Loading...
 Start Page

                                                                              ΑΡ. ΠΡΩΤ. 3443/25-10-2012                              

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

 

  • ØΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Σε θέση αναμονής βρίσκονται στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού όσον αφορά στο μέλλον του στρατοπέδου στην Πάτρα και το ενδεχόμενο μετακίνησης του στην Αττική ή κάπου αλλού.

Ο Αρχηγός του ΓΕΣ αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης, στη συνάντηση που είχε με βουλευτές του νομού, είπε πως το θέμα είναι ανοικτό και δεν θα υπάρξει απόφαση πριν το τέλος Νοεμβρίου, ενώ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες πως μελετάται το συγκεκριμένο θέμα.

Προκύπτουν όμως ερωτήματα για το πως λειτουργεί το Υπουργείο Άμυνας και για τις προθέσεις του σχετικά με τη λειτουργία θεμάτων όπως είναι η εκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων. Εντυπωσιάζεται κανένας αν αναλογιστεί ότι από την μια μελετάται η μεταφορά του ΚΕΤΧ από την Πάτρα και την ίδια στιγμή το Υπουργείο Άμυνας έχει εγκρίνει να γίνουν εργασίες 130.000 ευρώ σε οικήματα μέσα στο Στρατόπεδο Συνταγματάρχης Α. Μουζάκης όπως είναι το όνομα του ΚΕΤΧ προκειμένου να φιλοξενηθούν σε αυτά η Λέσχη Φρουράς Πατρών – που ως τώρα στεγαζόταν σε ενοικιασμένο κτίριο στην Λεωφόρο Ηρώων Πολυτεχνείο – και η Περιφερειακή Διεύθυνση της Στρατολογίας, που σήμερα λειτουργεί σε κτίριο της οδού Ευμήλου, πίσω από τον ναό του Αγίου Ανδρέου.

Κατόπιν τούτου ερωτάται ο  κ. Υπουργός:

  • Αν το Κέντρο μετακινηθεί αλλού και αποφασιστεί να διατεθούν  οι χώροι του είτε στον ιδιωτικό τομέα είτε στον δημόσιο, τι θα γίνουν οι ΛΑΦ Πατρών και η Στρατολογία; Θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν μέσα στο στρατόπεδο; Και αν πρόκειται να μετακινηθούν τότε γιατί δαπανώνται 130.000 ευρώ για να διαμορφωθούν οι χώροι που θα φιλοξενήσουν το ΚΕΤΧ; Να σημειωθεί πως οι εργασίες και στα δυο οικήματα βρίσκονται σε εξέλιξη.
  • Αν μετακινηθεί το ΚΕΤΧ, πως θα υποστηριχθούν οι ανάγκες σε στρατιώτες του χώρου σκοποβολής στην Αρόη και του Στρατοπέδου Επιστράτευσης στον Ριγανόκαμπο; Ποιοι στρατιώτες θα φρουρούν; Εκτός αν θεωρηθούν ότι ανήκουν στο ΓΕΕΘΑ και όχι στο ΓΕΣ και αναλάβουν οι ναύτες της συρρικνωμένης Ναυτικής Διοίκησης ή τις 116 Πτέρυγας Μάχης. Υπάρχει άραγε τέτοιος σχεδιασμός;
  • Τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν δαπανηθεί για εργασίες συντήρησης, αντικατάστασης, εξοπλισμού κλπ. στα κτίσματα του ΚΕΤΧ περί τα 500.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά ακόμα δεν έχουν αποσβεστεί. Δεν είναι σπατάλη να κάνουμε έργα και προτού μηδενιστεί η απόσβεσή τους να τα εγκαταλείψουμε έτσι;
  • Ποιο είναι το κόστος της μεταφοράς ενός Κέντρου Εκπαίδευσης; Πόσες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ; Και αυτά από ποιο κονδύλι θα βγουν;
  • Τα διάφορα σχολεία που λειτουργούν στο ΚΕΤΧ Πατρών καλύπτουν έκταση 8.000 τ.μ. Το 301 Εργοστάσιο των Αγίων Αναργύρων όπου υπάρχει σκέψη να μεταφερθεί δεν έχει τους κατάλληλους χώρους να τα υποδεχθεί. Συνεπώς, ή θα διασπαρθούν τα σχολεία σε διάφορα στρατόπεδα, και άλλους στρατιωτικούς χώρους ή την εκπαίδευση θα την αναλάβουν οι προμηθευτές των οπλικών συστημάτων.

 

 

                                                                           Ο ερωτών βουλευτής

                                                                    ΝΙΚΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

                                                             (Εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ)

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος