Loading...
 Start Page

ΕΡΩΤΗΣΗ & ΑΚΕ

Προς

τον κύριο Πρωθυπουργό

και τους ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

-          ΥΓΕΙΑΣ

-          ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΡ. ΠΡΩΤ. 3487/313/29-10-12

Κοινοποίηση στους Οικονομικούς Εισαγγελείς κ.κ. Γρ.Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη

Δεκάδες παράνομες προσλήψεις. Εκτός ΑΣΕΠ και Δημόσιου Λογιστικού ο Οργανισμός.

 

1.            Από τον οικονομικό εισαγγελέα έχει παραγγελθεί ποινική προκαταρκτική εξέταση από 25-7-2012, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

2.            Ενώ όπως προκύπτει από παλαιότερα δημοσιεύματα (εφημερίδες ΝΕΑ 06.04.2009, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 06.04.2009) είναι σε εκκρεμότητα ακόμα μία δικογραφία 3.500 σελίδων στις οποίες "περιγράφονται σοβαρότατες αξιόποινες πράξεις όπως απάτες σε συνδυασμό μάλιστα με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών Δημοσίου, ψευδείς βεβαιώσεις και παράβαση καθηκόντων, για τις οποίες ο εισαγγελέας πρωτοδικών κ. Χάρης Λακαφώσης, έπειτα από προκαταρκτική εξέταση, άσκησε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου του ΚΕΕΛΠΝΟ την τελευταία πενταετία, για τον οποίο έχουν προκύψει ενδείξεις συμμετοχής του στην ίδια υπόθεση"

                Και το ρεπορτάζ συνεχίζει: "Ο φάκελος με τις οικονομικές ατασθαλίες έχει ήδη διαβιβασθεί στον 2ο ειδικό ανακριτή Δημήτρη Οικονόμου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό από κακουργήματα και πλημμεληματικές πράξεις για τις οποίες υπάρχει κίνδυνος παραγραφής"

3.            Στις 23.12.2010 από μία καταγγελία που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο αναφέρεται σε άλλες 285 προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ.

                Ενώ σημειώνεται ότι "την 31.07.2007, το ανθρώπινο δυναμικό του ΚΕΕΛΠΝΟ αποτελούταν από 366 άτομα. Από αυτούς οι 167 (ποσοστό 45,63%) ήταν διοικητικό προσωπικό, 55 (16%) ιατρικό και 42 νοσηλευτικό" και σήμερα είναι πλέον των 1200, με συνήθη μήνα προσλήψεων τον Αύγουστο.

4.            Καταγγελίες αναφέρονται και στην αγορά του κτηρίου των γραφείων από χρυσάφι, το οποίο αγοράστηκε αντί 11 εκατομμυρίων ευρώ ενώ έχει αντικειμενική αξία 3.5.

5.            Ενώ άλλες καταγγελίες αναφέρονται σε υπερτιμήσεις μέχρι και 250%, σε ιδιοσκευάσματα αλλά και σε δαπάνες για λουλούδια, ταξίδια και πανάκριβα δώρα πέρα από κάθε λογική.

 

 

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ και οι αρμόδιοι ΥΠΟΥΡΓΟΙ

1.            Έχουν ασκηθεί ποινικές και πειθαρχικές διώξεις κατά των υπευθύνων; Να κατατεθούν οι σχετικοί φάκελοι.

2.            Γιατί δεν έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα οι υπαίτιοι των κακουργηματικών και πλημμεληματικών αδικημάτων, ενώ μάλιστα διεξάγεται και έλεγχος του ΣΔΟΕ, ο οποίος έτσι μπορεί να παρακωλύεται; Να κατατεθεί όλη η σχετική αλληλογραφία μεταξύ Υπουργείου και ΚΕΛΠΝΟ.

3.            Γιατί δεν έχει παραπεμφθεί από το 2009 η δικογραφία στο ακροατήριο της δικαιοσύνης; Να κατατεθεί κάθε σχετική εντολή ή οδηγία του Υπουργού καθώς και της Προέδρου Αρείου Πάγου.

4.            Εξακολουθεί να είναι και σήμερα εκτός ΑΣΕΠ και εκτός Δημόσιου Λογιστικού ο οργανισμός;

5.            Γιατί δεν δίνονται στη δημοσιότητα τα πορίσματα των ελέγχων;             Να κατατεθούν όλα.

6.            Έχει γίνει από τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης έλεγχος, και αν όχι γιατί; Να κατατεθεί κάθε σχετικό έγγραφο.

7.            Γιατί το Υπουργείο Υγείας αρνείται πεισματικά να εκδώσει σχετική ανακοίνωση παρά τα όσα δημοσιεύονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης;

8.            Είναι αλήθεια ότι ο διευθυντής έχει ακόμα αποδοχές περίπου 10.000 και η νομική σύμβουλος περίπου 6-7.000 ευρώ μηνιαίως, ποσά πάνω από τις αποδοχές του Πρωθυπουργού, των αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων και των καθηγητών Πανεπιστημίου; Να κατατεθεί ο πίνακας μισθοδοσίας των αμειβόμενων με αποδοχές πάνω απ΄ όσα προβλέπει το ενιαίο μισθολόγιο. 

9.   Γιατί οι απαντήσεις που δίνονται στον κοινοβουλευτικό έλεγχο υποβαθμίζουν το Κοινοβούλιο; Ο Πρωθυπουργός και ο παρά το Πρωθυπουργό, Υπουργός Επικρατείας, συμφωνούν με αυτήν την τακτική;

10.           Έχει υπάρξει πειθαρχικός έλεγχος και πειθαρχικές ποινές; Να κατατεθεί όλος ο φάκελος του ελέγχου και οι σχετικές αποφάσεις.

11.          Επιβεβαιώνεται το συνημμένο εξώδικο που έλαβα δύο ημέρες μετά την κατάθεση ερώτησης μου που αφορούσε το ΚΕΕΛΠΝΟ και τις μηνιαίες αποδοχές του Διευθυντή κ.Θ. Παπαδημητρίου.
- Παρακαλώ να κατατεθούν οι "μισθοδοτικές καταστάσεις" που αναφέρει ο κ. Διευθυντής στο συνημμένο εξώδικο του προς εμένα.
- Επίσης το σύνολο το μηνιαίων αποδοχών αφού άλλωστε περί των αποδοχών ερωτώ και όχι περί του μισθού στην ερώτηση μου με αρ.πρωτ.3378/24.10.12.
- Ασφαλώς το μόνο που με ενδιαφέρει είναι το δημόσιο συμφέρον αφού τον κ. Διευθυντή δεν τον γνωρίζω, και ο κοινοβουλευτικός μου έλεγχος αυτονοήτως αποβλέπει στην αποκάλυψη της αλήθειας και για τούτο δεν προσωποιώ τα ερωτήματα και δεν αναφέρω το όνομα του.
- τα διευκρινιστικά ερωτήματα που ετέθησαν ακριβώς όχι μόνο δεν αποτελούν κατάφορη σπίλωση του ονόματος και της υπόληψης του Διευθυντού απεναντίας δίνουν την δυνατότητα σε εσάς σε ένα προς ένα των ανωτέρω ερωτημάτων αφού άλλωστε εσάς ερωτώ ως έχω δικαίωμα καικαθήκον και όχι τους ασκούντες διοίκηση και διαχείριση του δημοσίου χρήματος,

Εάν λοιπόν επιβεβαιώνεται το συνημμένο εξώδικο ναι, παρακαλώ να μου καταθέσετε κατάσταση μηνιαίων αποδοχών και όχι μόνο του μηνιαίου μισθού ή μόνο της αποζημίωσης  συμεμτοχής στο ΔΣ -από αναλήψεως καθηκόντων όλων των μελών του ΔΣ καθώς και του κ. Διευθυντή- έως και σήμερα καθώς και τυχόν μεταβολές αυτών, ενός εκάστου των μελών.

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΝΙΚΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος