Loading...
 Start Page
Ζήσαμε τον εφιάλτη της πυρκαγιάς στην Πάτρα, με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής.

 
Ως Δημοτική Παράταξη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», χρόνια τώρα καλούσαμε την Δημοτική Αρχή της Λαϊκής Υποκρισίας, τόσο με ερωτήσεις στον Δήμαρχο όσο και με ανακοινώσεις, την αγωνία μας για τους αστικούς πνεύμονες της Πάτρας.
 
Δυστυχώς ο δήμαρχος κ. ΜΠΟΥΝΙΔΗΣ – ΑΝΑΘΕΤΙΔΗΣ, αλλά και ΜΟΥΓΚΙΔΗΣ, επέλεγε την σιωπή.
 
Ακόμη και στον Δ’ Πταισματοδίκη που μας κάλεσε το 2021, μετά από τις καταγγελίες μας στην διερεύνηση που πραγματοποίησε, επέλεξε να στείλει τον τότε Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας για να επιβεβαιώσει ότι όλα είναι καλά και τα προσέχουμε τα αστικά δάση σαν τα μάτια μας.
 
Και ήρθε η πυρκαγιά στο λόφο του Γηροκομείου να διαπιστώσουμε τα ψέμα και την υποκρισία της Δημοτικής Αρχής.
 
Μπορεί να αποφύγαμε τα χειρότερα, να σώθηκαν περιουσίες από την πυρκαγιά στον Αστικό ιστό της πόλης, αλλά αναδείχθηκε ότι στην Μαιζώνος σφυρίζουν αδιάφορα, για τα μέτρα πυροπροστασίας.
 
Κύριοι της Λαϊκής Υποκρισίας,
 
Τον Αύγουστο του 2021 σας καλέσαμε να ασχοληθείτε σοβαρά με έργα, για την πρόληψη των αστικών Δασών από το κίνδυνο πυρκαγιάς και όχι το γνωστό δρόμο των ανέξοδων ανακοινώσεων.
 
«Δες το ΔΑΣΟΣ» που μας άφησαν οι προηγούμενες γενιές και μην μας αφήσεις στο πέρασμά σας από το Δήμο, «στάχτη και μπούλμπερη» όπως λέει ο λαός μας.
 
Σας ζητήσαμε το 2021 να μας ενημερώσετε για τα κάτωθι:
 
1. Θα προχωρήσετε άμεσα στον καθαρισμό των αστικών δασών του Δήμου Πάτρας, (π.χ. Δασυλλίου, Γηροκομείου, κ.α.) από σκουπίδια και ξερά χόρτα;
 
2. Θα τοποθετήσετε δεξαμενές Νερού και πυροσβεστικούς κρουνούς στα αστικά δάση, για την πρόληψη από τυχόν ανάφλεξη πυρκαγιάς;
 
3. Θα προβείτε στην σύνταξη σχετικής μελέτης πυρασφάλειας για τα αστικά δάση και την ένταξή της σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα;
 
4. Θα γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις ώστε χωρίς να αλλοιωθεί το φυσικό περιβάλλον, να αποτελέσουν αστικά πάρκα για τους δημότες μας, δίνοντας τη δυνατότητα για γυμναστική, διαδρομές ποδηλάτου, παιδική χαρά, κ.α.;
 
5. Θα προχωρήσετε σε συνεργασία με τους κατοίκους των όμορων οικιών, στην σύσταση και εκπαίδευση ομάδας εθελοντών, για την διαφύλαξη και αποτροπή πυρκαγιάς στα αστικά δάση του Δήμου Πατρέων;
 
 
 
Αλλά και στις 5 Ιουνίου 2024 ως «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», την παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος, επανήλθαμε και σας καλούσαμε να προβείτε σε ενέργειες καθαρισμού των αστικών δασών, μπροστά στον ορατό κίνδυνο πυρκαγιάς, παραθέτοντας και φωτογραφίες από το δάσος του Γηροκομείου.
 
Δυστυχώς για άλλη μια φορά δείξατε αδιαφορία και ζήσαμε τον εφιάλτη της πυρκαγιάς στην γειτονιά μας. 
 
 
 
Υ.Γ.
 
 ΔΙΝΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΠΡΑΞΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ μηνυτήριας αναφοράςπρος την εισαγγελία Πατρών απο τον ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ
 
Σύμφωνα με τις τοποθετήσεις του αρμοδίου αντιδήμαρχου Πολιτικής Προστασίας της Πάτρας, για το Δασύλλιο δεν τίθεται ζήτημα ανησυχίας.
 
Ωστόσο, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», Νίκος Νικολόπουλος, δεν παρέλειψε την περασμένη μόλις εβδομάδα να σηκώσει το γάντι της οξείας αντιπαράθεσης σε δημοτικό επίπεδο με φόντο την προστασία του Δασυλλίου.Κατηγορώντας ευθέως τη δημοτική αρχή ότι, αντιθέτως, έχει εγκαταλείψει το Δασύλλιο.Μάλιστα κάλεσε τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, «να περπατήσει στα εγκαταλειμμένα και παρατημένα από τον Δήμο Πατρέων αστικά δάση.Ώστε να μην βιώσουμε τον κίνδυνονα ζήσουμε τον εφιάλτη πυρκαγιάς στην γειτονιά μας…».Ο κ. Νικολόπουλος επικαλέστηκε σχετικά τοπικά δημοσιεύματα που αντιθέτως μιλούν για ξερά χόρτα και κλαδιά παρατημένα στον χώρο, που αποτελούν επικίνδυνη καύσιμη ύλη.
 
Κατέθεσε μάλιστα επίσημα ερωτήσεις ζητώντας ενημέρωση των δημοτικών παρατάξεων αναφορικά με το αν έχει γίνει καθαρισμός των αστικών δασών (Δασύλλιο, Γηροκομειό κ.α.)από σκουπίδια και ξερά χόρτα, αν θα τοποθετηθούν δεξαμενές νερού και πυροσβεστικοί κρουνοί,αν θα συνταχθεί μελέτη πυρασφάλειας για τα αστικά δάση και την ένταξη τους σε ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλά και για το αν θα γίνουν παρεμβάσεις ώστε χωρίς να αλλοιωθεί το φυσικό περιβάλλον, να αποτελέσουν αστικά πάρκα αναψυχής για τους δημότες. Κι ακόμα, αν ο Δήμος Πατρέων έχει προχωρήσει σε σύσταση και εκπαίδευση ομάδας εθελοντών για την διαφύλαξη και αποτροπή πυρκαγιάς. 
 
 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος