Loading...
 Start Page

Προς τον Υπουργό

  • Οικονομικών

 

 


 

Σε νέα "Τέμπη" φαίνεται να εξελίσσεται το ζήτημα της αποκλεισμένης Νέας Εθνικής Οδού Πατρών - Κορίνθου στο ύψους του Διακοπτού. Ο δρόμος έκλεισε χθες βράδυ και δεν θα ανοίξει σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις μέχρι το Σάββατο.

Σύμφωνα με συνεντεύξεις του Αντιπεριφερειάρχη Γρηγόρη Αλεξόπουλου ο οποίος ανέφερε ότι η κατάσταση στον Εθνική σχετίζεται με τα έργα στην Ολυμπία Οδό όχι στο ότι  έχει γίνει κάποιο λάθος, αλλά στο ότι αυτή τη στιγμή το πλάτος του δρόμου είναι μικρότερο από αυτό που θα έπρεπε και με το ότι το έργο είναι ημιτελές.

Αρκετά προβλήματα στο Ριζόμυλο, τα Βαλιμίτικα και τα Νικολαίικα προκάλεσε η χθεσινή έντονη βροχόπτωση. Όπως αναφέρει και ο Δημοτικός Σύμβουλος Αιγιαλείας Δημήτρης Φιλιππάτος, μέχρι σήμερα, το νερό σε τμήμα του κάμπου σε Ριζόμυλο και Νικολαίικα παραμένει στο ένα μέτρο, ενώ ζημιές έχουν προκληθεί στο θαλάσσιο μέτωπο των παραπάνω περιοχών.

Χθες πλημμύρισαν αρκετά σπίτια και καλλιέργειες στην περιοχή, ενώ για τον απεγκλωβισμό ατόμων από σπίτια, χρειάστηκε να στηθεί επιχείρηση με τη συνδρομή μηχανημάτων της Περιφέρειας και του Δήμου.

Ωστόσο όπως δηλώνει ο κ. Φιλιππάτος εκτός από την ισχυρή νεροποντή, ρόλο στη δύσκολη κατάσταση που δημιουργήθηκε από χθες βράδυ, έπαιξαν και τα ημιτελή έργα στην Πατρών - Κορίνθου και οι εργασίες στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Επιπρόσθετα αναφέρει ότι πριν από 8 μήνες οι κοινότητες  Ριζομύλου, Ροδιάς και Νικολεϊκων είχαν προειδοποιήσει με έγγραφό τους για την κατάσταση που δημιουργήθηκε, την αρμόδια υπηρεσία που επιβλέπει το έργο, την κατασκευάστρια εταιρεία αλλά και την Εισαγγελία Αιγίου.

Υπάρχουν αστοχίες στα έργα της Εθνικής Οδού, το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα όλα αυτά τα ύδατα να μην μπορούν να πάνε στους φυσικούς τους αποδέκτες και οι λάσπες και τα χώματα να καταλήξουν σε σπίτια και καλλιέργειες.

Οι πόλεις, τα χωριά, η αγροτική παραγωγή της περιοχής, έμειναν εγκαταλειμμένες χωρίς έργα και μηχανισμούς αντιπλημμυρικής προστασίας, παρά τις προειδοποιήσεις, τις καταγγελίες και διεκδικήσεις οργανώσεων και φορέων της περιοχής.

Ακόμα και σήμερα κανένα κομμάτι της Ολυμπίας οδού δεν έχει παραδοθεί από τους εργολάβους. Η κατάσταση που παρουσιάζει η εθνική οδός είναι ένα απέραντο εργοτάξιο με κορύνες και στενούς δρόμους.

Επίσης υπάρχουν πολλές καταγγελίες σχετικές με παραβιάσεις σε περιβαλλοντολογικά θέματα. Παράνομες αμμοληψίες,  παράνομη εκτροπή των αποβλήτων (γκανάιτ) στη θάλασσα, μη τήρηση του προβλεπόμενου  χρόνου ασφαλείας για το προσωπικό  έπειτα από ανατινάξεις και πολλά ακόμη. Οι κοίτες των ποταμών στο Δρέπανο και στην Παναγοπούλα, που έχουν μπαζωθεί και στενέψει.

 Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • Κατά πόσο ο αποκλεισμός του δρόμου σχετίζεται με την ημιτελή, υπό κατασκευή Πατρών – Κορίνθου;
  • Πώς συντηρεί η Ολυμπία οδός τις υπάρχουσες κατασκευές αλλά και το δρόμο χωρίς προσωπικό;
  • Πόσο έργο έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα και με ποιόν τρόπο;
  • Πληροί τους κατασκευαστικούς και περιβαλλοντολογικούς κανόνες;
  • Πρόκειται να αποδοθούν ευθύνες  που δεν πάρθηκαν μέτρα παρ΄ όλες τις προειδοποιήσεις των τοπικών αρχών;
  • Όπως προκύπτει από τα γεγονότα η «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ» είναι ένα μεγάλο σκάνδαλο, πρόκειται να ελεγχθούν και να αποδοθούν ευθύνες  στους ιθύνοντες για την καθυστέρηση του έργου αυτού που όπως προκύπτει είχε σαν συνέπεια την καταστροφή περιουσιών;

                                                                            Ο ερωτών Βουλευτής

                                                                               Νίκος Νικολόπουλος

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος