Loading...
 Start Page
Κανείς, και πολύ περισσότερο το κόμματα και οι πολιτικοί,  δεν δικαιούνται να ζητάνε από τους πολίτες να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους,  όταν οι ίδιοι δεν είναι εντάξει…

«Μια ξεχωριστή συνεργασία είχα με μία  πολυμελή αντιπροσωπεία εργαζομένων, που επί πολλά χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος, καθώς και στα γραφεία των Νομαρχιακών οργανώσεων του και οι οποίοι μου εξέφρασαν την διαμαρτυρία τους, γιατί κοντά πέντε μήνες είναι απλήρωτοι και τους ενημέρωσαν ότι δεν θα πληρωθούν ούτε τον μισθό του Δεκεμβρίου.  Ας σημειωθεί ότι το αυτό συμβαίνει και στο άλλο κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού.!!» είπε μετά την συνάντηση ο Χριστιανοδημοκράτης Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος και συνέχισε:  

«Οι απλήρωτοι οικογενειάρχες, μαζί με την οργή και την απόγνωση τους μου μετέφεραν και την έκπληξη τους για το πως τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ενώ τα ίδια ως εργοδότες δεν είναι συνεπή προς τους εργαζόμενους, ενώ δεν καταβάλουν ούτε τις ασφαλιστικές εισφορές, ενώ έχουν έναν αρκετά μεγάλο αριθμό εργαζομένων για χρόνια αδήλωτους και ανασφάλιστους, μπορούν να ζητούν από τους άλλους να είναι συνεπείς, ακόμα και να τους επιπλήττουν δημόσια αλλά και να τους τιμωρούν και με πρόστιμα, με προσαγωγές και προσφυγές στη Δικαιοσύνη, καθώς επίσης και με φυλακίσεις για χρέη που έχουν στα ασφαλιστικά ταμεία.

Παρακαλώ σημειώστε ότι επειδή το ΣΕΠΕ «κλείνει μάτια και αυτιά» στις πάμπολλες -κατά το παρελθόν- καταγγελίες τους οι εργαζόμενοι μου ζήτησαν να πάω το θέμα στους στη Βουλή και εκεί να έρθουν στην Εθνική Αντιπροσωπεία, οι αρμόδιοι Υπουργοί να απαντήσουν για λογαριασμό των πολιτικών τους σχηματισμών, των πολιτικά εποπτευομένων από αυτούς επιθεωρήσεων εργασίας και ασφαλιστικών φορέων (ΙΚΑ,ΣΕΠΕ κ.α.).

Σήμερα λοιπόν κατέθεσα όλα τα ανωτέρω μέσω του Κοινοβουλευτικού ελέγχου , στην Βουλή των Ελλήνων.

Ζητώ άμεσα από τους αρμόδιους Υπουργούς τα πλήρη στοιχεία με τις βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές των ελληνικών κομμάτων προς το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, όπως τη ΔΕΗ κ.α., ενώ περιμένω το ΣΕΠΕ να βεβαιώσει ή όχι εάν υπάρχουν αδήλωτοι εργαζόμενοι.

Με την ίδια ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς, ζητώ να κατατεθούν τα αναλυτικά στοιχεία των οφειλών όλων των κομμάτων που χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Επίσης, ζητώ να πληροφορηθώ, εάν και ποιες οφειλές έχουν ρυθμιστεί, και με ποιες διαδικασίες, καθώς και αν τηρούνται οι τυχόν υποχρεώσεις καταβολών των δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές».

Εξάλλου ο  παραιτηθείς Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκος Νικολόπουλος μετά την κατάθεση  στην Βουλή, ρωτήθηκε από τα ΜΜΕ σχετικά και απάντησε ως εξής: : «Την ώρα που οι αυτοκτονίες πολιτών συνεχίζονται.

Την ώρα που συνεχώς αυξάνονται οι άστεγοι.

Την ώρα που ολοένα και περισσότερα καταστήματα κλείνουν.

Την ώρα που ολοένα και περισσότεροι μαθητές εμφανίζουν συμπτώματα ασιτίας και, τα σπίτια τους δεν έχουν πετρέλαιο για να ζεσταθούν, εμείς έχουμε πολιτικούς που μας κυβερνούν και  δεν πληρώνουν τους εργαζομένους, ενώ έχουν ήδη προεισπράξει επιχορηγήσεις πολλών ετών μέσω δανείων και όμως έχουν το θράσος να δηλώνουν ότι θα σώσουν την Ελλάδα… όταν δεν μπορούν ούτε «τα του οίκου τους» να νοικοκυρέψουν….

Την ίδια ώρα δεν νοιάζονται, ούτε καν ιδρώνει το αυτί τους, για το πως οι δικοί τους εργαζόμενοι, οι δικοί τους συνεργάτες, θα κάνουν φέτος Χριστούγεννα.

Την ώρα λοιπόν που οι Έλληνες φτωχοποιούνται και ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι του λαού μας σπρώχνεται στο οικονομικό και κοινωνικό περιθώριο, έχει τεράστια σημασία για την αξιοπρέπεια του πολιτικού κόσμου, να κατατεθεί η πλήρης αλήθεια για τα σημερινά οικονομικά δεδομένα των κομμάτων και κυρίως αυτά που αφορούν τις οφειλές τους προς το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους εργαζομένους.

Πολύ περισσότερο όταν οι κατά το νόμο υπεύθυνοι για την εξόφληση των μισθών, των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών ,των πολιτικών κομμάτων, έχουν υπάρξει ή και είναι σήμερα, υπουργοί, πολιτικοί αξιωματούχοι  και διοικητές ασφαλιστικών ταμείων».

Ο συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος Νίκος Νικολόπουλος κατέληξε: «Κανείς, και πολύ περισσότερο το κόμματα και οι πολιτικοί, δεν δικαιούνται να ζητάνε από τους πολίτες να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους, όταν οι ίδιοι δεν είναι εντάξει. Σε αυτή την τόσο δύσκολη εποχή, σημασία έχει να αποδεικνύουμε όλοι «εν τοις πράγμασι» και όχι με λόγια, την εντιμότητα και τη συνέπειά μας.

Μπορούμε

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος