Loading...
 Start Page
«Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΜΑΥΡΑΓΙΑΝΝΗ 14 Γενάρη “λουκέτο” στις Δ.Ο.Υ. Αιγίου – Ακράτας»

Την δικαιολογημένη αντίδραση του Δημοτικού Συμβουλίου, των φορέων και την οργή σύσσωμου του λαού της Αιγιάλειας μετέφερε στον Υπουργό Οικονομικών Γ. Σουρνάρα με μία μεστή και τεκμηριωμένη ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή, ο Αχαιός ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

Ο τ. Υφυπουργός Εργασίας, αφού εξήντλησε όλες τις δυνατότητες της άμεσης και αδιαμεσολάβητης επικοινωνίας με τους αρμοδίους, εξαπέλυσε ¨επίθεση” μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου στους “χαρτογιακάδες” Υπουργούς και τους κατηγόρησε ότι δεν έχουν αίσθηση της κοινωνικής πραγματικότητας. Κατέθεσε στην Κυβέρνηση επιστολή παραγωγικών τάξεων που υπενθύμιζαν ότι Βουλευτές και Υπουργοί ότι : «βρίσκονται στα έδρανα της Βουλής γιατί οι πολίτες τους έστειλαν εκεί για να υπερασπίζουν το συμφέρον του ‘’τόπου και της περιφέρειας τους’’».

Ο Νίκος Νικολόπουλος στην συνέχεια κάλεσε τους διορισμένους -Υπουργό και Υφυπουργό- να βγουν από τα περίκλειστα γραφεία τους και ειδικά αυτοί που είναι εκεί χωρίς την ψήφο του λαού, να δείξουν μεγαλύτερο σεβασμό και ναν ακούσουν την κραυγή της Αιγιάλειας και Καλαβρύτων που ζητούν να διατηρηθούν οι Δ.Ο.Υ. Αιγίου και Ακράτας πριν αποφασίσουν να «κατεβάσουν τα ρολά» των Δ.Ο.Υ.

Ο κ. Γ. Στουρνάρας λειτουργώντας ως ΥΠΕΡΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ σαν να μην άκουσε τίποτα, σαν να μην υπολογίζει κανέναν και ως καλός και πιστός «διάκονος» του Διευθυντηρίου της Τρόικα αυτολεξεί απαντά :

«…Έχει ανασταλεί η λειτουργία των Δ.Ο.Υ. Ακράτας, Κλειτορίας, Β΄Πατρών και Κάτω Αχαίας και από 14 Ιανουαρίου πρόκειται να ανασταλεί η λειτουργία των Δ.Ο.Υ. Αιγίου (Αιγίου – Ακράτας) και Καλαβρύτων (Καλαβρύτων –Κλειτορίας), των οποίων η καθ’ ύλην και κατά αρμοδιότητα μεταφέρεται στην Δ.Ο.Υ. Α΄ Πατρών…..

Προκειμένου με την αναδιοργάνωση αυτή να επιτευχθεί η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών αναβαθμίζονται οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες με στόχο να μην απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία στις Δ.Ο.Υ.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων σε ορισμένες περιοχές, που παρουσιάζουν ιδιαίτερες δυσκολίες θα λειτουργήσουν γραφεία της Δ.Ο.Υ. υποδοχής τα οποία θα ασκούν μέρος των αρμοδιοτήτων των Δ.Ο.Υ. και θα στεγάζονται σε χώρους που θα διαθέσουν οι  Δήμοι.

Έχει ήδη οριστεί λειτουργία τέτοιου γραφείου στην Δυτική Αχαΐα. Η Ειδική Υπηρεσία με το από 30/09/2012 πόρισμα της έχει γνωμοδοτήσει υπέρ της λειτουργίας όμοιων γραφείων στο Δήμο Αιγιάλειας (Αίγιο) και στον Δήμο Καλαβρύτων (Καλάβρυτα)».

 Ο «πρωθυπουργεύων» Υπουργός Οικονομικών της τροικανής Κυβέρνησης κ. Γ. Στουρνάρας με την υπ. ΑΠ Δ/6Α1165614 συνεχίζει και με την απάντηση του στον Νίκο Νικολόπουλο, παίρνει ουσιαστικά πίσω όσα ο έτερος αρμόδιος εξωκοινοβουλευτικός Υφυπουργός κ. Γ. Μαυραγάνης φέρεται να υποσχέθηκε σε δύο συναδέλφους Βουλευτές και μάλιστα τους επέτρεψε να αναπαράγουν την «είδηση» στα ΜΜΕ, περί της μη κατάργησης και της ομαλόρρυθμης συνέχισης λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. και ξεκαθαρίζει πως : «αφού μας άκουσε και αφού άκουσε για το οξύ πρόβλημα που δημιουργεί, εκείνος για «το καλό μας» !!! ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ και ΔΙΑΤΑΖΕΙ!!!»

 «ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: ΤΟ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟ υπ Α.Π. 38775 ΖΗΤΑ

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΟΥ ΣΤΕΓΗ ΓΙΑΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ Δ.Ο.Υ.»

Εξάλλου απαντώντας ο κ. Ε. Στυλιανίδης Υπουργός Εσωτερικών, για λογαριασμό της Κυβέρνησης στην καταγγελία του Αχαιού πολιτικού «γιατί από τον αρχικό σχεδιασμό διέγραψαν το Αίγιο και τα Καλάβρυτα» λέει:

«Σε απάντηση της ερώτησης που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Νικόλαος Νικολόπουλος,η οποία τιτλοφορείται ‘’Φουντώνει η αντίδραση για την κατάργηση των Δ.Ο.Υ.’’ σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

«Δεδομένων των προτάσεων αρκετών Δήμων να φιλοξενήσουν τις υπό κατάργηση Δ.Ο.Υ. προκειμένου οι πολίτες να μην στερηθούν των υπηρεσιών που αυτές προσφέρουν, το Υπουργείο Οικονομικών ζήτησε να διερευνηθεί η δυνατότητα φιλοξενίας των ανωτέρω υπηρεσιών από τις κτιριακές υποδομές που διαθέτουν οι Δήμοι» και αποκαλύπτει ότι ο Δήμος έχει ενημερωθεί επισήμως από τις αρχές Οκτωβρίου για τα «λουκέτα» που θα μπουν  στις 14 Ιανουαρίου -δηλαδή σε ένα μήνα- και ότι ζητά να συναινέσει η Δημοτική Αρχή και όχι μόνον, αλλά και να συνεργήσει στην υποβάθμιση και μετατροπή των Δ.Ο.Υ. σε γραφεία τύπου …ΚΕΠ!!!

Ο Αχαιός Χριστιανοδημοκράτης Βουλευτής δήλωσε : «Τα σχόλια δικά σας!!!Ελπίζω οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι δεν θα … ‘’μασήσουν’’ , ΟΛΟΙ μαζί να αντιδράσουμε!!!»

 (Υ.Γ.: επισυνάπτονται οι σχετικές απαντήσεις των Υπουργών)

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος