Loading...
 Start Page

ΑΡ. ΠΡΩΤ. 4363/ 26-11-12

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

  • ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
  • ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
  • ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του ΠΟΛΙΤΗ

 

Σημεία του σήμερα είναι η πολιτική αστάθεια, η κρατική αποδιοργάνωση, ο εκμαυλισμός των αξιών, η σκανδαλοθηρία, το δούναι και λαβείν, η ρουσφετολογία, ο σφετερισμός του δημοσίου συμφέροντος προς χάριν του προσωπικού. Παράλληλα, οι συνεχείς περικοπές και μειώσεις σε συνδυασμό με την ανεργία αποτέλεσμα της πολιτικής του Μνημονίου, οδηγούν τους πολίτες που γίνονται άθυρμα των συνεπειών αυτής της πολιτικής να στρέφονται προς τους αυτόκλητους προστάτες της κοινωνίας που προέρχονται από τα άκρα.

Όμως, «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη» και έτσι συμβαίνει αυτή την περίοδο με τους πολίτες. Στο ντελίριο της αγωνίας, της αγανάκτησης και της εξαθλίωσης οι πολίτες οδηγούνται στα άκρα που παρουσιάζουν το κοινωνικό τους προσωπείο στηρίζοντας τους  ενώ η πολιτεία αδιαφορεί γι’ αυτούς. Άλλωστε, οι ακραίες θέσεις  «δημοκρατικά» γεννιούνται, δεν  ευθύνονται αποκλειστικά οι πολίτες που στρέφονται προς τα άκρα αλλά το γεγονός αυτό είναι απόρροια των κοινωνικών αναγκών που δεν έχουν ληφθεί υπόψη από την εκάστοτε πολιτική εξουσία και εν γένει το κράτος. Το σύστημα γέννησε τα άκρα και αυτό συνεχίζει να τα ενισχύει.

Η Συγκυβέρνηση οφείλει να κατανοήσει ότι με την πολιτική που ακολουθεί πολώνει περισσότερο την ήδη τεταμένη κοινωνικοπολιτική κατάσταση και ωθεί τους πολίτες στα κόμματα των άκρων, αφού έχει ισοπεδώσει κάθε ίχνος κοινωνικής πολιτικής και κρατικής μέριμνας. Αντίθετα, η Συγκυβέρνηση πιστή στην Επαναδιαπραγματευτική πολιτική του ΝΑΙ σε όλες τις ανάλγητες και προκλητικές απαιτήσεις των δανειστών, καλεί τους πολίτες να υποβληθούν και σε νέες θυσίες που θα εξαθλιώσουν συλλήβδην την κοινωνία. Όσο θα συνεχίζεται αυτή η στείρα και αδιέξοδη πολιτική η τάση των πολιτών να οδηγούνται προς τα άκρα θα οξύνεται με γεωμετρική πρόοδο και έχοντας απροσδιόριστες συνέπειες για την κοινωνική συνοχή και την χώρα μας. Ένα είναι το βέβαιο ότι η σύγχρονη ακρότητα θα υφαρπάξει και την τελευταία αξία της κοινωνίας.

Το εκφυλισμένο πολιτικό σύστημα που βοήθησε τα άκρα να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και να προστατέψει την ελληνική κοινωνία από νέα και πιο επικίνδυνα αδιέξοδα!

Κατόπιν τούτων ερωτούνται οι κ.κ. οι Υπουργοί:

  • Έχετε ασχοληθεί ή θα ασχοληθείτε με το τι είναι αυτό που προκαλεί αυτά τα φαινόμενα; Και πως θα τα θεραπεύσουμε;
  • Γιατί φτάσαμε να πιστεύει όλο και περισσότερος κόσμος στην Ελλάδα πως τα άκρα θα δώσουν τη λύση στο πρόβλημα του;
  • Ποια η προσωπική σας άποψη για τα ανωτέρω;

                                                                       Ο ερωτών βουλευτής

                       

                                                                       Νίκος Νικολόπουλος

                        

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος