Loading...
 Start Page

Προς τoν Υπουργό:  Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης 

 

 

Τα όρια της φαρσοκωμωδίας αγγίζει τα τελευταία 24ωρα το παιχνίδι που στήνεται από την πλευρά του Υπουργείου Εργασίας σε βάρος των Ελλήνων εργαζομένων.

 

Δεν πέρασε ούτε ολόκληρο 24ωρο από την έναρξη του διαλόγου μεταξύ των κοινωνικών εταίρων για την εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης για το ασφαλιστικό και μισθολογικό κόστος των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα καθώς και για την συνολική λύση στο πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και τα πρώτα σημάδια εξαπάτησης και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας από την πλευρά της Κυβέρνησης Παπαδήμου είναι ήδη ορατά.

 

Ενώ η Κυβέρνηση  σε όλους του τόνους υποστηρίζει την αμεροληψία της και το σεβασμό της στις αποφάσεις της διαπραγμάτευσης ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους, τη ΓΣΕΕ και τους εργοδότες, και μάλιστα μέσα από τα επίσημα χείλη του Υπουργού Εργασίας, την ίδια ώρα διαψεύδεται από τις δηλώσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού Παπαδήμου από το Βήμα τις Βουλής.

 

Ποιος τελικά ψεύδεται; Ο Ελληνικός λαός απαιτεί αλήθεια και ειλικρίνεια.

 

Με μεγάλη άνεση και χωρίς κανένα δισταγμό ο Υπουργός Εργασίας στο δελτίο ειδήσεων του MEGA, στις 12-01-2012, δήλωνε ότι «τόσο η ΓΣΕΕ όσο και οι εργοδότες συμφωνούν ότι το μισθολογικό κόστος δεν επηρεάζουν σημαντικά την ανταγωνιστικότητα». Την ίδια θέση άλλωστε είχε διατυπώσει και ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Σαχινίδης, λέγοντας ότι η αγορά έχει αυτορυθμιστεί, και οι ήδη ψηφισμένοι νόμοι αρκούν για να ρυθμίσουν όλα τα θέματα.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, ο κ. Κουτρουμάνης παραδέχτηκε ότι η Κυβέρνηση θα κάνει σεβαστή την απόφαση των εταίρων και δήλωσε μάλιστα ότι η τρόικα δεν ενδιαφέρεται αποκλειστικά και επίμονα για το κόψιμο του 13ου και 14ου μισθού καθώς και για τα όρια του κατώτατου μισθού. Τόνισε δε ότι η Κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει και ότι στο συρτάρι της υπάρχουν πολλά θέματα προς συζήτηση, που αφορούν το μη μισθολογικό κόστος.

 

Και όμως όλες αυτές οι δηλώσεις, οι τοποθετήσεις και τα πύρινα λόγια του Υπουργού Εργασίας περί δήθεν κοινής προσπάθειας για εξεύρεση λύσης έρχονται να ανατραπούν με το χειρότερο δυνατό τρόπο μέσα σε 24ωρες.

 

Η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού, στις 13-01-2011, στη Βουλή, ακυρώνει  με τον ποιο εξευτελιστικό τρόπο το Υπουργό Εργασίας. Ο Πρωθυπουργός τοποθετεί το ζήτημα της κοινωνικής ισορροπίας, της προστασίας των αδυνάτων και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας μόνο στο επίπεδο της μείωσης των μισθών…!!!. Μιλά μεν για σεβασμό στις αποφάσεις της διαβούλευσης των κοινωνικών εταίρων, αλλά την ίδια ώρα δηλώνει ευθέως ότι η Κυβέρνηση ουσιαστικά έχει πάρει τις αποφάσεις της. Δεν βλέπει άλλη λύση για ανοιχτές επιχειρήσεις  παρά μόνο με μειώσεις στους μισθούς.

 

Τελικά φαίνεται ότι η υποκρισία περισσεύει σε αυτό τον τόπο.

 

Και μέσα σε όλο αυτό το αλλαλούμ θέσεων και αντιθέσεων, ο Υπουργός Επικρατείας του κ. Λουκά Παπαδήμου κ. Παντελής Καψής, μιλώντας στους δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε εάν οι  αποφάσεις των κοινωνικών εταίρων θα γίνουν και θέση της κυβέρνησης είπε: «ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ».

 

 

Κάποιος συστηματικά δεν κάνει καλά τη δουλειά του ή προσπαθεί να κρύψει την αλήθεια από τον Ελληνικό λαό.

 

 Ο Υπουργός Εργασίας ή ο  Υπουργός Επικρατείας ή ο Υφυπουργός Οικονομικών ή ο Πρωθυπουργός ;

 

Κατόπιν τούτων ερωτάστε κ. Υπουργέ:

 

  • Τελικά ποια είναι η επίσημη θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης; Αυτή που εκφράσατε εσείς ως Υπουργείο Εργασίας ή αυτή που δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο κ. πρωθυπουργός;

 

  • Προτίθεστε να ζητήσετε εξηγήσεις από τον κ. Παπαδήμο, γι’ αυτό το αλαλούμ που έχει δημιουργηθεί;

 

  • Προτίθεστε να παραιτηθείτε από τη θέση σας εφόσον δεν σας καλύψει η Κυβέρνηση;

 

 

 

 

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

 

 

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος