Λίστα αντικειμένων
Σε μία στοχευμένη ενέργεια που αποσκοπεί σε επενδυτικό όφελος για τη χώρα και ειδικότερα την Δυτική Ελλάδα και την Αχαϊα, προέβη το ΧριστιανοΔημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος και ο Πρόεδρός του κ. Νίκος Νικολόπουλος διαμέσου δηλώσεων της Ψηφιακής Εκπροσώπου Τύπου Χριστιάννας Καραμανλή.
Η Εκπρ. Τύπου του ΧΡΙΚΕ ή απηύθυνε για λογαριασμό του Προέδρου του κόμματος Νίκου Νικολόπουλου ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ προς όλους τους ενδιαφερόμενους επενδυτικούς και επιχειρηματικούς ομίλους της Κίνας, για την ανακίνηση και την επικαιροποίηση του ενδιαφέροντος που έχουν ήδη εκδηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν, για την εκμετάλλευση του λιμανιού της Πάτρας, που είναι υψίστης σημασίας και προτεραιότητας, όχι μόνο για την πόλη, αλλά και για ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή.
• Στο βίντεο που ακολουθεί, η Χριστιάνα Καραμανλή απευθύνει την πρόσκληση στα Ελληνικά και στα Κινέζικα!
- ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ:
Συγκεκριμένα, στο μήνυμά της η Ψηφιακή Εκπρόσωπος Τύπου του ΧΡΙ.Κ.Ε. αναφέρει:
« Η Πάτρα είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας, μετά τον Πειραιά, και εξυπηρετεί πάνω 700.000 επιβάτες ετησίως.
Το λιμάνι της Πάτρας έχει ακτοπλοϊκές συνδέσεις με λιμάνια του Ιονίου, ενώ είναι η βασική δίοδος προς την Ιταλία.
Είναι ένα από τα πιο σύγχρονα λιμάνια της Μεσογείου και μπορεί να γίνει το Μεγαλύτερο Διαμετακομιστικό Κέντρο της χώρας, μετά τον Πειραιά.
Άλλωστε η ιστορία του λιμανιού της Πάτρας, είναι συνδεδεμένη με την οικονομική ανάπτυξη του νεοελληνικού κράτους, στα πρώτα χρόνια ίδρυσής του, τον 19ο αιώνα.
Η Πάτρα υπήρξε η Πύλη προς την Δύση, δίνοντας την ευκαιρία της εισαγωγής και εξαγωγής προϊόντων και της ανάπτυξης του Εμπορίου μεταξύ Ελλάδας και κεντρικής αλλά και βόρειας Ευρώπης.
Παράλληλα, πρόσφερε την ευκαιρία ανταλλαγής ιδεών και κουλτούρας των λαών, ειδικά μεταξύ Ελλήνων και Ιταλών που λόγω του λιμανιού της Πάτρας ήρθαν πιο κοντά.
Σήμερα, το λιμάνι της Πάτρας μπορεί να ξαναγίνει ο μεγάλος κόμβος τουριστικής, εμπορικής και οικονομικής άνθισης.
Η άνθιση αυτή μπορεί να γιγαντωθεί από την παράλληλη λειτουργία και του Αεροδρομίου του Αράξου, που πρόσφατα εκδόθηκε η Προκήρυξη ιδιωτικοποίησής του.
Ο Άραξος βρίσκεται κοντά στην Αρχαία Ολυμπία και εντός της Δυτικής Αχαΐας, που οι ακτές της, προσελκύουν, κάθε καλοκαίρι, χιλιάδες τουρίστες από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη και τα Βαλκάνια. Ενώ παράλληλα, μπορεί να είναι κόμβος αερομεταφοράς εξαιρετικών προϊόντων, όπως λάδι και οπωροκηπευτικά, που βγάζει η Αχαϊκή Γη.
Δηλαδή, η διπλή αξιοποίηση του λιμανιού της Πάτρας και του Αεροδρομίου του Αράξου μπορεί να μετατρέψει την Δυτική Ελλάδα στην μεγαλύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή της Ελλάδας ».
Αρχική Σελίδα | Login | Sitemap | Επικοινωνία |