθεί και οι πέτρες; Γιατί αυτή η εκκωφαντική σιωπή; Ποιος εκβιάζει και ποιος εκβιάζεται; Ποιες διευθετήσεις γίνονται σε βάρος της χώρας και του ελληνικού λαού από εκβιάζοντες, εκβιαζόμενους ή αλληλοεκβιαζόμενους;

Επειδή ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση συνολικά είναι πλέον μετά από είκοσι ημέρες ένα και το αυτό στα μάτια της κοινής γνώμης με τους πρωταγωνιστές  της παράγκας της συγκάλυψης.

Επειδή παρά τα αθωωτικά πορίσματα της μιντιακής διαπλοκής και των εθνικών εργολάβων, η ελληνική κοινωνία δεν καταναλώνει πλέον πολιτικό κουτόχορτο και θα σηκωθούν και οι πέτρες.

Επειδή ο κρατικός αξιωματούχος που κατέχει ακόμη το πρωτότυπο cd Λαγκάρντ θα έπρεπε είκοσι ημέρες αργότερα να έχει ήδη συλληφθεί αλλά για ανεξήγητους λόγους αυτό δεν έχει συμβεί.

ΕΡΩΤΑΣΘΕ

1.Γιατί ο Πρωθυπουργός μετά από είκοσι ημέρες δεν έχει προβεί σε πολιτική καταδίκη των πρωταγωνιστών της δύσοσμης υπόθεσης;

Τι υποκρύπτει η εκκωφαντική σιωπή του;

Ποιος και από ποιον τελεί σε πολιτική ή άλλη ομηρία;

Δεν νοιώθει ότι πλέον στη συνείδηση των πολιτών είναι ταυτισμένος με τα μέλη της πολιτικής παράγκας;

Δεν νοιώθει την καυτή ανάσα της καταφοράς των πολιτών και την υπόκωφη βοή της επερχόμενης κοινωνικής οργής;

Πιστεύει ότι η κοινωνία θα καταπιεί για άλλη μια φορά αμάσητο το πολιτικό κουτόχορτο της μιντιακής διαπλοκής;

2.Ποιος είναι ο κάτοχος του πρωτότυπου cd της λίστας Λαγκάρντ (όπως ήρθε από τη Γαλλία);

Γιατί αυτός κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος;

Βρίσκεται στη χώρα ή είναι στο εξωτερικό;

Μήπως στο μεταξύ έχει ζητήσει την σύλληψή του ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου;

Μήπως έχουν κινηθεί προς την κατεύθυνση αυτή οι Οικονομικοί Εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση;

3.Μπορεί μετά από είκοσι περίπου ημέρες η επίσημη Πολιτεία, η δικαιοσύνη και η συγκυβέρνηση να απαντήσει στον Έλληνα πολίτη και στον Έλληνα Βουλευτή ποιος κατέχει σήμερα την πρωτότυπη-επίσημη λίστα της Γαλλίδας Υπουργού- cd Λαγκάρντ που απεστάλη στην Ελλάδα;

4.Γνωρίζει η Κυβέρνηση αν την πρωτότυπη λίστα την κατέχουν ιδιώτες;

5.Μήπως κάποιος πρώην πολιτικός αξιωματούχος ή άλλος μάρτυρας κατέθεσε εν τω μεταξύ που βρίσκεται το πρωτότυπο cd Λαγκάρντ;

6.Θα ζητήσετε την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την παραπομπή σε δίκη των πρώην υπουργών οικονομικών του ΠΑΣΟΚ;

 

Ο ερωτών Βουλευτής Αχαΐας

Εκλεγείς με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ

 

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος