Loading...
 Start Page

ΑΡ. ΠΡΩΤ. 4365/397/ 26-11-12

 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΚΕ                            

ΠΡΟΣ  

ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  

ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: κκ Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη, Οικονομικούς Εισαγγελείς

 

Τις προηγούμενες ημέρες ο δημοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης δημοσίευσε λίστα ονομάτων ελλήνων καταθετών στην Ελβετία για την οποία υποστήριξε ότι αποτελεί τη λίστα που κατείχε και απέκρυψε από τον Ελληνικό λαό και βεβαίως δεν αξιοποίησε υπέρ του Κράτους και του κρατικού προϋπολογισμού η πολιτική παράγκα της συγκάλυψης των Βενιζέλου, Παπακωνσταντίνου, Καπελέρη και Διώτη.

Τα τρανταχτά ονόματα της ισχυρής επιχειρηματικής ελίτ, της μιντιακής διαπλοκής των κρατικών εργολάβων αλλά και οι πάσης λογής συνεργάτες, συγγενείς και φίλοι που περιέχονται στη λίστα είναι ενδεικτικά και εξηγούν πολλά για τον τρόπο που λειτούργησε η πολιτική παράγκα της συγκάλυψης.

Ωστόσο ζητήματα εγείρονται για μια σειρά άλλων γνωστών ονομάτων της λίστας, τα οποία έχουν ίδιο ονοματεπώνυμο με πρόσωπα που έχουν απασχολήσει τις δικαστικές αρχές της χώρας αλλά και το ΣΔΟΕ, με εκκρεμείς ποινικές και φορολογικές υποθέσεις τους για βαριά παραβατικότητα και εγκληματικότητα σε βάρος του Κράτους και συγκεκριμένα για τα κακουργηματικά αδικήματα:

-του ξεπλύματος μαύρου χρήματος,

-της έκδοσης και λήψης εικονικών και πλαστών τιμολογίων,

-της φοροδιαφυγής,

-της υπεξαίρεσης σε βάρος του Δημοσίου και σε βάρος τραπεζών,

-της λαθρεμπορίας,

-της κακουργηματικής απιστίας σε βάρος του Δημοσίου, των ασφαλιστικών Ταμείων και των Τραπεζών,

-της απάτης σε βάρος του Δημοσίου, των ασφαλιστικών Ταμείων και των Τραπεζών,

-της εμπλοκής σε κυκλώματα παράνομης επιστροφής ΦΠΑ,

-της μη καταβολής βεβαιωμένων οφειλών προς το Δημόσιο,

-της παραβίασης της χρηματιστηριακής νομοθεσίας και της νομοθεσίας περί κεφαλαιαγοράς.

Μόνη η ύπαρξη των προσώπων αυτών θα έπρεπε να έχει κινητοποιήσει την πολιτική παράγκα του υπουργείου Οικονομικών, για να ζητήσει στο πλαίσιο της διακρατικής συνδρομής το μπλοκάρισμα των καταθέσεων των εμπλεκομένων προσώπων, αφού τα πρόσωπα αυτά περιλαμβάνονται στην ημερήσια αντζέντα των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών που είναι ταγμένες για την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος αλλά και απασχολούν καθημερινά τις υπηρεσίες αυτές.

Αντί όμως ενεργειών, ΣΥΚΑΛΥΨΗ και ΑΠΟΚΡΥΨΗ της λίστας από την πολιτική παράγκα της συγκάλυψης, οι οποία μάλιστα κάποιους από τη λίστα Λαγκάρντ τους επιδότησε με 100 εκατομμύρια από τα αδιάθετα του Δημοσίου.

Επειδή η ύπαρξη και η συγκάλυψη αυτής της κατηγορίας των προσώπων συνιστά ένα επιπλέον επιβαρυντικό αδίκημα σε βάρος των εμπλεκομένων προσώπων για κακουργηματικής απιστία σε βάρος του Ελληνικού Κράτους, προς όφελος των συγκεκριμένων προσώπων, για το οποίο κανείς δεν μιλά.

Επίσης σειρά ζητημάτων εγείρονται σχετικά με το ποια ονόματα της λίστας Βαξεβάνη περιέχονται και ποια δεν περιέχονται στο stick Βενιζέλου που ο Πρωθυπουργός ως delivery boy του συνταγματολόγου της συγκάλυψης παρέδωσε μέσω του ΓΓ του ΣΔΟΕ στις εισαγγελικές αρχές, παρέχοντας πρωτοφανή πολίτική κάλυψη στα μέλη της πολιτικής παράγκας και ιδίως στον συνταγματολόγο της συγκάλυψης.

Επειδή ο Ελληνικός λαός δεν τρώει αμάσητο το πολιτικό κουτόχορτο της μιντιακής διαπλοκής και των κρατικών εργολάβων που επιθυμούν να βάλουν οριστικά ταφόπλακα στην υπόθεση, γιατί τα ονόματά της φιγουράρουν στη λίστα Λαγκάρντ.

Επειδή σε κάθε απόπειρά περαιτέρω συγκάλυψης θα σηκωθούν και οι πέτρες.

ΕΡΩΤΑΣΘΕ

1.Ποιοί εκ των αναφερομένων στη λίστα φυσικών και νομικών προσώπων που δημοσίευσε τις προηγούμενες ημέρες ο δημοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης έχουν βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία ή ευθύνεται βάσει νόμου για τις οφειλές αυτές. Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα οφειλετών και σχετικός πίνακας χρεών.

2.Ποιοί εκ των αναφερομένων στη λίστα που δημοσίευσε τις προηγούμενες ημέρες ο δημοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης έχουν καταδικασθεί για τα αδικήματα:

-του ξεπλύματος μαύρου χρήματος,

-της έκδοσης και λήψης εικονικών και πλαστών τιμολογίων,

-της φοροδιαφυγής,

-της υπεξαίρεσης σε βάρος του Δημοσίου και σε βάρος τραπεζών,

-της λαθρεμπορίας,

-της κακουργηματικής απιστίας σε βάρος του Δημοσίου

-της απάτης σε βάρος του Δημοσίου, των ασφαλιστικών Ταμείων και των Τραπεζών,

-της εμπλοκής σε κυκλώματα παράνομης επιστροφής ΦΠΑ,

-της μη καταβολής βεβαιωμένων οφειλών προς το Δημόσιο,

-της παραβίασης της χρηματιστηριακής νομοθεσίας και της νομοθεσίας περί κεφαλαιαγοράς. Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.

3.Ποιοί εκ των αναφερομένων στη λίστα που δημοσίευσε τις προηγούμενες ημέρες ο δημοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης έχουν εκκρεμή στα διοικητικά ή ποινικά δικαστήρια υπόθεση για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, έκδοση και λήψη εικονικών και πλαστών τιμολογίων,  φοροδιαφυγή, υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου και σε βάρος τραπεζών, λαθρεμπορία,  κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου, των ασφαλιστικών Ταμείων και των Τραπεζών, απάτης σε βάρος του Δημοσίου, των ασφαλιστικών Ταμείων και των Τραπεζών, εμπλοκή σε κυκλώματα παράνομης επιστροφής ΦΠΑ,  μη καταβολή βεβαιωμένων οφειλών προς το Δημόσιο, παραβίαση της χρηματιστηριακής νομοθεσίας και της νομοθεσίας περί κεφαλαιαγοράς. Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.

4.Ποιοί εκ των αναφερομένων στη λίστα που δημοσίευσε τις προηγούμενες ημέρες ο δημοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης υπήρξαν φορείς, νόμιμοι εκπρόσωποι, πρόεδροι, Δ/νοντες  Σύμβουλοι εταιρείας η οποία τελεί σε πτώχευση ή έχει υπαχθεί στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα ή έχει επιτύχει την έκδοση δικαστικής απόφασης υπαγωγής στις διατάξεις στην ειδική εκκαθάριση του άρθρου 44-46α Ν. 1892/1990 ή του άρθρου 4α Ν. 1806/1988. Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα και οι δικαστικές αποφάσεις.

5.Ποιοι εκ των αναφερομένων στη λίστα που δημοσίευσε τις προηγούμενες ημέρες ο δημοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης υπήρξαν νόμιμοι εκπρόσωποι, πρόεδροι, Δ/νοντες  Σύμβουλοι τραπεζικής ή χρηματιστηριακής εταιρείας; Λειτουργούν και υπό ποίο καθεστώς οι εταιρείες τους;

6.Σε ποιες περιπτώσεις εκ των αναφερομένων στη λίστα που δημοσίευσε τις προηγούμενες ημέρες ο δημοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης θανόντων δικαιούχων λογαριασμών στην Ελβετία υποβλήθηκε δήλωση φόρου κληρονομίας από τους κληρονόμους τους στην οποία δηλώθηκε κατάθεση στην Ελβετία; Σε ποιες περιπτώσεις δεν έχουν δηλωθεί; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα και οι δικαστικές αποφάσεις.

7.Υπάρχουν στη λίστα Λαγκάρντ-Βαξεβάνη είναι δημόσιοι υπάλληλοι που εμπλέκονται για αδικήματα σε βάρος του Κράτους, όπως πχ απιστία, απάτη  και παράνομη επιστροφή ΦΠΑ πολλών εκατομμυρίων; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα και οι δικαστικές αποφάσεις.

8.Τι θα πράξετε για τις περιπτώσεις αυτές των ερωτημάτων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, ώστε να αποκαταστήσετε τη βλάβη που επέφερε σε βάρος του Δημοσίου η πολιτική παράγκα της συγκάλυψης της λίστας Λαγκάρντ;

9.Ποια ονόματα τα οποία αναφέρονται στη λίστα που δημοσίευσε τις προηγούμενες ημέρες ο δημοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης δεν περιλαμβάνονται στο stick Βενιζέλου-    Διώτη που μέσω του  Πρωθυπουργού-delivery boy του συνταγματολόγου της συγκάλυψης- παρεδόθη στους Οικονομικούς Εισαγγελείς; Να κατατεθεί σχετικός κατάλογος.

10.Τι θα πράξουν σε σχέση με τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ-Βαξεβάνη που δεν τους έχουν παραδοθεί οι εισαγγελικές αρχές της χώρας; Θα ζητήσουν μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος να διερευνηθεί και να τους παραδοθούν τα στοιχεία σχετικά με το εάν τα πρόσωπα αυτά έχουν αποστείλει εμβάσματα στην Ελβετία, εάν τα ποσά αυτά δικαιολογούνται και εάν  έχουν δηλωθεί στην εφορία και έχουν νομίμως φορολογηθεί;

11.Για ποια από τα πρόσωπα της Λίστας Λαγκάρντ έχει διαταχθεί φορολογικός έλεγχος; Να κατατεθούν οι εντολές φορολογικού ελέγχου.

12.Θα ζητήσει ο Πρωθυπουργός να ενεργοποιηθεί η διαδικασία του νόμου περί ευθύνης Υπουργών για την παραπομπή σε δίκη των πρώην υπουργών οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, μετά την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή, ή θα κάνει και πάλι ότι δεν καταλαβαίνει, όπως και για την υπόθεση του Μνημονίου, περιφρονώντας για άλλη μια φορά τον χειμαζόμενο ελληνικό λαό αλλά και την ελληνική δικαιοσύνη;

 

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος