Loading...
 Start Page

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ

ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΥΠΟΥΡΓΟ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Σε ειδικό λογαριασμό μπαίνουν όχι μόνο τα λεφτά των εκάστοτε δόσεων αλλά και ελληνικά χρήματα για να πληρωθούν πρώτα οι δανειστές μας.

Όταν τέθηκε το θέμα του «ειδικού λογαριασμού» από την πλευρά της τρόικας κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, έπεσαν από τα σύννεφα, οι συγκυβερνήτες και  έμειναν άφωνοι με τα προβαλλόμενα αιτήματα.

«Πρέπει να καταλάβουν οι εταίροι μας ότι δεν είμαστε προτεκτοράτο» έλεγε ο Βενιζέλος.

Έλεγαν αυτά και άλλα, προσπαθώντας να πείσουν τους Έλληνες πολίτες και τους οπαδούς τους ότι τάχα ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ.

Σήμερα όλα τα ΜΜΕ καταγράφουν την απαίτηση των δανειστών όπως την εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφανγκ Σόιμπλε ο οποίος δήλωσε «Η εκταμίευση θα συνοδεύετε από αυτόματους – και πολύ αυστηρούς – μηχανισμούς ελέγχου.

Χαρακτηριστικά η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» δημοσίευσε ρεπορτάζ βάσει του οποίου ο κ. Σαμαράς δηλώνει ικανοποιημένος και αισιόδοξος παρότι η Γερμανική πλευρά επιμένει στους σκληρούς και ασφυκτικούς όρους παρακολούθησης της υλοποίησης του Ελληνικού προγράμματος.

Η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» συνεχίζει: «Η Γερμανική πλευρά θέλει να επιβάλει κάτι που ήδη έχει αποδεχθεί η Ελληνική Κυβέρνηση – αυτόματη περικοπή δαπανών σε περίπτωση απόκλισης από τους στόχους – ανάλογος μηχανισμός προβλέπεται και για την περίπτωση αδυναμίας επίτευξης των στόχων για τις ιδιωτικοποιήσεις.     

Εξάλλου το newsbomb προχθές δημοσίευσε το έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Θησαυροφυλακίου και Προϋπολογισμού του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

 

 

 

Συγκεκριμένα, πληροφορεί ότι με εντολή του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών προς την Τράπεζα της Ελλάδος (19.9.2012), πιστώνεται με το ποσόν των 1.580.000.000 ευρώ ο «Ειδικός Λογαριασμός Εισπράξεων και Πληρωμών για την Εξυπηρέτηση Δημοσίου Χρέους».

Επίσης αξίζει να θυμίσουμε ότι από τον περασμένο Μάρτιο έχει ψηφιστεί η δημιουργία ενός ειδικού λογαριασμού, που τηρείται στη Τράπεζα της Ελλάδας, για να μπαίνουν εκεί τα λεφτά που μας δανείζουν και αμέσως να τα παίρνουν οι δανειστές και όχι μόνο.

Η τροπολογία Σαχινίδη προέβλεπε με σαφήνεια: «χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για την άμεση εξυπηρέτηση του Δημοσίου Χρέους και δεν διενεργείται καμιά άλλη πληρωμή για οποιονδήποτε άλλο σκοπό».

Επιπλέον, βάζει και η Ελλάδα όσα χρειάζεται, για να πληρωθούν ΠΡΩΤΑ και ΠΑΝΩ απ’ όλα… οι δανειστές μας!!!

Στο έγγραφο που έστειλε το γερμανικό υπουργείου Οικονομικών, αναφερόταν ότι, «ο λογαριασμός που υιοθετήθηκε από το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, ενισχύεται για να διασφαλιστεί ότι τα κεφάλαια του προγράμματος χρησιμοποιούνται μόνο για την εξυπηρέτηση του χρέους και εξασφαλίζεται συστήνοντας διεθνή διαχείριση από την ΕΚΤ, για παράδειγμα».

 

Κατόπιν όλων των ανωτέρω ερωτάται ο πρωθυπουργός και ο αρμόδιος υπουργός:

1)      Άρα, όλα τα λεφτά που μας δίνουν, πηγαίνουν όλα πάλι στους δανειστές;

2)      Στην Ελλάδα τι μένει;

3)      Μας χρεώνουν με επιπλέον λεφτά που δεν βλέπουμε καν;

4)      Σ’ αυτό το λογαριασμό μπαίνουν μόνο τα λεφτά της εκάστοτε δόσης;

5)      Έχουν επισήμως ενημερωθεί οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης, για την ύπαρξη και λειτουργία του και παρόλα αυτά, κάνουν δηλώσεις και επιμένουν ότι δεν είδαν καμία προσβολή της εθνικής μας κυριαρχίας;

6)      Είναι αλήθεια ότι τώρα οι Γερμανοί ζητούν και δεύτερο ειδικό λογαριασμό και μάλιστα πρέπει να τηρείται αυτός εκτός Ελλάδας;

7)      Η Ελληνική τρικομματική κυβέρνηση θα το δεχτεί το αίτημα;

 

Ο ερωτών Βουλευτής Αχαΐας

 

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος