Loading...
 Start Page

 

Προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας

 

Απαράδεκτης μεθοδολογίας και σύλληψης είναι ο κανονισμός εργασίας που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ το Δεκέμβριο του 2011. Το σύνολο του είναι αναχρονιστικό και μονόπλευρο. Τέτοιο κείμενο κανονισμού εργασίας πιθανώς να το ζήλευαν «φάμπρικες» της προπολεμικής Ευρώπης.

Πέραν όμως των άλλων στο άρθρο 21, παράγραφος ΣΤ΄ επιχειρείται η βίαιη και μονομερής από τη Διοίκηση κατάργηση και ανατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων. Σας αναφέρω το ακριβές κείμενο:

«στ) Για οικονομικοτεχνικούς λόγους.

Η Εταιρεία δύναται να μειώσει το προσωπικό της για οικονομικοτεχνικούς λόγους, όπως

μεταξύ άλλων, η αναδιοργάνωση των Διευθύνσεων/Τομέων/Τμημάτων της Εταιρείας, η

μείωση των εξόδων όταν αυτή επιβάλλεται από συγκεκριμένες οικονομικές συνθήκες ή από διαφαινόμενη οικονομική κρίση ή από αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης ή του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας για τη βιωσιμότητα αυτής.»

 

Όπως γίνεται σαφές στο κάθε λογικό άνθρωπο, το συμπέρασμα τις απαράδεκτης διάταξης ξεκάθαρα σημαίνει απολύσεις όποτε και όταν το επιθυμεί η Διοίκηση της ΕΤΕΑΝ ΑΕ.

 

Επειδή όμως οι Δημόσιοι φορείς δεν είναι περιουσία του εκάστοτε Προέδρου τους ή του περιστασιακού Διοικητικού της Συμβουλίου και επειδή ζούμε στη χειρότερη εποχή για τις μικρές επιχειρήσεις λόγω της ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και της τεράστιας ευθύνης της ΕΤΕΑΝ ΑΕ στο θέμα αυτό, οφείλω να τονίσω πως η Διοίκηση του συγκεκριμένου φορέας έχει αποτύχει δυο χρόνια τώρα σε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ της ανατέθηκε και έπεσε έξω σε όλες της τις προβλέψεις σχετικά με τα προγράμματα που δήθεν θα έπεφταν στη αγορά.

 

 

Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

 

  • Θα προβεί το υπουργείο σας σε άμεση ακύρωση του ανήθικου και αντεργατικού κανονισμού Εργασίας της ΕΤΕΑΝ ΑΕ;
  • Δεν γνωρίζει το Υπουργείο σας πως είναι παράνομο να γίνεται μονομερής αλλαγή των όρων των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων;
  • Πόσες ΑΚΟΜΑ χιλιάδες επιχειρήσεις πρέπει να βάλουν λουκέτο για να δοθεί επιτέλους ρύθμιση στα δάνεια κεφαλαίου κίνησης από την ΕΤΕΑΝ ΑΕ, αφού οι δικαιολογίες που δίδει η Διοίκηση της ΕΤΕΑΝ μόνο το Υπουργείο σας πείθουν; 
  • Πόσες ΑΚΟΜΑ χιλιάδες επιχειρήσεις πρέπει να κλείσουν για να αξιολογηθούν τα έργα και οι ημέρες της αποτυχημένης σε όλα Διοίκησης της ΕΤΕΑΝ ΑΕ;
  • Παρακαλώ καταθέστε μου αναλυτική αναφορά με τα έργα της Διοίκησης της ΕΤΕΑΝ ΑΕ από το 1/2/2010 έως σήμερα όπου να αναφέρονται ξεκάθαρα πόσες επιχειρήσεις σε αυτό το διάστημα έλαβαν εγγύηση ΤΕΜΠΜΕ/ΕΤΕΑΝ και μέσω ποιου προγράμματος.
  • Παρακαλώ να κατατεθεί αναλυτική λίστα με τις καταγγελίες δανείων ανά τράπεζα και πρόγραμμα για το έτος 2011.
  • Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί το Δ.Σ. της ΕΤΕΑΝ και ο Πρόεδρος & Διευθύνων Αλέξανδρος Παπαρσένος για να αναχαιτιστεί η αυξητική πορεία των καταγγελιών δανείων με εγγύησης ΕΤΕΑΝ που σημαίνει μείωση των κεφαλαίων του φορέα;
  • Τέλος να κατατεθούν αντίγραφα των πρακτικών όλων των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΕΑΝ ΑΕ κατά τους μήνες Σεπτέμβριο 2011, Οκτώβριο 2011, Δεκέμβριο 2011, Ιανουάριο 2012 και Φεβρουάριο 2012 με όλα τα σχετικά παραρτήματα αυτών.   

 

                                                                                                      Ο Ερωτών Βουλευτής                                         

                                                                                                    Νικόλαος Νικολόπουλος  
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος