Loading...
 Start Page
ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ  ΣΑΝ ΙΣΟΒΙΑ ΑΝΤΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΚΤΟΝΙΑΣ

«Η υπερφορολόγηση των εισοδημάτων τροφοδοτεί μεν το «ρημαγμένο» δημόσιο ταμείο, εξυπηρετεί την παραγωγή κάποιων πλεονασμάτων και τη σταδιακή αποπληρωμή χρεών, αυξάνει ίσως τα περιθώρια για κάποια διορθωτικά, μικρής αξίας κοινωφελή μέτρα, αλλά δεν μπορεί να γίνει αναπτυξιακό εργαλείο. Στερεί τη δυνατότητα επενδυτικών κινήσεων στην κοινωνία μας στην μικροκλίμακα και φυσικά  αναιρεί την κατανάλωση».

 Φορολογική δικαιοσύνη δεν έρχεται με αύξηση της φορολόγησης

Σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παρεχώρησε σήμερα το πρωί, ο συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος Νίκος Νικολόπουλος στο δημοσιογράφο Χρ. Ρουμελιώτη, με θέμα «το νέο φορολογικό νομοσχέδιο» απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις μεταξύ άλλων είπε:

Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία καταγράφουν το πρωτοφανές υφεσιακό φρενάρισμα της ελληνικής οικονομίας, που σε συνδυασμό με τα μνημονιακά μέτρα και την επαχθή φορολογία, η οποία έρχεται από τον επόμενο χρόνο με τον νέο νόμο, διαμορφώνουν ένα περιβάλλον ασφυξίας.

Οι αστοχίες και τα παράλογα της ακολουθούμενης με θρησκευτική ευλάβεια υφεσιακής οικονομικής πολιτικής αποτυπώνονται στα αποτελέσματα των τριών χρόνων εφαρμογής του μνημονίου.

 Τι έγινε αυτά τα τρία χρόνια του μνημονίου;» αναρωτήθηκε ο Χριστιανοδημοκράτης Βουλευτής

«Σε σύγκριση με το 2009 και σύμφωνα με την ελληνική στατιστική υπηρεσία:

-          Τα νοικοκυριά φέτος έχουν διαθέσιμο εισόδημα χαμηλότερο κατά 32 δις. ευρώ.

-          Η αγορά λειτουργεί με τζίρο μειωμένο κατά 17 δις ευρώ.

-          Οι μισθοί περιορίστηκαν κατά 14 δις. ευρώ

-          Τα κοινωνικά επιδόματα (πριν από τα νέα μέτρα) περιορίστηκαν κατά 4,8 δις. ευρώ.

-          Η φορολογική επιβάρυνση εκτοξεύθηκε κατά 37,3% (μόνο τον τελευταίο χρόνο).

-          Οι αποταμιεύσεις είναι χαμηλότερες κατά 14,7 δις. ευρώ (επίσης τον τελευταίο χρόνο)»

Στην συνέχεια ο Αχαιός Βουλευτής επεσήμανε πως: «Η φοροδιαφυγή δεν “θεραπεύεται” με φορολογική επίθεση, αλλά με σύλληψη της φορολογητέας ύλης που αποκρύπτεται. Το πνεύμα του νέου νομοσχεδίου, ωστόσο,  εκλαμβάνει τη φορολογική δικαιοσύνη ως αύξηση της φορολόγησης. Με αποτέλεσμα, εκείνοι που δεν κρύβουν, να γονατίσουν, και εκείνοι που έχουν να συνεχίσουν το βιολί τους.

Ενώ αναπτύσσοντας την θέση του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κινήματος Νίκος Νικολόπουλος είπε:

«Εμείς -οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες- ξεκάθαρα πιστεύουμε πως ενίσχυση των εσόδων του κράτους δεν γίνεται με φορολογική επίθεση κατά των πολλών και των εχόντων μεγάλη ανάγκη, αλλά με εντοπισμό και σύλληψη της φορολογητέας ύλης που αποκρύπτεται.

Στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη φοροδιαφυγή, η οποία όμως αντικαθίσταται με… φορο-κτονία!».

 Ο Βουλευτής του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κινήματος εκλήθη από το δημοσιογράφο να δώσει το περιεχόμενο της ΦΟΡΟ-ΚΤΟΝΙΑΣ και η απάντηση ήταν:

«Αυξήσεις φόρων ύψους 3,5 δις ευρώ, π.χ. νέος φόρος ακίνητης περιουσίας για όλους ανεξαιρέτως τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν φόρο ίσο με το 0,18% της αξίας του ακινήτου, για τους ελεύθερους επαγγελματίες, η κατώτερη φορολογική επιβάρυνση αυξάνεται από τα 253 στα 500 ευρώ ετησίως με την αύξηση του τέλους επιτηδεύματος από τα 500 ευρώ στα 550-750 ευρώ. Περικόπτονται πολλά επιδόματα όπως το μηνιαίο επίδομα για κάθε παιδί, ενώ για όσους δεν έχουν ένσημα την τελευταία 5ετία, η επιδότηση της ανεργίας από 12μηνη περιορίζεται σε 9μηνη. Μεγαλώνει το εισοδηματικό όριο για δωρεάν ιατρική-φαρμακευτική κάλυψη, ενώ αυξάνεται και η συμμετοχή του κάθε ασφαλισμένου. Γίνονται επίσης αυστηρότεροι οι όροι ιατροφαρμακευτικής κάλυψης για τους ασθενείς άνω των 70 ετών. Τέλος, περικόπτονται άλλα 25 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Παιδείας.  

Και αυτό είναι κοινωνικά απαράδεκτο και οικονομικά αναποτελεσματικό. Ο πληττόμενος λαός δεν θα δώσει μεγαλύτερα έσοδα στο κράτος, γιατί απλά δεν έχει. Και την ίδια ώρα μάλιστα ο φοροφυγάς ν α εξακολουθεί να κάνει «πάρτι», στην πλάτη ενός κράτους που δεν μπορεί ή δεν θέλει να τον ελέγξει».

Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος κατέληξε, επιμένοντας στην ανάγκη ενός σταθερού, δίκαιου φορολογικού συστήματος που ταυτόχρονα θα είναι και «εργαλείο» για την ανάπτυξη και την επανεκκίνηση της οικονομίας και ασκώντας και κριτική είπε: «Ο Πρωθυπουργός, την ανάπτυξη, την είχε ως στόχο- προμετωπίδα- ως αξιωματική αντιπολίτευση, προβάλλοντάς την ως ιδανικό και αποκλειστικό αντίδοτο στην κρίση.  Η ανάπτυξη όμως προϋποθέτει κεφάλαια, προσδοκίες, επενδύσεις. Αποτελεί κοινό τόπο πλέον ότι η χώρα μας είναι σε βαθιά ύφεση, αλλά και ότι η έξοδος από την κρίση θα γίνει με την ανάπτυξη. Η ανάπτυξη είναι μια σύνθετη διαδικασία με πολλαπλές διαστάσεις, που έχει σκοπό τον μετασχηματισμό ολόκληρης της κοινωνίας και αποσκοπεί στην ευημερία όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων, για τούτο λοιπόν είναι αναγκαίο να συμβαίνουν μαζί:

  1. Οι μεγάλες επενδύσεις με εγχώριους ή ξένους επιχειρηματίες
  2. Η οργάνωση του τουρισμού για όλη τη χώρα.
  3. Οι μεσαίες και μικρές επενδύσεις στον αγροτικό χώρο.
  4. Επενδύσεις στην ύπαιθρο πολυτομεακού χαρακτήρα.

Αποτελεί αναγκαιότητα η υιοθέτηση ενός παραγωγικού-αναπτυξιακού μοντέλου με ανθρωποκεντρική διάσταση

Η πρόταση μας αναφέρεται καις στο «χρυσοφόρο κοίτασμα» του ανθρώπινου δυναμικού της περιφέρειας, που με επιτυχία χειρίζεται προγράμματα τοπικής ανάπτυξης (LEADER, ΟΠΑΑΧ κ.α.) που μπορούν να γίνουν ο καταλύτης για την επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης- αναζωογόνησης της οικονομίας της περιφέρειας και ολόκληρης της χώρας

Μόνο με τη μεσαία τάξη ζωντανή και παραγωγικά ακμαία η Ελλάδα θα καταφέρει να σταθεί ξανά στα πόδια της. Σε αντίθετη περίπτωση όσοι ζούμε στον επάνω κόσμο οδηγούμεθα προς τον κάτω κόσμο.

Αλλιώς δεν μπορεί η Ελλάδα να σηκώσει κεφάλι, να παράξει ανάπτυξη και να επιστρέψει στον δρόμο της δημοσιονομικής σταθερότητας με τα μεσοαστικά στρώματα βίαια συμπιεσμένα προς τη βάση της κοινωνικής κλίμακας».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος