Loading...
 Start Page
«ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ: 75.000 για 3 Δασαρχεία αλλά 40.000 για ένα άγαλμα!!!».

«Πριν από μερικές ημέρες με ερώτησή μου κατήγγειλα ότι υπάρχουν κρατικοί φορείς-θύλακες και αξιωματούχοι, οι οποίοι κάνουν αλόγιστες σπατάλες, αναφέροντας την περίπτωση του Πράσινου Ταμείου, το οποίο η Κυβέρνηση του  Γ. Παπανδρέου δημιούργησε, με τον νόμο 3889/2010, όταν το δίδυμο Παπανδρέου-Μπιρμπίλη έκανε τις περίφημες βαρύγδουπες εξαγγελίες του για την Πράσινη Ανάπτυξη.

Ανέφερα ως ενδεικτική της λογικής και νοοτροπίας αυτής, την υπ’ αριθμ. 2921/2102 απόφαση της Διοίκησης του Πράσινου Ταμείου, με την οποία εγκρίθηκε δαπάνη «35.000,00 €» για την διάσωση, περίθαλψη και απελευθέρωση δύο (2) αρκούδων.

Για το ίδιο Ταμείο μου καταγγέλλεται ότι, με το υπ’ αριθμ. 32.5 - 12/07/2012 Πρακτικό του Διοικητικού Συμβουλίου του, ενέκρινε τη χορήγηση ποσού ύψους σαράντα χιλιάδες ευρώ (40.000,00€) για την χρηματοδότηση έργου «διαμόρφωσης υπαιθρίου χώρου για την τοποθέτηση αγάλματος» θρυλικής μορφής-ήρωα και αρχηγού της Αντίστασης στον αγώνα της πατρίδας μας κατά την γερμανική κατοχή, ο οποίος έχει καταγραφεί στη συλλογική εθνική μνήμη, για τις μάχες και τα ανδραγαθήματά του σε βάρος του κατακτητή, στην Κρήτη. Η χρηματοδοτούμενη αυτή δράση δημιουργεί ερωτηματικά γιατί, όπως εύκολα μπορεί κάποιος, μέσω μιας απλής περιήγησης στο διαδίκτυο, να διαπιστώσει, στην περιοχή, που κατά την απόφαση του ΔΣ του Πράσινου Ταμείου πρόκειται να διαμορφωθεί για να τοποθετηθεί το άγαλμα, τον Σεπτέμβριο του 2008 ο τότε Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων έκανε τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του, παρουσία εκπροσώπου του τότε Πρωθυπουργού αλλά και του συνόλου των τοπικών αρχών. Επίσης, μέσω μιας απλής περιήγησης στο διαδίκτυο, μπορεί κάποιος να βρει δημοσιεύματα και φωτογραφίες του αγάλματος αλλά και του υπαίθριου χώρου στον οποίο αυτό έχει τοποθετηθεί, αφού, κάθε χρόνο στην ίδια περιοχή διοργανώνονται εκδηλώσεις τιμής!!!!.

Πάρα ταύτα οι απαντήσεις που δόθηκαν, είναι αρκετές για να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα ο Πρωθυπουργός που ορκιζόταν ότι θα σταματήσει τη «ΣΠΑΤΑΛΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ»…!

«Το Υπ. Εσωτερικών έχει ζητήσει στοιχεία. Ευθύς μόλις περιέλθει η σχετική απάντηση, θα ενημερωθεί η εθνική αντιπροσωπεία» αναφέρει ο Χ.Αθανασίου, αναπληρωτής Υπουργός.

Στα προαναφερόμενα προσθέτω τα εξής: «Την ίδια ώρα που δόθηκαν 40000 ευρώ για το άγαλμα, δόθηκαν μόλις 75.000 ευρώ στα τρία Δασαρχεία Αρναίας, Κασσάνδρας και Πολύγυρου για τη συντήρηση ζωνών και δασικού δικτύου στις περιφέρειες της αρμοδιότητας των δασαρχείων αυτών.

Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι στο Δασαρχείο Αρναίας συμπεριλαμβάνονται και τα δάση του Αγ. Όρους!!!

«Ας μην ξεχνάμε ότι Το Πράσινο Ταμείο συστάθηκε με δικό του ξεχωριστό προϋπολογισμό, προικοδοτείται παγίως με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κατ’ έτος από τον κρατικό προϋπολογισμό και έχουν προβλεφθεί υπέρ αυτού διάφοροι πόροι, επίσης δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίοι δεν περνούν από τον κρατικό προϋπολογισμό. Στο ως άνω Ταμείο μάλιστα έχουν προβλεφθεί θέσεις μελών ΔΣ και Προέδρου, και ο Πρόεδρός του αμείβεται με τέσσερις χιλιάδες οκτακόσια Ευρώ «4.800,00 €» το μήνα. Σύμφωνα επίσης με την ερώτησή μου, η διορισμένη από το ΠΑΣΟΚ Διοίκηση του Πράσινου Ταμείου με τη νοοτροπία του «λεφτά υπάρχουν» ξοδεύει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, για τοποθετήσεις αγαλμάτων, χρηματοδοτήσεις διαφόρων σωματείων, διοργανώσεις εκθέσεων κλπ, που συνιστούν, σε αυτό το κοινωνικό περιβάλλον, πρόκληση προς τους χειμαζόμενους πολίτες»

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος